עלונדון 250

2017 נובמבר עלונדון 30 סגנון www.alondon.net עב רנו לאתר החדש: ל תעשיית היין האנגלית נחשפתי לראשונה כשהגעתי ללונדון וקיבלתי מחברים בקבוק יין מבעבע מקומי. הופתעתי מהאיכות הגבוהה ומהסגנון הקלאסי המאפיין שמפניה טובה, והתחלתי לשים לב שבכל סופרמרקט וחנות יין מקצועית ניתן למצוא מגוון רחב של יינות אנגליים, ושבעיר מתקיימים באופן תדיר אירועי יין מתוצרת מקומית. נראה שהבריטים הם אנשים פטריוטיים המתגאים ביין שלהם, שהופך ליותר ויותר פופולרי בשנים האחרונות. יחסית לתעשיות יין אחרות מדובר במספרים הקטאר של כרמים 1,800 - יחסית נמוכים המייצרים בסך הכל כחמישה מיליון בקבוקי יין לשנה (לשם ההשוואה, רק בחבל שמפיין מיליון בקבוקים 600־ ל 450 מייצרים בין בשנה). אבל עם השקעה כלכלית עצומה ונטיעה מאסיבית של כרמים חדשים, הבריטים מיליון בקבוקים מדי שנה 20־ עתידים לייצר כ .2020־ החל מ "בזכות" ההתחממות הגלובלית כיום, תנאי מזג האוויר בדרום־מזרח אנגליה במהלך עונת גידול הגפנים זהים לאלה שנה. במקביל, 20־ שאפיינו את שמפיין לפני כ אזורי יין קלאסיים באירופה חווים שינויי מזג אוויר קיצוניים, המאופיינים בסופות ברד בלתי צפויות, קרה, גלי חום ובצורת, מה שמוביל במקרה הטוב לירידה באיכות היין ובמקרה הרע להרס חלקי או מוחלט של בצירים שלמים. בתי הגידול הגדולים בשמפיין זיהו ׳, ומשקיעים 90־ את המגמה כבר בשנות ה סכומים גדולים בנטיעת זנים קלאסיים לאזור, 60־ כמו שרדונה, פינו נואר ופינו מונייה. ואכן, כ אחוז מכלל היינות המיוצרים כיום באנגליה הם יינות מבעבעים בשיטת שמפיין הקלאסית, שמיוצרים מאותם זנים בדיוק. השילוב בין מזג האוויר המשתנה, טכניקות הגידול המתקדמות ושיטות הייצור המתפתחות מאפשרים את צמיחתה של תעשיית יין איכותית במקום שבו עד לפני שנה ייצור יין לא היה בכלל אפשרי. 30־ כ ועדיין, מזג האוויר האנגלי רחוק מלהיות , לדוגמה, ירדו כמויות גדולות 2012־ מושלם. ב מאוד של גשם במהלך עונת הגידול ובזמן הבציר. התוצאה הייתה יין דליל ופחות איכותי 2011 ,2009 והרס של חלק מהיבול. השנים , לעומת זאת, נחשבות לשנים טובות 2014־ ו מאוד עבור היינות האנגליים. כן שותים אם יש נהגים מבול של מודעות ופרסומים בפייסבוק לגבי סיורי יין ויקבים מאורגנים לכדו את תשומת לבי, ובקלות יחסית הזמנתי סיור יין חד־יומי במחוז קנט. המודעה הבטיחה סיור הכולל הדרכה, הסעה באוטובוס צמוד, ביקור בשני יקבים וארוחת צהריים. נשמע נהדר, במיוחד החלק של הנהג הצמוד, כדי שאצליח לחזור הביתה בשלום לאחר יום רווי אלכוהול... וכך, באחת השבתות של ספטמבר, יצאתי לכיוון נקודת המפגש באזור לונדון ברידג'. את פניי קיבלו בחיוך גדול ומצב רוח טוב כיאה לאנשי יין, ג'סטין וניקולה. תוך כדי שיחה התברר שהם בעל ואישה, שלאחר שנים של עבודה בעסקי היין בלונדון החליטו לצאת מהעיר ולהאט את קצב החיים. הם הקימו עסק קטן לסיורי יקבים בדרום אנגליה, המאפשר להם לגדל שני פעוטות במרחב שקט ושפוי יותר. באוטובוס נוח ומפנק יצאנו, קבוצה של אנשים, לכיוון מחוז קנט. שדרות 12־ כ עצים צבעוניים של ראשית הסתיו הפכו את הנסיעה לקסומה ופסטורלית. לאחר שעה וחצי בדרכים הגענו ליקב הראשון. נחשב לאחד היקבים הגדולים Chapel Down ועטורי הפרסים באנגליה. מיוצרים בו כמיליון בקבוקים בשנה, בעיקר מהסוג המבעבע, אך גם יינות לבנים, אדומים, רוזה, בירה וסיידר. ענבי יין עיקריים הם שרדונה, פינו נואר ובאקאס, שהוא זן לבן ארומטי. הכרם הראשון של היקב ניטע בעיירה טרטנדן, ומאז ניטעו כרמים 1977 בשנת בעקבות הבועות יס ווי קנט! סיור פסטורלי בתעשיית היין המתפתחת במחוז קנט נוספים בכל דרום־מזרח אנגליה. הסיור כולל הדרכה קצרה בכרם וביקב, וכמובן טעימת יין המתקיימת בתוך מרכז מבקרים מושקע ונעים. מתוך שבעה יינות, שני אלה בלטו במיוחד: יין רענן בעל חומציות - Chardonnay, 2013 אחוז שרדונה ללא חבית, 100־ גבוהה העשוי מ לאחר תסיסה מלולקטית, מה שמעניק ליין ארומה חמאתית לצד תפוח ירוק ולימון, גוף בינוני וסיומת קצרה. בווייטרוז. £14 , ביקב £15 : מחיר - יין נפלא English rose sparkling NV שישמח כל לבב - בלנד של פינו נואר, שרדונה, פינו בלאן ופינו מונייה ממספר שנות בציר, בעל צבע סלמון בהיר ויפהפה, באף עולים ניחוחות ורדים ושמרים של לחם טרי, בפה לימון ומעט תותים, עם תחושת בועות נעימות ומתקתקות עדינה. בטסקו. £22 , ביקב £24 : מחיר הון עתק בחווה עתיקה ׳ גילה ריצ'רד בלפור־לין, 90־ בסוף שנות ה Hush Heath איש עסקים ומלונאי מלונדון, את הקטאר של 400 - חווה עתיקה ובה Estate שטחי מרעה ושדות ובמרכזה אחוזה יפהפייה. משפחת בלפור־לין קנתה את החווה, שיפצה את האחוזה ונטעה כרמים ומטעי תפוחים. את היקב הקימו בני המשפחה בתחילת שנות , ומאז הם מייצרים יינות וסיידר 2,000־ ה מתוצרת הכרמים והמטעים בחווה. ביקב מועסקים אנשי מקצוע בעלי שם עולמי והציוד במקום חדיש ומעודכן. כתוצאה מכך, היין איכותי ונקי, וזוכה מדי שנה בפרסים ובמדליות זהב בתחרויות יין יוקרתיות. ביקב מיוצרים כיום בקבוקים בשנה, ובעתיד המספר 100,000־ כ . מתוך טעימה של 300,000־ צפוי לגדול לכ חמישה יינות, כדאי לציין אחד מיוחד במינו: - Balfour Blanc du Blanc, 2014 אחוז שרדונה היוצא במהדורה מוגבלת 100 רק בשנים טובות במיוחד. האף רענן ונקי עם ארומות של בריוש ופרחים, בפה מינרלי, לימוני ויבש עם חומציות גבוהה ובועות עדינות. היין עדיין לא בשיאו, ויכול להחזיק מעמד עוד שנים קדימה ודוגמה למבעבע נפלא שמתאים לאוכל עתיר שומן. .£45 : מחיר ביקב בשני היקבים טעמתי יינות אדומים מזן פינו נואר, האופייני לאזורי גידול קרים, ולצערי האיכות לא הייתה גבוהה. לעומתם, היינות הלבנים והמבעבעים מוכיחים שיש לאנגלים הרבה מה להציע – לא רק כסוחרי וצרכני אלכוהול, אלא גם כיצרני יין איכותי. בסוף יום עמוס חזרנו ללונדון חבורת שיכורים שמחה ומדושנת. זו הייתה חוויה מקומית נהדרת, הצצה לתעשייה שהולכת ומתהווה, הזדמנות לשמוע את הסיפורים ממקור ראשון // וטעימה של יינות הכי קרובה לחבית. English Wine tasting חברת הסיור היא * לאדם. £85 : . מחיר and touts אורית גרינבוים־לירון היא בעלת "קהילת יין" * – סדנאות ואירועי טעימות יינות ישראליים. Tel: 07454-587-723 Winecommunity.il@gmail.com ניחוחות ורדים ושמרים English של לחם טרי. rose sparkling NV יכול להחזיק מעמד עוד Balfour Blanc שנים. du Blanc , 2014 ארומה חמאתית. Chardonnay , 2013 אורית גרינבוים-לירון לחיים הטובים //

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==