"הארגון - המגזין החברתי של ישראל" | 56 | יולי 2020, אב תש"פ
ניחוחות מן המטבח שלום לקוראינו, לאחר הפסקה ממושכת ולאור פניות של רבים מכם אנו מחדשים את מדור הבישול והאפייה במגזין. כזכור, במשך שנים היה לנו לעונג לפרסם את המדור ובו מתכונים מיוחדים, טעימים ואותנטיים מעשה ידייה של דבורה נקוה, רעייתו של מומו יו"ר ארגון הנכים ועורך ראשי של המגזין. היום, אנו מחדשים את המדור עם פנים חדשות – הגב' ליז חיון, שלבטח תפליא במתכונים טעימים לחיכך ולעין... את המדור המתחדש חונכת הגב' חיון בשני מתכונים: לחמניות בריאות ועוגת תפוזים. בתאבון לכולם! לחמניות בריאות נפתח במתכון מתבקש: הילדים חוזרים בהדרגה לשגרת הלימודים ואין כמו לחמנייה תוצרת בית לפנק את הגוזלים שלנו, השבוע הכנתי לחמניות בריאות מושלמות ריח השמרים מתפזר בבית והילדים מתעוררים ללחמניות טעימות, מושלם לסנדוויץ'... מצרכים: 70% גרם קמח חיטה 500 כף שמרים יבשים 1 כפות סוכר( או סילאן) 2 כפיות שטוחות מלח 2 כפות שמן 3 ביצה 1 כוסות מים רגילים 1.1/2-2 להברשה: ביצה טרופה עם רבע כפית מים מעט שומשום לפיזור ניתן להוסיף כף סובין לבצק הערה: הכנה: לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את יתרת המצרכים לפי הסדר הרשום, אבל חשוב ביותר לא להוסיף את כל המים מההתחלה, רק בהדרגה, לערבב ולעבד עד שמתגבש בצק אחיד ונעים, לכסות בניילון ניצמד ובמגבת מטבח ולהתפיח חלקים שווים 8 - כשעה, לאחר שעה לחלק את הבצק ל ולסגור אותם לכדורים, להבריש בביצה ולהתפיח בשנית, , להבריש שוב בביצה לפזר שומשום 190 לחמם תנור לחום דקות עד להזהבה, איזה מושלמות, טעימות 20- ולאפות כ ובריאות... (אני ערבבתי בלי מיקסר, אבל בהחלט אפשר במיקסר). עוגת תפוזים עוגת התפוזים המושלמת שכולםםםם אוהבים וטוב שיש בבית ושתמיד יוצאת גבוהה….. מצרכים: ביצים שלמות 6 כוס סוכר 1½ קורט מלח כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים 1 כוסות קמח 2 ½ אבקת אפייה 1 שקית סוכר וניל 1 כפית גרידת תפוז אפשרות: כפות ממרח שוקולד 2 כף מים 1 הכנה: מעלות, (למי שיש תבנית על 170 לחמם תנור לחום , או סיר 26 רגליים, זה המתכון המושלם) להכין תבנית פלא להקציף ביצים מלח וסוכר לקצף תפוח ובהיר, דקות 5 הקצפה של להוסיף בזרם דק את השמן, ואחר כך את המיץ והקמח יחד עם אבקת אפיה לסירוגין, לצקת לתבנית (לא דקות עד שקיסם הננעץ במרכז 45 משומנת!) ולאפות כ יוצא יבש, להפוך על הרגליים ולהמתין לקירור… במידה ומשתמשים בסיר פלא אז להפוך על בקבוק. להמתין עד לקירור מוחלט ואז לחלץ מהתבנית. לגבי האפשרות: להוציא כוס מהבלילה ולהוסיף את השוקולד והמים ולצקת לתבנית ובעזרת שיפוד ל"קשקש" וליצור כמו עוגת שיש, לקרר ולפזר אבקת סוכר, או זיגוג כוס אבקת סוכר עם כפית מים…. ½ של 2020 יולי | אב תש״ף 79
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==