"הארגון - המגזין החברתי של ישראל" | 59 | אפריל 2021, ניסן תשפ"א

ניחוחות מן המטבח אביב הגיע פסח בא, עם הרבה ריחות ובעיקר טעמים ולרגל החג האביבי והמיוחד הזה בדגש על הכשר שבו בחרתי עבורכם, קוראים/ות יקרים/ות מתכונים מושלמים – עוגות כשרות לפסח. 2 מאחלת לכולכם חג שמח והמון בריאות! טורט שוקולד ואגוזים לפסח אז איך אפשר לקבל את חג האביב חג הפסח בלי קינוח מושחת... שוקולד... אגוזים…. קצפת… מי צריך יותר מזה... מעלות, 160 , אז קדימה לחמם תנורים לחום בינוני נמוך .24 תבניות עגולות בקוטר 2 לשמן מצרכים: ביצים מופרדות 6 כוס סוכר 1 קורט מלח שקית סוכר וניל 1 כפות פודינג שוקולד 2 כפות קקאו 2 כוס שמן ¼ כפות קמח תפוחי אדמה 2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק 2 הכנה: להקציף חלבונים עם מלח וסוכר עד לקבלת קצף יציב. לטרוף קלות את כפות מהקצף לחלמונים, 2 החלמונים יחד עם סוכר וניל והשמן להוסיף לערבב את היבשים ולהוסיף אותם לתערובת החלמונים, לבסוף להוסיף את יתרת הקצף בתנועות קיפול, לחלק את התערובת בין שתי התבניות דקות, העוגות לא גבוהות ומוכנות כשקיסם שננעץ במרכז יוצא 40 ולאפות כ יבש, את המים הרותחים לערבב עם הקפה נמס ולהשאיר בצד, בינתיים שמנת מתוקה עד לסף רתיחה ולצקת 1 להכין את הקרם שלנו, לחמם אותה על השוקולד, לערבב הייטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה, להניח להתקרר מעט, להקציף שמנת פודינג וחלב לקצפת יציבה, להעביר ¾ עוגה אחת לצלחת הגשה, להרטיב את העוגה בצורה אחידה ולמרוח מכמות הקרם על העוגה, להניח מעל את העוגה השנייה, את יתרת הקרם להעביר לשקית זילוף, לצקת את קרם השוקולד והשמנת שהתקררו מעט בצורה חלקה, לזלף מהקרם פרחים יפים ולקשט באגוזים מסביב לעוגה, ניתן להמיס מעט שוקולד לבן וליצור עיטורים מסביב ולקשט מעל לפרחים שזילפנו….. העוגה חגיגית, טעימה וכשרה לפסח. עוגיות שקדים נפלאות עוגיות פשוטות שמתאימות לכל יום ולכל חגיגה כשרות לפסח בכלום מצרכים ובכלום עבודה ללא גלוטן. מצרכים: חלבונים 2 כוס סוכר 1/2 שקית סוכר וניל 1 כוס אבקת סוכר ½ קורט מלח כפית מיץ לימון ½ כוסות שקדים מולבנים פרוסים 2.1/2 הכנה: ולרפד תבנית בנייר אפייה. 160 לחמם תנור לחום לטרוף קלות את החלבונים עם המלח והסוכרים, להוסיף את השקדים לערבב עד שכל השקדים מצופים בבלילה. 10 בעזרת שתי כפיות ליצור תלוליות ולשטח מעט, לאפות כ דקות לא יותר, עד שהן מזהיבות מסביב העוגיות בהירות. מצננים בתבנית ומחלצים רק לאחר שהתקררו אחרת הן יתפרקו לכם ואורזים בצנצנת אטומה טעימות ממש. למלית ולציפוי: גרם שוקולד מריר 150 שמנת מתוקה 2 פודינג שוקולד 1 כוס חלב 1 להרטבת העוגה: כוס מים רותחים ½ כפית קפה נמס 1 2021 אפריל | ניסן תשפ״א 110

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==