"הארגון - המגזין החברתי של ישראל" | 61 | ספטמבר 2021, תשרי תשפ"ב

ניחוחות מן המטבח חגי תשרי הם תמיד סיבה לחגיגה במטבח. ריחות הבישולים, טעמים משכרים ושלל צבעים המרכבים את המתכונים השונים. לכבוד השנה החדשה מזמינה אותכם לחגוג עם שני מתכונים מושלמים: עוגת לימון וקוקוס ומיני עוגות אישיות וטעימות. שנה טובה, מבורכת וטעימה במיוחד לכולם! עוגת לימון וקוקוס - בחושה וריחנית פרי הדר כזה יש כל השנה או לתיבול או לקינוח קל ומרשים. מצרכים: גרם חמאה מרוככת 100 כוס סוכר 1 קורט מלח M ביצים 5 כוס קמח 1.5 שקית אבקת אפיה 1 כף גדושה דבש כוס קוקוס 1 לימונים 2- גרידת לימון מ כוס מיץ לימון סחוט 1/4 כוס מים) 1/2 מל' שמנת מתוקה (או 150 לציפוי: גר' אבקת סוכר 200 כפות מיץ לימון 2 הכנה: אינגליש או תבנית עגולה 2 ולשמן 165 לחמם תנור לחום . לערבב הייטב את החמאה, המלח והסוכר להוסיף את 24 הביצים אחת אחת לערבב את היבשים ולהוסיף לסירוגין עם השמנת המתוקה לערבב עד לקבלת תערובת אחידה, דק'. 35- כ 160 לצקת לתבניות ולאפות בחום לאחר שהתקררו לצפות בגלייז לימוןולקשט בגרידת לימון. מאפינס תמרים ואגוזים מצרכים: כוס קמח 1.5 כפית סודה לשתיה 1 קורט מלח כפית קינמון 1/2 קורט הל או גרם תמרים מגולענים וטחונים או כוס ממרח 300 תמרים כוס מים רותחים 1 כפות סילאן 2 כוס שמן 1/4 כוס סוכר חום דמררה( הבהיר) 3/4 L ביצה 1 כפית תמצית וניל 1 כוס אגוזים קצוצים גס 1 לעוגת אינגליש נוסף פרורים: כוס סוכר 1/4 כוס קמח 1/4 כפות שמן 2 הכנה: ולהכין תבניות מאפינס ותבנית 170 לחמם תנור לחום אינגליש משומנים הייטב לערבב את כל היבשים כולל האגוזים, לערבב את התמרים עם המים ולהניח בצד. בקערה לערבב ביצה, מלח, סוכר שמן ווניל, להוסיף את תערובת התמרים שהתקררה מעט ולבסוף את היבשים, לערבב רק עד שמתקבלת תערובת אחידה, בעזרת כף קפיצית של גלידה מגובה 3/4 למלא עד התבנית, את היתרה לצקת לתבנית אינגליש ולערבב את תערובת הפירורים ולפזר מעל הבלילה בתבנית האינגליש דק' 20- לאפות כ עד ששיפוד הננעץ במרכז יוצא יבש. להגיש עם קצפת או אבקת סוכר מושלם. 2021 ספטמבר | תשרי תשפ״ב 110

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==