עלונדון 250

25 עלונדון 2017 נובמבר www.alondon.net עב רנו לאתר החדש: הכתבה המרכזית מסתכלים על הלקוח כארנק... הרעיון היה לגרום לאנשים להרגיש שהם עדיין מסתובבים בשוק, עם הריחות, הטעמים והצבעים שלו. לכן יש במסעדה צבעוניות, ואין כמעט הפרדה בין המטבח למסעדה. רצינו שכשאנשים יזמינו חצילים – הטבח ייקח את החציל ממש מול העיניים שלהם ויבשל אותו". איך הגיבו ההורים לפתיחה של מסעדת שף? "כשהחלטתי לפתוח את 'מחניודה' ההורים שלי אמרו לי: 'השתגעת? אתה מרוויח טוב, למה לך?' אחרי ההצלחה, רצינו לפתוח מקום נוסף מעבר לכביש, ואז הם אמרו: 'אספי, הצלחתם פעם אחת וגם זה לא הגיוני – עכשיו אתם רוצים להתחרות עם עצמכם?'... כשרציתי לפתוח מסעדה שקטה ב׳בית האמנים׳, תגובתם הייתה: 'חבל, אין חנייה, זו שכונה זקנה, ומי הולך לתיאטרון?' וגם אחרי כל ההצלחות, כשבאתי ואמרתי להם: 'אמא, אבא, אני רוצה לפתוח בלונדון' – שוב הפחדים חזרו על עצמם. אם אני אגיד להם פעם שאני פותח מסעדה והם יגידו שזה רעיון טוב – לא אפתח". הצעת הגשה לצד שלל המסעדות, גרניט מתחזק קמפיינים פרסומיים וקריירה טלוויזיונית משגשגת. זכה בעונה השנייה של תוכנית 2008־ כבר ב , הביס את 10 הריאליטי "קרב סכינים" בערוץ השף הצרפתי בעל שני כוכבי מישלן, סטפן פרואה דה וו, ונשלח לייצג את ישראל בגרסה האמריקאית של התוכנית. "נהניתי מהתחרות, זה הוציא ממני הרבה אמוציות", הוא נזכר היום. לפני שלוש שנים כבר התיישב על כיסא .2 השופט בתוכנית "משחקי השף" בערוץ מאז, צופי הערוץ זכו לחזות בגרניט לא מעט. , למשל, הוביל את הדוקו־ריאליטי 2015־ ב "מהפכה במטבח", הגרסה הישראלית לתוכנית הבריטית של השף גורדון רמזי, הידוע בגישה האכזרית שלו למתמודדים. גרניט יכול להיות קשוח ולצעוק על חלק מהמתמודדים, אבל שלא כמו רמזי, לא נוהג לקלל או לרמוס אותם. "אני לא חושב שהושפעתי מרמזי", הוא אומר, "אני מעריך אותו, אבל חושב שקווי הדמיון בינינו מקריים בהחלט. ניהול מטבח ושירות מרגישים לפעמים כמו שדה קרב – אז שנינו מפקדים, כל אחד בדרכו". השנה שודרה בערוץ התוכנית "משחקי השף: אוטו אוכל", בה גרניט עבד כתף אל כתף עם השפים מאיר אדוני ומושיק רוט, ובימים אלה מצטלמת העונה השלישית של "מהפכה במטבח", בה הוא מנסה לשקם מסעדות כושלות. "אני לא מוצא זמן לכל מה שאני רוצה לעשות", הוא מתלונן, וגם חייו האישיים נפגעו מהקריירה העמוסה, כמו גירושיו מהבמאית מורן איפרגן: "זה חלק ממחיר ההצלחה שלי. עשיתי את הטעויות שלי, למדתי את הלקחים", ובנוסף מערכת היחסים הקצרה עם הרקדנית אנה ארונוב. איך מנהלים כל כך הרבה מסעדות כשצריך להקדיש לא מעט זמן לתוכניות טלוויזיה? "התשובה היא אנשים טובים – מנהלים יצירתיים, טבחים מוכשרים, ואנשי צוות עם אהבה אמיתית למקצוע. הבחירה שלי בשותפים הנכונים עוזרת לי מאוד היום. אני יודע שכל אחת מהמסעדות מנוהלת נכון גם כשאני בצילומים, בלונדון או בפריז. כשאני מבקר בהן, אני מאוד גאה במי שעובד סביבי". שנה? 15 ואיפה אתה רואה את עצמך בעוד כיסאות. האנשים שאני 30 ״מסעדה קטנה עם // אוהב, האוכל שהם אוהבים״. ראו מתכון של אסף גרניט בעמוד הבא. * https://thebarbary.co.uk את ר המסעדה: ״גם אחרי כל ההצלחות, כשבאתי ואמרתי להם: 'אמא, אבא, אני רוצה לפתוח בלונדון' – שוב הפחדים חזרו על עצמם. אם אני אגיד להם פעם שאני פותח מסעדה והם יגידו שזה רעיון טוב – לא אפתח" הביקורות מהללות. מסעדת ״דה ברברי״ על גורדון רמזי: ״קווי הדמיון בינינו מקריים בהחלט״. אסף גרניט

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==