"הארגון - המגזין החברתי של ישראל" | 64 | יולי 2022, תמוז תשפ"ב
ניחוחות מן המטבח הקיץ בעיצומו ומזמין אותנו להכין מטעמים קלים וזריזים ומה טוב ונכון להכין אם לא, עוגות פריכות וטעימות לחייך. לפניכם שני מתכונים כייפים וקלים מאוד להכנה. בתאבון קוראים/ות יקרים/ות. עוגת תמרים מפתיעה הכי מתבקש להכין עוגות בחושות טעימות והפעם קבלו עוגת תמרים מפתיעה. עירבוב קל וקדימה לתנור. מצרכים: M ביצים 3 קורט מלח גביע ממרח תמרים כוס מים רותחים ¼ כפית סודה לשתיה ½ כוס שמן ½ כוס סוכר חום ½ כוס סוכר ¼ כפית תמצית וניל 1 כוס קמח 1¼ כפות פודינג וניל 2 שקית אבקת אפיה 1 כפית קינמון ½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס ½ הכנה: לטרוף ביצים עם מלח ושני סוגי הסוכר. להוסיף שמן, ממרח תמרים, מים ווניל. לערבב יבשים ולהוסיף לתערובת. לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. לצקת לתבניות דק' עד ששיפוד הננעץ במרכז יוצא יבש, 30 - ולאפות כ לצנן ואפשר לקשט באבקת סוכר. חיתוכיות לימון השבוע הכנתי קוביות מרעננות קלות להכנה ונפלאות מצרכים לבצק: גר' חמאה/ מחמאה רכה 200 כוס סוכר ½ קורט מלח כפית תמצית וניל כוסות קמח 2 למלית: L ביצים 4 כוס סוכר ½.1 כוס קמח ¼ לימונים 2- מיץ מ לפיזור לאחר האפייה- אבקת סוכר הכנה: 20/30 מעלות. להכין תבנית 175 לחמם תנור לחום (אין צורך לשמן). לערבב יחד את חומרי הבצק ולהדק דק' עד הזהבה. 20- בתבנית, לחורר במזלג ולאפות כ הכנת קרם הלימון: בקערה אחרת, מערבבים יחד את הסוכר והקמח, לתערובת חלקה ללא גושים וטורפים פנימה את הביצים ומיץ הלימון( אפשר להוסיף כמה טיפות צבע מאכל צהוב להדגשת הצבע) ויוצקים על הבצק האפוי. דקות נוספות, לאחר צינון מפזרים אבקת 20 אופים סוכר וחותכים לריבועים אחידים ומתענגין על כל ביס. 2022 יולי | תמוז תשפ״ב 82
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==