מגזין הטכניון | קיץ 2023
35 תי קבוצות סטודנטים מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון זכו בשני המקומות הראשונים בתחרות הבין- של הרשות האירופית Food Solutions לאומית . EIT לחדשנות השנה התמקד הפרויקט בכמה מהאתגרים המרכזיים של תעשיית המזון ובהם פיתוח ,) Processing 4 health מזון מעובד לבריאות ( והסטודנטים עבדו על הפרויקטים בהנחייתם של פרופ’ מאיה דוידוביץ’-פנחס, פרופ’ אבי שפיגלמן ופרופ’ אורי לזמס. , שזכתהבמקוםהראשון, פיתחה OmeleTofu קבוצת אומלט טבעוני עתיר חלבון להכנה מהירה (בסגנון “מנה חמה”). חברי הקבוצה הם סטודנטים לתארים מתקדמים בטכניון - יעל פרידלר מהפקולטה למדעי הנתונים וההחלטות ועמיתיה בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון נטע שמעוני, עדן פרוינדליך, נועה צין בן דויד, ראוף נסייר וקרולין חלי. את הרעיון הגה שחר, בן הזוג של נטע, ששאל אותה אם יש אפשרות לפתח חביתה טבעונית. , Proteinchick במקום השני בתחרות זכתה קבוצת שפיתחה חטיף טבעוני בריא בטעם פלאפל. בקבוצה חברים שלושה סטודנטים בשנה האחרונה ללימודיהם בפקולטה - ארי יולס, מיכל חלפון ושקד קטצלניק - והשף אדם קלינברג מבית הספר “בישולים”. שתי הזכיות מצטרפות לארון הגביעים ולמסורת המרשימה של הצלחות קבוצות הטכניון בתחרות . בשנים קודמות זכו במקום הראשון Food Solutions בתחרות זו פיתוחים מקוריים של סטודנטים בטכניון ובהם לאבנה טבעונית המבוססת על שיבולת שועל, מעדן יוגורט מבוסס סויה, עוגת שוקולד אישית דלת סוכר, פלאפל מועשר בספירולינה וטכנולוגיה למניעת קלקול מיצים טבעיים. מעובד, בריא וגם טעים: שתי קבוצות סטודנטים מהטכניון זכו Food Solutions בתחרות האירופית ש מנצחים סטיגמות . מימין לשמאל, יושבים: ראוף נסייר ונטע שמעוני; Omletofu צוות עומדות: קרולין חלי, נועה בן דויד ועדן פרוינדליך (לא בתמונה: יעל פרידלר) Omletofu המוצר שפיתחו הסטודנטים - ProteinChick המוצר שפיתחו הסטודנטים - צילום: קרוליין חלי צילום: שקד קטצלניק חדשנות במזון
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==