"הארגון - המגזין החברתי של ישראל" | 57 | ספטמבר 2020,תשרי תשפ"א
ניחוחות מן המטבח שלום לקוראינו, לאחר הפסקה ממושכת ולאור פניות של רבים מכם אנו מחדשים את מדור הבישול והאפייה במגזין. כזכור, במשך שנים היה לנו לעונג לפרסם את המדור ובו מתכונים מיוחדים, טעימים ואותנטיים מעשה ידייה של דבורה נקוה, רעייתו של מומו יו"ר ארגון הנכים ועורך ראשי של המגזין. היום, אנו מחדשים את המדור עם פנים חדשות – הגב' ליז חיון, שלבטח תפליא במתכונים טעימים לחיכך ולעין... את המדור המתחדש חונכת הגב' חיון בשני מתכונים: מאפינס תפוח בדבש ועוגת סולת בשכבות. שנה טובה וחג שמח ובתאבון לכולם! מאפינס תפוח בדבש במלית מוס תפוחים מתכון חגיגי לאירוח מרשים וטעים במיוחד.... מנה חגיגית והכי קלה להכנה, כל שגם אחרי כל הבישולים ישאר זמן להכין אותו ולהרשים את האורחים… מצרכים: לפני שמתחילים לקחת חצי כוס מים רותחים דקות. 5 לשים תיון ולחכות ביצים 3 כוס סוכר 1/4 כוס שמן ½ כוס דבש 1/4 כוס סוכר דמררה ¼ כפיות קקאו 3 כף אבקת נס קפה רגיל כפית קינמון קורט סודה לשתיה אבקת אפיה 1 וחצי כוסות קמח 1 תפוח בינוני מקולף וחתוך לקוביות קטנות 1 למלית מוס התפוחים: כוס רסק תפוחים(שימורים) ½ כוס סוכר סוכר ¼ כף מיץ לימון כפית ג'לטין כפיות מים רגילים 5 כוס שמנת מתוקה ½ לציפוי: מל') 250( מיכל שמנת מתוקה כפות פודינג וניל 2 כף אבקת סוכר 1 וחופן שקדים פרוסים לפיזור מעל לבלילה לפני האפיה הכנה: ולהכין עטרות קרטון יפות. 179 לחמם תנור לחום ראשית נתחיל עם המוס: מספיגים את הג'לטין במים ומניחים שניות במיקרוגל את הרסק עם מיץ 30 - בצד, לחמם יחד כ הלימון והסוכר להוסיף את הג׳לטין ולערבב לתערובת אחידה להקציף שמנת מתוקה לקצף רך ונוזלי במרקם יוגורט ולהעביר לשקית זילוף ולשמור במקרר. להכנת המאפינס, לערבב את היבשים ולהוסיף אליהם את קוביות התפוחים לערבב את הביצים השמן והדבש להוסיף את היבשים ולערבב עד לקבלת תערובת קרמית וחלקה ללא מהגובה לפזר שקדים פרוסים ¾ גושים למלא בעטרות עד דקות, לא יותר מדיי על מנת לא לייבש, פשוט 17 - ולאפות כ לנעוץ קיסם במרכז ולבדוק אם הוא יוצא עם פרורים. להקציף שמנת פודינג ואבקת סוכר לקצפת יציבה ולהעביר לשקית זילוף עם צנתר משונן. לצנן את המאפינס ולחלץ מהעטרות, לחצות את המאפינס לחצי, למלא במוס תפוחים, לכסות ולזלף מהקצפת… מושלמים וטעימים במיוחד חגיגיים לראש השנה *אפשר בהחלט לוותר על המוס והקצפת ולאחר הקירור לפזר אבקת סוכר... עוגת סולת בשכבות לקראת חגי תישרי הבאים עלינו לטובה, קבלו עוגה שתתאים לתה של אחרי הארוחה. העוגה הזו תתאים לכם לחג, עסיסית וטעימה בטירוף וספוגה בסירופ סוכר. יש גם תמרים וגם דבש מי צריך יותר .. מצרכים: ק''ג סולת ½ שקית אבקת אפייה 1 כוס שמן ¾ כוס סוכר ½ שקית סוכר וניל 1 כוס מיץ תפוזים ¼ ביצים 2 קורט מלח למלית: צנצנת ממרח תמרים להוסיף כפית קינמון(לא חובה) ½ יח' שקדים שלמים לקישוט 20 - כ סירופ לבשל עד לקבלת סירופ סמיך: כוס סוכר 1 כוס מים ½.1 כפית מיץ לימון הכנה: .20/30 ולשמן תבנית 170 לחמם תנור לחום לערבב את כול המצרכים לתערובת אחידה וחלקה לא נוזלית. להעביר מחצית לתבנית, בעזרת מרית למרוח בזהירות את ממרח התמרים בצורה שווה ולכסות ביתרת התערובת, לחרוץ ריבועים, לא עד הסוף ולנעוץ שקד בכל ריבוע לאפות עד להזהבה, מייד כשמוציאים את העוגה ½ י ו צ ק י ם כ ו ס מ י ם קרים, נותנים להם להיספג ואז יוצקים את הסירופ מ ש א י ר י ם ל ה ת ק ר ר ומפנקים את האורחים….. 2020 ספטמבר | תשרי תשפ״א 94
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==