עלונדון 249

27 עלונדון 2017 אוקטובר טעימות // אורית גרינבוים-לירון לחיים טובים א ז איפה אתם בחג? אם התשובה היא ״בלונדון״, סביר להניח שיחסרו לכם השנה כמה מהנאות החג המסורתיות: הסעודה המשפחתית המורחבת, השקט ברחובות בערב החג, וכמובן, שני ימי החופש הנדירים שמגיעים אחריו. בתקופת החגים, כדי לא לשקוע בגעגועים ובמקום זאת לעטוף את עצמכם בחברים, באוכל טוב וביין משובח. למקרה שגם אתם מחפשים קצת טעם של בית בימים אלה, הנה חמישה מומלצים. . המפתיע 1 רמי נעמן, ממושב רמות נפתלי שבגליל העליון, הוא יינן לא שגרתי והיינות שלו מפתיעים בהתאם. את עם אשתו, בטינה, ומאז 2004- יקב נעמן הקים ב יינותיהם זוכים לאהדה רבה בקרב ציבור חובבי היין בארץ. רמי מקפיד על התערבות מינימלית בתהליך ייצור היין, גישה המתכתבת עם טרנד היינות הטבעיים וברי הקיימא אשר צובר תאוצה בעולם. קברנה פרנק הוא בעצם אביו הביולוגי של הקברנה סוביניון המוכר, ומורכב מהמון שכבות של פרי ותבלינים: האף מתמלא בדובדבן שחור, פלפל שחור, אקליפטוס ומנטה, והפה מתרפק על אניס וציפורן. זהו יין מורכב בעל גוף מלא, שמתאים למנות מתובלות וים תיכוניות. . האלגנטי 2 הייתה שנה חמה אפילו יותר מהרגיל 2015 שנת בישראל, ותיזכר במיוחד בשל ענן אבק וגל חום כבד במהלך ספטמבר, תקופת הבציר. ההחלטה מתי לבצור את הענבים היא החלטה קריטית בשנה חמה ומאתגרת כזו, ונראה שביקב צרעה בחרו בזמן הנכון הוא היום יין 2015 ובמקום הנכון – כיוון ששורש אדום מעודן ומצוין. היין מורכב מענבי קברנה סובניון, סירה ופטי ורדו, ובעל ארומה של פרי שחור, ליקריץ ומעט מנטה. זהו יין מאופק ומאוזן, בעל גוף מלא אך לא כבד, שיתאים במיוחד למנות חג אלגנטיות ומוקפדות. למתקדמים: מומלץ לפתוח את הבקבוק כחצי שעה לפני השתייה כדי לאפשר לחמצן לחלץ את ארומת התבלינים המפנקת. . המשפחתי 3 ג'וני שטרן, הבעלים והיינן של יקב שטרן בקיבוץ תובל, הוא איש גדול ממדים עם לב ענק, אוהב אנשים ויין. את חמש השנים האחרונות מבלה שטרן בייצור יינות אשר נקראים על שם נכדיו: יונתן, רותם ופלג. אני ממליצה לכם לשריין לחג את אחד מ"נכדיו" של שטרן, ובמיוחד את רותם: בלנד קלאסי של קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו, בעל צבע אדום עמוק וניחוח אקספרסיבי של פלפל שחור, וניל וטוסט. זהו יין גדול ועשיר באלכוהול, עם תחושת מתיקות ואפטר־טייסט ארוך. יין של אוכל ומשפחה, שילווה היטב מאכלי חג קלאסיים עשירים ומתקתקים. . הבשרני 4 הקימה משפחת קדם את כפר היין 2012 בשנת "קדם", ובו יקב, בית קפה ושלל צימרים. הפרויקט המשפחתי המרהיב ממוקם באחת הנקודות הכי יפות ברמת הגולן, עם נוף שצופה אל מרחבי הגולן והכנרת. מדי שנה בתקופת הבציר יוצא לדרך פרויקט "עבודה עברית", במסגרתו מתנדבים מכל קצוות הארץ מתכנסים בקדם לחוויית בציר אותנטית. המתנדבים מגיעים אל כפר היין בשעות הערב, נהנים מארוחת ה והמון יין סביב המדורה, ישנים באוהלים, ֵ ק ְ י ֹ ו ּ פ משכימים עם שחר ויוצאים לבצור בכרמים. קיסריה הוא יין זני מענבי שירז, בעל צבע אדום עמוק, 2013 חומציות גבוהה וריחות שזיף, קינמון וציפורן. כיין עסיסי בעל גוף מלא, הוא ילווה היטב סטייק עסיסי, ראגו או ביף בורגיניון. . המשמח 5 ישראלים לא שתיינים גדולים של יינות מבעבעים ולכן גם לא יצרנים גדולים, אבל כדאי לאמץ בחום מנהג מקומי ולפתוח מבעבע טוב בכל הזדמנות חגיגית. "פייפרס ברוק" הוא יין מבעבע מאזור החוף הצפוני של האי האוסטרלי טסמניה. האקלים הקר באזור מאפשר תנאים מושלמים לגידול ענבי פינו נואר ושרדונה, והיין מיוצר בשיטת שמפיין קלאסית ולכן מאוד מזכיר בטעמיו שמפניה איכותית. הוא מתאפיין בארומות של לחם טרי ובריוש, טעמי אשכולית ומרקם קרמי, וחומציות מאוד גבוהה המתאזנת על ידי עושר ועומק ארומתי. זהו יין אלגנטי ואיכותי, שילווה // מנות דגים, גבינות עזים וגבינת מוצרלה טובה. אורית גרינבוים־לירון היא בעלת "קהילת יין" * המקיימת סדנאות ואירועי טעימות יינות ישראליים. .07454-587-723 : לפרטים שלושת היינות הראשונים מיובאים לבריטניה ע"י * , את הרביעי אפשר לטעום 32-34 Wines חברת בקובנט גארדן, והאחרון נמכר ב־ Freud Bar ב־ . Frazier's Wine לתפוס ראש: ארבעה יינות ישראליים ומבעבע אוסטרלי אחד שיעשו לכם את החג הפה מתרפק על אניס וציפורן. (יקב נעמן) 2010 , קברנה פרנק ארומות של לחם טרי ובריוש. 2009 , Brook Pipers בזמן הנכון ובמקום הנכון. (יקב צרעה) 2015 , שורש אדום מתיקות ואפטר־טייסט ארוך. (יקב שטרן) 2013 , רותם ילווה היטב סטייק עסיסי. (יקב אסף) 2013 , קיסריה 1 2 3 4 5

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==