שיעור חופשי | ניסן תשפ"א | מרץ 2021 | גליון 133

עם כל הכבוד לגפילטע פיש הרגיל, ויש כבוד, בחג הקרוב נכין את הגרסה המקומית - קלילה, מתובלת ואפילו קצת חריפה. כתיבה וצילום: לימור לניאדו תירוש ויש גם חרוסת לקינוח מקומי פסח 61 | שיעור חופשי >>>> לימור לניאדו תירוש | אוכל כ בר הרבה זמן שאני משתעשעת ברעיון להכין גפילטע פיש מקומי, שיהיה חצוף, קליל, עז טעמים וחרפרף. גפילטע שירגיש שלנו, מכאן. אני אמנם אוהבת את הגרסה הפולנית, אך הגפילטע המוצע כאן, מעבר לטעמו הנפלא, הוא גם ללא קמח מצה (כלומר, נטול גלוטן) וממש קל להכינו. הגפילטע שלנו מתובל בשורשים, עשבים, שום ירוק, מיץ לימון ושמן זית - מה יותר מקומי מזה?! הכי טעים ומרענן להגיש אותו עם סלט מלפפונים וחזרת חריף: מגררים מלפפונים טריים על פומפייה גסה, סוחטים היטב, מעבירים לקערה ומוסיפים חזרת מגוררת דק, מיץ לימון, שמן זית ומלח לפי הטעם. מי שזו לו הפעם הראשונה לעבוד עם פול, כדאי לדעת שעכשיו עונת הפול הטרי. אושר גדול. עדיף לקנות תרמילים קטנים, בצבע ירוק בוהק וללא סימני עובש שחורים ונקודות המעידים בדרך כלל על אחסון לקוי. כדי לקלף – מושכים את הסיב המחבר בין שני הקצוות, פותחים את התרמיל ומוציאים את הפולים. כדי להסיר את הקליפה הדקה והשקופה המצפה את הפולים, חולטים אותם (לאחר החילוץ מהתרמיל) במים רותחים במשך שתי דקות, מסננים וקולפים. אם התמזל מזלכם ורכשתם פולים קטנטנים, הקליפה שלהם דקה וכמעט שאינה מורגשת, ולכן אין צורך להסירה. אפשר כמובן לרכוש פול קפוא. הוא מצוין. נותר רק לחלוט אותו במים רותחים, לסנן ולקלוף את הקליפה הלבנבנה העוטפת אותו (לוחצים והפול בוקע). אנחנו חיים בתקופה מיוחדת במינה ומאתגרת, אבל שזורים בה שפע רגעים מפתיעים, מרחיבי לב. חג שמח! חומרים לקציצות: גרם נטו) כמו: 600-700( פילה דג לבן ללא העור  מוסר ים, בר-ים, לוקוס או בורי, חתוך לקוביות גסות בצל לבן גדול, קלוף וחתוך גס 1  גרם), קלוף וחתוך גס 200( תפוח אדמה בינוני 1  גרם), חתוך גס 80( זוקיני קטן 1  ס"מ, קצוץ גס 10 סרט קליפת לימון באורך 1  לימון לערך) 1/3 (קליפה מ שן שום גדולה, קלופה וקצוצה גס 1  צרור כוסברה שטוף, ללא הגבעולים התחתונים 1  כפית מלח דק 1/2  כפות שמן זית 2  ביצה 1  כף חזרת או ג'ינג'ר מגוררת דק (אופציונלי) 1  לרוטב: כפות שמן זית 4  כרישות צעירות (ללא החלק הירוק), פרוסות 2  לחצאי עיגולים עלי מנגולד, לא הענף הלבן התחתון, שטופים 8  וקצוצים דק שורשי סלרי בינוניים קלופים, חתוכים לרבעים 2  ופרוסים לפלחים דקים ענפי סלרי, ללא העלים, קצוצים דק 7  ראשי שום ירוק צעירים 2 שיני שום פרוסות או 6  חתוכים לרבעים פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים 1/2  כוס מיץ לימון סחוט טרי 1/4  מ"ל) מים רותחים 500( כוסות 2  גרם) קפואים או 150( כוס פולי פול 1  טריים, ללא הקליפה העוטפת את הפולים

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==