והגדת לבינה- הגדה של פסח
65 | והגדת לבינה שֻׁלְחָן עוֹרֵךְ אוכלים את סעודת החג מגישים את סעודת החג. יש להשתדל שהסעודה תהיה עשירה ומגוונת בבשר, דגים ומטעמים שונים. בתחילת הסעודה יש לקלף את הביצה הקשה - שעל הקערה - ולטבול אותה במי מלח לים' בגלל שהיא מסמלת את מעגל החיים, בשל ֵ ולאכול אותה. הביצה היא מאכל 'אב ח", אנו ַ ס ֶ ן פּ ַ בּ ְ ר ָ צורתה העגולה. מכיוון שכאשר בית המקדש היה קיים היו מקריבים "ק מביעים את צערנו וכמו 'מתאבלים' על בית המקדש שנחרב. ה": שהמצות לא יבואו במגע עם מים, ָ רוּי ְ ה שׁ ָ צּ ַ במהלך הסעודה יש להיזהר מאוד מ"מ מיץ וכדומה. היות ואנו חוששים שמא ישנם פירורי קמח שלא נאפו כראוי, ובמגע עם נוזל הם עלולים להחמיץ, לכן, יש לכסות את המצות שעל השולחן בעת הסעודה, וכשאוכלים אותן, יש לאוכלן בתוך שקית כדי שהפירורים לא יפלו על השולחן. ה". ָ ב ָ ס ֲ אין צורך לאכול את הסעודה ב"ה
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==