מגזין הטכניון | קיץ 2021
ח ברת ״אלף פארמס״ ופרופ’ שולמית לבנברג מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון הצליחו להדפיס את הסטייק המתורבת הראשון בעולם בגודל מלא (אנטריקוט), זאת באמצעות טכנולוגיה חדשנית לביו-הדפסה בתלת-ממד, עם שימוש בתאי פרה טבעיים וללא הנדסה גנטית. את הסטייק המתורבת הראשון 2018- מאז שהציגה ב בפורמט של פרוסת בקר דקה, החברה פיתחה את היכולת לגדל כל נתח של סטייק ולהרחיב את מגוון מוצריה המבוססים על גידול רקמות. בניגוד לטכנולוגיית ההדפסה התלת-ממדית הרגילה, המוצר החדש מבוסס על ביו-הדפסה תלת-ממדית, גישה שבה מגדלים, בתוך מצע ייחודי, תאים טבעיים שמקורם בבעלי חיים. המצע עוטף את התאים באופן המעודד אותם לייצר את אבני הבניין של הרקמה כולה. בשלב הבא, המתקיים גם הוא בתנאים מבוקרים, מובילות האינטראקציות בין התאים ליצירתה של רקמה המאופיינת באיכויות השונות של סטייק. מערכת החללים המדמים כלי דם הנוצרת ברקמה לא רק מאפשרת ספיגה של חומרי תזונה ברקמה אלא גם מקנה לרקמה את הצורה והמבנה של סטייק שמקורו בשחיטה - במצבו הטבעי ובהכנתו לאכילה. “זהו ציון דרך חשוב בפיתוח הטכנולוגי ובמשימה שלנו לייצר שונות בין נתחים של בשר מתורבת. הישג זה התאפשר הודות לצליחת המשוכות הטכנולוגיות שעצרו בעדנו. כשאנו מביטים אל עתיד הביו-הדפסה התלת- ממדית, אין גבול לאפשרויות,” אומרת פרופ’ שולמית לבנברג, מייסדת שותפה ויועצת מדעית ראשית באלף פארמס, שמחקריה המדעיים איפשרו את פריצות הדרך של החברה. פרופ’ לבנברג היא מומחית בעלת שם עולמי בהנדסת רקמות, ופריצות הדרך המחקריות שהובילה ובהמשך בטכניון הן רבות. עד לאחרונה MIT תחילה ב- הייתה פרופ’ לבנברג דיקנית הפקולטה להנדסה ביו- רפואית. “זו התפתחות דרמטית עבור החברה המשקפת מימוש אומנותי של ניסיונו המדעי של הצוות שלנו,” אמר דידיה טוביה, מנכ”ל החברה ומייסד שותף. “אני זוכה לעבוד עם כמה מהאנשים הטובים בעולם בתחום הזה. אנו יודעים שכיום ישנם צרכנים שיעדיפו נתחים עבים ושומניים יותר. פריצת הדרך הנוכחית מייצגת את מחויבותנו להעדפותיהם הייחודיות של הצרכנים ולטעמם, ובכוונתנו להמשיך לגוון את ההיצע שלנו. למוצרים החדשים האלו תהיה השפעה משמעותית מאוד בטווח הבינוני והארוך. התפתחויות אלו מציינות בעיניי זינוק גדול בהגשמת החזון שלנו - להיות גורם מוביל בשינוי מערך המזון קיימא.” - הגלובלי לקראת עולם שוויוני יותר, בטוח יותר ובר חברת אלף פארמס הוקמה כשיתוף פעולה בין קבוצת ) ופרופ’ The Kitchen שטראוס (חממת הפודטק שולמית לבנברג מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית . T 3 מהטכניון בסיוע חברת המסחור של הטכניון 15 פרופ’ שולמית לבנברג (במרכז) עם ד”ר ידידיה זגורי (מימין) והדוקטורנטית איריס ינוביץ (משמאל)
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==