פעילות פנאי ותעסוקה לזקנים | יובל נוה, מרגריטה רחנאייב

239 מדריך והנחיות תעסוקה קבוצת מטבח ברצ'קי במילוי תפוחים. מתכון: שעה עד שעה וחצי. משך הפעילות: קערה גדולה (להכנת הבצק), קערה קטנה (להכנת המילוי), פומפייה (מגרדת), מערוך, כף לערבוב, אביזרי עזר: צלחת הגשה, קרש חיתוך. דייסם, סכו"ם המותאם לצורכי המטופלים (למשל: עיבוי, ולקרו על הסכו"ם - לגירוי תחושתי), אביזרי עזר טיפוליים: קרש חיתוך עם מסמרים - לתפקוד בעזרת יד אחת. חומרים: חומרים להכנת הבצק חומרים למילוי כמות חומר כמות חומר חצי קילוגרם קמח 4 תפוחי עץ 002 גרם שמנת חמוצה כף (לפי הבחירה) סוכר 2 ביצים (מספר 1) כפית סוכר כפית מלח 1 שקית אבקת אפייה 2 כפות שמן זית אופן ההכנה: מנפים את הקמח ושמים בקערה. מוסיפים סוכר, מלח ואבקת אפייה - ומערבבים. מוסיפים את הביצים, השמן והשמנת החמוצה ומתחילים ללוש את הבצק. אחרי שמסיימים, מכסים את הבצק ושמים במקרר למשך 04 דקות. הכנת המילוי: מקלפים את תפוחי העץ, ולאחר מכן מגרדים. ניתן להוסיף סוכר (על פי בחירה). הכנת הברצ'קי: חותכים את הבצק ל-01-21 כדורים. עורכים את הבצק בצורת עיגול. שמים את המילוי (כפית אחת) וסוגרים בצורת חצי עיגול. לאחר מכן, יוצרים צורת אליפסה.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==