עלונדון 249

25 עלונדון 2017 אוקטובר טעימות את המרק הצח, מוסיפים ביצת שלו מבושלת ומקולפת ומקשטים עם פטרוזיליה טרייה קצוצה. Danubius אישטוואן פלוטר הוא שף המלון * . Heviz בעיירת הספא Health Spa Resort ארוחת שלוש מנות בהשראת התמר // אמיר בטיטו סלט בורגול עם תמרים בצל סגול חתוך 1 • ק"ג בורגול גס ½ מצרכים: ½ • גבעולי סלרי קצוצים 3 • לקוביות דקות צרור כוסברה ½ • צרור פטרוזיליה קצוצה גס גזר מגורד 1 • קצוץ • כפית צ׳ילי אדום קצוץ כוסות 2 • כוס אגוזי פקאן קצוצים גס 1 • גס כוס ¼ • תמר מג'הול ללא גרעין חתוך לרצועות כפית ½ • לימונים סחוטים 3- שמן זית • מיץ מ כפית פלפל שחור. ¼ • מלח שמים את הבורגול בקערה, .1 אופן ההכנה: מכסים אותו במים רותחים ומניחים בצד מסננים את הבורגול היטב .2 למשך רבע שעה. מוסיפים .3 במסננת ומעבירים לקערה גדולה. לקערה את כל שאר החומרים, מערבבים היטב ומגישים. קדירת בשר עם תמרים, תפוח ודבש 6־ מצרכים (מתאים ל 1 • כפות שמן זית 3 מנות): ק"ג בשר צ'ך חתוך לקוביות בצלים חתוכים 2 • גדולות שיני שום 6 • לפלחים תפוחי 2 • שלמות וקלופות עץ גרנד סמית' מנוקים מהליבה וחתוכים לפלחים • כוסות תמרים קצוצים ללא 2 גזרים קלופים 6 • גרעינים ליטר סיידר 1 • 4- חתוכים ל כפות 2 • ) תפוחים (לא מוגז ענפי טימין (רק 4 • דבש 2 • מקל קינמון 1 • ) עלים כפית פלפל ½ • כפיות מלח גרעיני פלפל 5 • שחור עלה דפנה. 1 • אנגלי שלם מחממים .1 אופן ההכנה: .2 שמן זית בסיר גדול. כשהשמן חם מאוד, צורבים היטב את קוביות הבשר מעבירים .3 מכל הכיוונים. את קוביות הבשר הצרובות לצלחת ושמים במקומן בסיר את הבצלים, שיני השום, תפוחי העץ, התמרים .4 והגזרים. מטגנים אותן יחד עד להזהבה. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר, מכסים בסיידר תפוחים, מוסיפים את שאר החומרים, מכסים את .5 מערבבים ומביאים לרתיחה. הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשלוש שעות עד שהבשר רך מאוד (אם נגמרים מסירים את .6 הנוזלים אפשר להוסיף מים). המכסה וממשיכים לבשל כרבע שעה נוספת, עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך. מקלות תמרים ואגוזים שקית אבקת 1 • כוסות קמח 2½ מצרכים: גרם חמאה (או מרגרינה אם 200 • אפייה גרם שמנת חמוצה (או 200 • ) רוצים פרווה שמנת צמחית אם רוצים פרווה) • קורט מלח גרם אגוזי מלך 100 • • חבילת ממרח תמרים קצוצים. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה .1 אופן ההכנה: את הקמח, אבקת האפייה, החמאה, השמנת מרדדים את .2 והמלח עד לקבלת בצק אחיד. הבצק באמצעות מערוך לרצועה ארוכה ודקה מורחים על הבצק שכבה .3 ס"מ). ½ (בעובי נדיבה של ממרח תמרים, ומפזרים מעל מעט מגלגלים את הבצק .4 אגוזי מלך קצוצים. לרולדה. אם הרצועה רחבה מדי, חותכים אותה חותכים .5 לשניים ויוצרים שתי רולדות צרות. חלק מן הרולדה, מותחים אותה על משטח מקומח כך שתהיה דקה וארוכה, ומחלקים ס"מ. 10 אותה בעזרת סכין לרצועות באורך חוזרים על הפעולה עד שהרולדה מסתיימת. על מגש מרופד בנייר אפייה מסדרים את .6 הרצועות החתוכות ומכניסים לתנור שחומם מעלות למשך רבע שעה, עד 180- מראש ל מוציאים מהתנור .7 שהמקלות מזהיבים. ומצננים. ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר. אמיר בטיטו הוא שף פרטי העובד ברשת * של ג'יימי אוליבר וגם עורך אירועים ללקוחות Amirbatito@gmail.com פר טיים. אגס שיכור עם טוויל שקדים // אתי לניאדו ½ • אגסים קשים 6 מנות): 6־ מצרכים (ל כוסות 2 • כוס סוכר 1 • בקבוק יין אדום יבש שיני 2 • מקל וניל 1 • מקל קינמון 1 • מים פולי הל. 6 • ציפורן גרם חמאה 100 מצרכים לטוויל שקדים: גרם 100 • מ"ל מיץ תפוזים 100 • מומסת גרם 150 • גרם קמח 100 • אבקת סוכר שקדים מולבנים פרוסים. גרם שוקולד 300 מצרכים לגנאש שוקולד: . מ"ל שמנת מתוקה 250 • מריר מקלפים את האגסים .1 אופן ההכנה - אגסים: (מותירים את העוקץ), מוציאים את הליבה, קוטמים את חלקו התחתון של כל אגס כדי לייצב אותו ומניחים אותם בסיר בשכבה אחת. מצפים את האגסים ביין, סוכר, מים, קינמון, .2 מכסים את הסיר .3 ציפורן, הל ומקל וניל. .4 דקות על אש בינונית. 20 ומבשלים במשך מכבים את האש ונותנים לאגסים להתקרר בתוך הנוזלים. מערבבים .1 אופן ההכנה - טוויל שקדים: חמאה מומסת, מיץ תפוזים, אבקת סוכר וקמח במטרפה. מוסיפים שקדים ומקפלים מורחים על נייר אפייה שכבה דקה .2 פנימה. מהתערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש כאשר הטוויל .3 מעלות. 180 לטמפרטורה של מזהיב, מוציאים מהתנור וחותכים את הטוויל למשולשים בעודו חם. מביאים את .1 אופן ההכנה - גנאש שוקולד: מוסיפים .2 השמנת לרתיחה ומסירים מהאש. את השוקולד בהדרגה עד שהוא נבלע בשמנת. יוצקים מעט גנאש חם .1 אופן ההגשה: מניחים בצלחת אגס .2 בצלחת עמוקה. מניחים .3 שיובש מהנוזלים בעזרת נייר סופג. טוויל לצד האגס ומקשטים בעלה נענע ומעט // אבקת סוכר. האתר של השפית אתי לניאדו: * www.chef-laniado.com ORGANIChouse צילום:

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==