מגזין הטכניון | קיץ 2021
MicroBiome-Push הראשון בתחרות האירופית פעילות הטכניון בפרויקט, פרופ’ חזי קשי, פרופ”מ אבי שפיגלמן ופרופ”ח אורי לזמס. לדברי המנחים, “שני הצוותים הישראלים עשו עבודה מדהימה, ולמרות מגבלות הקורונה הצליחו לייצר פתרונות אפקטיביים מקוריים, ויותר מזה - להציג לחברות את היתכנות הרעיונות ואת הפוטנציאל העסקי הגלום בהם.” , חברים איציק אנגלברג, אלון רומנו, The Microbes בקבוצה הזוכה, , חברים Biomy ליחן משיח ורחל ביטון. בקבוצה השנייה מהטכניון, עומר סבאח, יופינג קאו, אור שפירא, מיכאל בוזגלו וליאור קאופמן. הקבוצה הזוכה בחרה להתמודד עם הבעיה האקוטית של קלקול מיצים טבעיים - תופעה שנזקיה בארצות הברית לבדה מיליוני דולר בשנה. האשם בקילקול המיצים הוא 32- נאמדים בכ . Alicyclobacillus acidoterrestris , או בשמו המלא ACB “מאחר שהבעיה נובעת ממקור טבעי - חיידק החי באדמה - חיפשנו פתרון ממקור טבעי,” מסבירים חברי הקבוצה הדוקטורנטים אלון רומנו ואיציק אנגלברג. “בסופו של דבר, הטבע הוא מעבדה בת מיליארדי שנים, והנחנו שפתרונות שהתפתחו באבולוציה יוכלו בתעשיית המזון.” ACB לשמש אותנו גם ככלי לטיפול בבעיית ה- אחרי חיפושים ואנליזות רבות נפלה ההכרעה על בקטריופאג’ - נגיף התוקף חיידקים באופן טבעי ובצורה מאוד ספציפית. בטבע קיימים בקטריופאג’ים רבים, ולאחר מחקר מאומץ הצליחה קבוצת המחקר לבודד ולאתר בקטריופאג’ שמשמיד את החיידק המזיק. לא זו בלבד שגם במינון נמוך הוא מחסל ביעילות את החיידק; הוא עושה זאת באופן סלקטיבי ולכן הוא בטוח לשימוש ואין לו כל השפעה שלילית על בריאות האדם. The Mediterranean ברת הסטארטאפ הישראלית EIT Food היא אחת משלוש הזוכות ב- Food Lab - תוכנית של האיחוד Accelerator Network האירופי המאיצה חברות סטארטאפ שיעצבו את עולם המזון בעשורים הקרובים. את החברה ייסדו יאיר יוספי, עמר בן גל וביזי (בן) גולדברג שעסקו בשנים האחרונות, כל אחד באופן עצמאי, במחקר ובפיתוח של חומרי טעם מהצומח, ולאחרונה חברו יחד כדי להקים את חברת הסטארטאפ. נוסדה על ידי EIT Food Accelerator Network התוכנית ). השנה השתתפו EIT המכון האירופי לחדשנות ולטכנולוגיה ( חברות. בישראל נערכה התוכנית 60 בתוכנית האירופית בטכניון בהובלת פרופ”ח אורי לזמס (מנהל אקדמי), ד”ר אביטל רגב סימן טוב (מנכ”לית) ופרופ’ אייל שמעוני (שטראוס גרופ), ובהשתתפות עשר חברות סטארטאפ מישראל, מאיטליה ומבריטניה, כולן מתחומי המזון או החקלאות. שתי החברות המצטיינות עלו לשלב הגמר של התחרות האירופית. בשלב התחרות הסופי של תוכנית ההאצה האירופית זכו כאמור שלושה סטארטאפים בקטגוריות שונות: הישראלית, The Mediterranean Food Lab טעימוּת המפתחת פתרונות טבעיים המשפרים ) של מזון שמקורו מהצומח בכלל ושל deliciousness ( ההולנדית, שפיתחה Odd.Bot תחליפי בשר בפרט; - מערכת רובוטית לניכוש Weed Whacker את עשבים הצפויה לצמצם את השימוש בחומרי הדברה; הבריטית, שפיתחה עלים מלאכותיים Arborea ו- ביוסולריים המייצרים חמצן ומצמצמים את פליטת הפחמן החד-חמצני לאטמוספרה. כל אחת מהחברות אלף יורו. 100 תקבל זו הפעם השנייה בשלוש שנות התוכנית שחברה שהשתתפה בתוכנית בטכניון זוכה בפרס היוקרתי. - חברה Redefine Meat במחזור הראשון הייתה זאת ישראלית שפיתחה טכנולוגיה להדפסת תלת-ממד של נתחי סטייקים מחומרים צמחיים. לדברי מנכ”ל החברה אשחר בן שטרית, אותה זכייה הובילה לגיוסים משמעותיים ולהרחבת הצוות. בטוב טעם ביזי (בן) גולדברג ח 49
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==