שיעור חופשי | ניסן תשפ"א | מרץ 2021 | גליון 133
63 | שיעור חופשי (ראו הסבר למעלה) לתבלינים: כפית וחצי מלח דק כפית פלפל שחור גרוס 1 כפית סוכר 1 כפית זרעי כמון טחונים 1 כפית גרגירי כוסברה טחונים 1 כפית כורכום 3/4 הכנה מערבבים בקערית את כל התבלינים. .1 במעבד מזון טוחנים בצל, תפוח אדמה, זוקיני, .2 קליפת לימון ושום עד קבלת מחית אחידה. מוסיפים כוסברה וטוחנים היטב. מעבירים לבד חיתול, נקי מחומרי כביסה, סוגרים וסוחטים היטב מעל הכיור. מעבירים לקערה בינונית. מוסיפים לקערת מעבד המזון (אין צורך .3 לשטוף אותה) את קוביות הדג וטוחנים בפולסים עד קבלת מחית גסה. מעבירים את הדג הטחון לקערה עם מחית הירקות, מוסיפים כפית וחצי כפית מלח, שמן 1/2 מתערובת התבלינים ועוד זית, ביצה וחזרת, לשים היטב ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות. ס"מ) 28-30( מכינים את הרוטב: בסיר שטוח .4 מטגנים כרישה עד שקיפות. מוסיפים מנגולד ומקפיצים עד שהנפח ירד. מוסיפים פלחי סלרי, דקות. 10 ענפי סלרי, שום ופלפל חריף ומקפיצים מוסיפים את כל התבלינים שבקערית, מיץ לימון ומים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש דקות על בעבוע עדין. 20 ומבשלים 10 בינתיים בעזרת ידיים רטובות יוצרים .5 גרם 100 - קציצות גדולות (בצורת אליפסה היחידה), ומניחים על קרש לח (כדי למנוע מהקציצה להידבק לקרש). אם התערובת רטובה מדי, מוסיפים כפות קמח מצה (או פירורי לחם), זה יקל על 2-3 הגלגול. שומרים במקרר עד השימוש. מרימים את המכסה, מסיטים לקצה הסיר .6 את הירקות כדי לפנות מקום לקציצות. מניחים את הקציצות ברוטב החם, מניחים מעליהן את הירקות שהסטנו ומניחים את יתרת הקציצות במקום 15 שהתפנה. מפזרים פול מעל, מכסים ומבשלים דקות על בעבוע עדין. מכבים ונותנים לקציצות דקות. 10 לנוח ברוטב החם לפחות עוד מזליפים עוד שמן זית ומגישים עם חריין או סלט מלפפונים חריף. משהו מתוק: חרוסת תמרים, שוקולד ואגוזים זו החרוסת האהובה עלי מכולן. נותרו שאריות? אפשר לגלגל אותן לכדורים ולצפות באבקת קקאו, למלא בהן שבלולי בצק או סתם להניח על מצה ולהזליף טחינה גולמית. נהדר! ק"ג) 1( כוסות חרוסת 4- חומרים ל חבילת תמרים מגולענים בוואקום (לא מחית גרם 500 תמרים) במשקל כוס יין אדום מתוק כגון פורט, מדרה או 1/2 יין קידוש טוב כפות מים 4 כפית גרידת לימון 1/2 כפית קינמון 1/2 קורט אגוז מוסקט קורט זנגביל גרם שוקולד מריר קצוץ קטן 100 גרם אגוזי מלך קצוצים 100 גרם פיסטוקים קצוצים 100 הכנה מניחים בסיר תמרים, יין, מים ותבלינים ומבשלים על אש קטנה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת עיסה רכה ואדים חמים המתנדפים מן העיסה. אם העיסה סמיכה מדי, ניתן להוסיף תוך כדי ערבוב מעט מים רותחים. מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים דקה או שתיים עד המסה. מוסיפים אגוזים, מערבבים ומכבים את האש. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר. מתכונים נוספים בבלוג "מטבח מקומי"
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==