עלונדון 250

2017 נובמבר עלונדון 26 www.alondon.net עב רנו לאתר החדש: טעימות אסף גרניט ואמיר בטיטו מתכונים // קלים לפיצוח תתפלאו לגלות מה אגוזים, שקדים ושאר פיצוחים יעשו לקינוחים שלכם פ יצוחים לא רק מפצחים. אגוזים, שקדים ושאר הפיצוחים מאוד טעימים בקינוחים ולא רק כשהם ממולחים. אם בכמות קטנה או גדולה - הם תמיד מוסיפים. הנה שלושה מתכונים שיתאימו לאירוח או סתם לנשנוש. בראוניז טבעוניים עם פקאן תמרים ותאנים מצרכים: כוסות פקאן 2 כוסות תמרים מגולענים 2 כוס תאנים יבשות 1 כפות קקאו 4 כפות סירופ מייפל 2 אופן ההכנה: • טוחנים גס את הפקאנים במעבד מזון. • מוסיפים את התמרים והתאנים, וממשיכים לטחון עד לקבלת משחה אחידה. • מוסיפים את הקקאו וסירופ המייפל ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. • מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה, ובאצבעות רטובות מעט משטחים את הבלילה בתבנית לשכבה אחידה. אפשר לקשט עם פקאנים שלמים או מעט קקאו מלמעלה. • מכניסים למקפיא למשך שעה וחצי. • מוצאים מהמקפיא וחותכים לקוביות. • שומרים בכלי אטום במקרר. שקדים פיקנטיים חומרים: ג' שקדים טבעיים שלמים 500 כפיות מלח 3½ כפות סוכר חום 4 כפיות רוזמרין יבש 2 כפיות כמון 2 כפיות פלפל אדום יבש גרוס 2 חלבון 1 כוס סוכר ¼ אופן ההכנה: • מפזרים את השקדים בתבנית מרופדת דקות בתנור 15 בנייר אפייה, וקולים במשך מעלות. 150־ שחומם מראש ל • מוצאים את השקדים מהתנור ומצננים מעט. • במעבד מזון טוחנים היטב את המלח, הסוכר החום, הרוזמרין, הכמון והפלפל האדום. • מקציפים בקערת מיקסר את החלבון והסוכר עד לקבלת קצף חזק ויציב. • מערבבים בקערה גדולה את תערובת התבלינים הטחונה עם שתי כפות מקצף החלבונים. • מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב, עד שכל השקדים עטופים בשכבה אחידה של הקצף והתבלינים. • 20 מחזירים לתבנית האפייה ואופים במשך דקות, עד שהשקדים מקבלים גוון זהוב. • מצננים ומנשנשים. פאי חלבה ופיצוחים )24” (מתאים לתבנית פאי חומרים: לבסיס: ג' חמאה או מרגרינה 100 כוסות קמח 1½ כפית אבקת אפייה 1 כפות סוכר 4 שקית סוכר וניל 1 ביצה בינונית 1 למלית: ג' חלבה מפוררת 150 ג' אגוזי לוז קצוצים 100 ג' אגוזי מלך קצוצים 100 ג' פקאן שבור גס 50 ג' שקד מולבן פרוס 100 לזיגוג: כוס סירופ מייפל 1 אופן ההכנה: • מעלות. 170־ מחממים תנור ל • מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים להכנת הבסיס מלבד הביצה, עד לקבלת פירורים. • מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד. • מרדדים את הבצק ומרפדים בעזרתו את תבנית הפאי. • מפזרים מעל שכבה נדיבה של פירורי חלבה. • מפזרים מעל החלבה את אגוזי הלוז, אגוזי המלך, הפקאן השבור והשקדים המולבנים. דקות עד שפיצוחים 30־ מכניסים לתנור לכ מזהיבים. • מוציאים מהתנור ומזליפים מעל את סירופ המייפל כך שהפאי יהיה מכוסה היטב. דקות נוספות, עד 5־ מחזירים לתנור לכ // שהמייפל מתחיל לבעבע. אמיר בטיטו הוא שף פרטי העובד ברשת * של ג'יימי אוליבר וגם עורך אירועים ללקוחות Amirbatito@gmail.com פרט יים. מצרכים: ג' קמח תירס 500 ליטר חלב 1½ מ"ל שמנת מתוקה 200 כף חמאה 1 כף גבינת פרמזן מגוררת 1 מלח לראגו פטריות: כפות חמאה 2 ג' מכל פטריה – שמפניון/פורטבלו/ 200 חורש או ירדן – קרועות ביד מלח ופלפל כפית טימין קצוץ 1 לביצים העלומות: ביצים 6 כוס חומץ לבן (עדיף בן יין) ¼ מנות) 12־ (מתאים ל פולנטה א־לה אסף גרניט אופן ההכנה: • מביאים את השמנת והחלב לסף רתיחה. • מזרזפים את קמח התירס תוך כדי בחישה לתוך התערובת, עד לקבלת מרקם קטיפתי. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. • מחממים מחבת גדולה או סיר נמוך ורחב. מוסיפים את החמאה ואחריה את כל שאר מרכיבי הראגו, ומבשלים על אש בינונית עד שהפטריות מפרישות את כל הנוזלים והופכות לשחורות ומרוכזות בטעמן. • ליטר מים עם החומץ. בוחשים 2 מרתיחים את המים בעזרת מטרפה, ופותחים את הביצה באמצע הסיר בעדינות. מכבים דקות. חוזרים על 3½ את האש וממתינים התהליך עם כל הביצים. • שניות. 20 חולטים את האספרגוסים למשך מתבלים במעט מלח, לימון ושמן זית, וחוצים לשלישים. ההגשה: כפות של 3 מניחים בקערה קטנה או בצנצנת 3-4 , פולנטה, כף גדושה של ראגו פטריות שלישים של אספרגוס, ביצה עלומה מתובלת במלח ופלפל, חופן פרמזן, כמה טיפות של שמן כמהין – ובתיאבון.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==