הארגון | המגזין החברתי של ציבור הנכים | מס' 31 - page 98

תשע"ד אפריל 4102
98
מי אינו רוצה לשדרג את מטעמי
החג ולחדש במטעמים חדשים? זהו
למעשה האתגר האמיתי במטבח
במיוחדבחג הפסחשיחודו מחייבאת
הבשלנים למיניהם להיות יצירתיים
ולהפיק מאכלים בטעמים כאלה
שיהפכו אתהחג לחגיגהשל ממש.
בשנים האחרונות אנו עדים יותר ויותר
ברצון המבשלים להפוך את המאכלים
שאנו רגיליםלאכולבחגיםובכלללכשרים
לפסח. בחרתי הפעם להכשיר לפסח לא
פחות ולא יותר את הבורקס... לא פשוט
אבל אפשרי. הנה לפניכם מתכון להכנת
בורקס מצה עם מילוי בשר, כשר לפסח
לחלוטין! ובהמשך גם מתכון לסיר עוף
עם תפוחי אדמה מצרך הנאכל לרוב
במהלך ימי חג הפסח. בתאבון ופסח
כשר ושמח לכולם! נונה דבורה.
בורקס- מצהעםמילוי בשר:
מצרכים (ל-02 מנות):
2/1 ק"ג בשר טחון
4 בצלים גדוליםאו 6 בנוניםקצוצים
2 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים
לקוביות גסות
1 כפיתמלח
1 כפיתמחוקה של פלפל שחור
אופן ההכנה:
לשים בסיר 4/1 כוס שמן, להוסיף את
הבצל הקצוץ ולטגן עד לצבע זהוב,
להוסיף את הבשר בהדרגתיות על
מנת שלא יהיו גושים ולמעוך (רצוי עם
המחית של הפירה) בכדי שהבצל יבלע
בתוך הבשר.
לאחר שהבשר משנה את צבעו – כלומר
מתחיל להתבשל – יש להוסיף את
התבלינים.
בורקסכשר לפסח?
הלהיטשל החג!
יש לשלוק את קוביות תפוחי האדמה
בסיר נפרד בדיוק כפי שמכינים אותם
לפירה כשעה על אש בינונית (על מנת
לבדוק את רכות תפו"א, יש לנעוץ מזלג
ולבדוק אם הם רכים), כשמוכנים לסנן
ממים ולמעוך לפירה.
לאחר בישול הבשר יש לכבות את הגז,
להוסיף את הפירה שהכנו ולערבב היטב
עד לבליעתהפירה בתוך הבשר.
אופן הכנתהבורקס:
להרטיב היטב 2 מארזים (מתוך חבילת
מצות שלמה) של מצות, לאחר מכן יש
לשיםאותםבמגבת (רצוי גדולה), לעטוף
היטב ולשים בתוך ניילון למשך שעה
– שעתיים (על מנת לרכך את המצות
היטב).
לאחר מכן לחצות כל מצה לחצי, לשים
בקצההמצהכףמן התבשילבשרשהכנו,
לגלגל ולטגן בשמן בלבד.
טיפ: יש עוד אפשרות לחלק את המצה
לארבעה חלקים ולשים מילוי במרכזו
של חלק אחד, לקפל למשולשים, לטבול
בביצה ולטגן.
טיפ נוסף: רצוי לרכך את המצות לפני
הכנת התבשיל עם הפירה והבשר, כך
שבעת שיהיה מוכן התבשיל יהיה ניתן
להתחיל בהכנתהבורקס.
רוטבלבורקס:
2 קופסאות שימורים של פטריות
שמפיניון חתוכות
4 יחידות שניצלים חתוכים לקוביות
(אפשר גם בלי, לקבלת רוטב פרווה)
2 בצלים גדוליםקצוצים
1 כפיתפלפל שחור
1 כף פפריקה אדומה
1 וחצי – כף מרק פטריות
3 כוסותמים
אופן ההכנה:
תחילה יש לשטוף ולסנן היטב את
הפטריות, לאחר מכן נטגן את הבצל על
אש נמוכה - בינונית, כשהבצל מתחיל
להזהיב יש להוסיף את הפטריות לסיר
ולטגנם יחד עם הבצל, בעת שהפטריות
מתחילות להשחים, נוסיףאתהשניצלים
ונבשלם היטב משני צדם, כעת, יש
להוסיף את התבלינים ולערבב היטב את
כל החומרים, נכסה את הסיר ונבשל על
אש נמוכה למשך 01-5 על מנת שכל
החומרים יתלכדו היטב, לאחר מכן יש
להוסיף את המים, לערבב היטב ולבשל
לעוד כ-02 דקותעל אש נמוכה.
1,99 88,89,90,91,92,93,94,95,96,97,...100
Powered by FlippingBook