עלונדון 249

2017 אוקטובר עלונדון 24 טעימות קרפצ׳יו טונה אדומה // אסף גרניט גרם טונה טרייה • אצות 100 מצרכים: ווקאמה • ג׳ינג׳ר כבוש • רוטב סויה • שמן שן 1 • כפית דבש 1 • כף מירין 1 • סויה כפית שמן שומשום. ½ • שום . לוקחים נתח יפה של 1 אופן ההכנה: טונה ממרכז הפילה, ללא סיבים, וחותכים . מסדרים 2 . ס"מ מרובע 1 לחלקים של את הפרוסות על ניילון נצמד בצורת עיגול . דופקים עם פטיש 3 . ומכסים בניילון נצמד .4 . ס"מ ½ שניצל עד שהדג בערך בעובי של שמים במקרר. 1 • כפית דבש 1 מצרכים לרוטב ווקאמה: כפית שמן ½ • שן שום 1 • כף ג׳ינג׳ר כבוש מ"ל שמן 100 • כף רוטב סויה 1 • שומשום סויה. . במג׳ימיקס טוחנים את כל 1 אופן ההכנה: המרכיבים חוץ מהשמן עד לקבלת משחה. . לאט-לאט מוסיפים את השמן בכדי לקבל 2 מרקם אחיד. כפות ווקאמה רטוב 2 מצרכים לסלט אצות: 1 • כף רוטב סויה 1 • כף ג׳ינג׳ר כבוש 1 • כף מירין. 1 • כפית שמן סויה מערבבים את כל המרכיבים. אופן ההכנה: מוציאים את הדג מהמקרר .1 אופן ההגשה: ומורידים את השכבה העליונה של הניילון הופכים את הדג על צלחת .2 הנצמד. .3 ומורידים את הניילון הנצמד השני. מתבלים .4 מתבלים במעט מלח פלפל. כפות 2 מוסיפים .5 בשמן זית, לימון ומלח. כפות של הרוטב 2־ של הסלט באמצע ו מקשטים בעלי כוסברה, פלפל .6 מסביב. חריף פרוס, אפונת ווסאבי ושומשום שחור. חלה טבעונית מתוקה // נאור ברגמן גרם 500 מצרכים (מתאים לחלה גדולה אחת): גרם 10 • גרם מלח 7 • גרם סוכר 75 • קמח גרם רסק תפוחים (לא 30 • שמרים יבשים כוס משקה ½ • גרם שמן קוקוס 50 • ) ממותק מ"ל מים. 90 • ) שקדים (לא ממותק כף סירופ 1 • כפות סירופ אורז 2 לזיגוג "דבש": כף סירופ מייפל • מים רותחים. ½ • אגבה כפות מים • 5 • כפית קורנפלור ½ לעיטור: שבבי שקדים או שקדים פרוסים • שומשום • פרג. שמים את הקמח בקערת .1 אופן ההכנה: באחת .2 מיקסר ויוצרים בו שלוש גומות. שמים את המלח, בשנייה את הסוכר מוסיפים מעל .3 ובשלישית את השמרים. את רסק התפוחים, שמן הקוקוס, משקה מפעילים את .4 השקדים וחצי מכמות המים. שפים מציעים מתכונים חגיגיים // שולחן ערוך - בבית מנת פתיחה של אסף גרניט, תענוג טבעוני מתוק, מרק מנחם ומחמם, ספיישל של תמרים ואגס שיכור לקינוח: כל מה שאתם צריכים על שולחן החג המיקסר במהירות נמוכה, ומוסיפים את שאר המים במידת הצורך. הבצק צריך להיות רך דקות. אם לא משתמשים 5-7־ וגמיש לאחר כ 8-10 במיקסר: יש ללוש את הבצק ידנית משמנים קערה ומניחים בתוכה .5 דקות. מגלגלים את הבצק כך שכולו .6 את הבצק. .7 מצופה בשכבה דקה של שמן. דקות, עד 45-60־ מכסים את הקערה ל לאחר שהבצק .8 שהבצק מכפיל את נפחו. תפח, קולעים לחלה (ניתן להיעזר בהמון סרטוני יוטיוב שמדגימים כיצד לקלוע חלה). מכסים את החלה במגבת נקייה ונותנים .9 מחממים את .10 דקות. 30 לה לתפוח במשך מעלות צלזיוס ומכניסים לתנור 180 התנור על דקות. ניתן למרוח את החלה בתערובת 25־ לכ הקורנפלור לפני האפייה, כדי להדביק שומשום, פרג, או כל תוספת אחרת שאתם מערבבים יחד את הרכיבים .11 אוהבים. בכלי קטן נפרד .12 להכנת זיגוג "דבש" כפות מים 4 מערבבים שתי כפות זיגוג עם כשהחלה יוצאת מהתנור ובעודה .13 רותחים. חמה מברישים את הזיגוג מעל. החלה נשמרת טרייה בכלי אטום במשך טיפ: יומיים-שלושה. אם הכנתם יותר מדי – ניתן להקפיא אותה למשך עד שלושה חודשים. יש לעטוף אותה היטב בשקית המיועדת להקפאה, להפשיר בטמפרטורת החדר לפני האכילה דקות. 5־ מעלות צלזיוס במשך כ 180־ ולחמם ב נאור ברגמן היא שפית מקצועית * המתמחה באפיית קינוחים טבעוניים ובעלת LuckyLek Vegan Patisserie החנות luckylekvegan@gmail.com מרק עוף הונגרי // אישטוואן פלוטר ק"ג עוף 2 אנשים): 6־ מצרכים (מתאים ל גזרים 3 • ) (או חתיכות שוקיים, כנפיים, חזה גזר לבן 1 • גזרים לבנים 2 • כתומים גדולים גזר כתום חתוכים לרצועות דקות (לקישוט) 1־ ו פטריות 4 • גבעול סלרי עם עלים ירוקים 1 • פלפל ½ • כרוב לבן ¼ • קולורבי ½ • שמפיניון בצלים 3 • עגבנייה קטנה 1 • צהוב או כתום שיני שום • 3 • סגולים גדולים חתוכים לחצאים מלח לפי הטעם • כפית גרגרי פלפל שלמים • 6 • מעט אגוז מוסקט מגורד • עלי פטרוזיליה לכל סועד). 1( ביצי שלו שמים את העוף בסיר גדול .1 אופן ההכנה: מוציאים .2 עם מים קרים ומביאים לרתיחה. את העוף מהסיר ושוטפים היטב במים קרים. מניחים .3 שופכים את המים ושוטפים את הסיר. את העוף בסיר הנקי, ומוסיפים את כל הירקות מכסים במים ומביאים לרתיחה. .4 והתבלינים. מנמיכים את הלהבה כך שהמים רק יבעבעו שעות, טועמים 4־ מבשלים כ .5 בעדינות. ומתקנים את התיבול. נותנים למרק לנוח לפחות מסננים את המרק .6 חצי שעה לפני ההגשה. וחותכים חלק מהעוף לחתיכות קטנות. מניחים בקערית המרק חתיכת עוף הגשה: וגזר טרי חתוך לרצועות דקות. שופכים מעל

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==