פעילות פנאי ותעסוקה לזקנים | יובל נוה, מרגריטה רחנאייב

222 מדריך והנחיות תעסוקה קבוצת מטבח מנקיש מתכון: שעה עד שעה וחצי. משך הפעילות: קערה גדולה (להכנת הבצק), קערה קטנה (להכנת המילוי), מערוך, כף לערבוב, צלחת הגשה, קרש אביזרי עזר: חיתוך. דייסם, סכו"ם המותאם לצורכי המטופלים (למשל: עיבוי, ולקרו על הסכו"ם - לגירוי תחושתי), אביזרי עזר טיפוליים: קרש חיתוך עם מסמרים - לתפקוד בעזרת יד אחת. חומרים: חומרים לבצק חומרים למילוי כמות חומר כמות חומר 1 קילוגרם קמח 8 כפות זעתר טחון 05 גרם / 2 כפות שמרים חצי שקית שומשום 2 כוסות מים פושרים חצי כוס שמן זית / תירס חצי כוס שמן זית / תירס חצי כפית מלח כפית סוכר חצי כפית מלח לימון חצי כפית מלח רבע כוס לימון רבע כוס שמן זית מנפים את הקמח. שמים בתוך קערה ומוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח. לאחר מכן, שמים את הכנת הבצק: המים ומתחילים ללוש את הבצק. לאחר שמסיימים, מכסים אותו ושמים בצד כרבע שעה. מערבבים את החומרים (זעתר, שומשום, מלח לימון, מלח ושמן). הכנת המילוי: הכנת פיתות: חותכים את הבצק ל-01-21 כדורים. מכינים פיתות מעוגלות בעזרת המערוך. מחוררים את הפיתות על ידי האצבעות (כדי שלא יתנפחו). לאחר מכן, מורחים את המילוי ושמים בתנור.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==