"הארגון - המגזין החברתי של ישראל" | 65 | אוקטובר 2022, תשרי תשפ"ג
ניחוחות מן המטבח לכבוד חגי תשרי צריך קצת מתוק בסיום הארוחה, אמנם העוגה לא חגיגית אבל עושה לכולם חגיגת טעמים בפה, לצד כוס התה בסיום הארוחה, פשוטה ונהדרת, עוגה מושלמת, פשוט לערבב הכל יחד בקערה אחת ולאפות עוגיות נימוחות ועוד נכין עוגיות שיהיו מושלמות לצד כוס התה שלכם, בכלום עבודה מתקבלת צנצנת גדולה שכמובן תתחסל מהר. מצרכים: מחמאה/ חמאה 200 כוס אבקת סוכר 1/2 כפית תמצית וניל שקית אבקת אפיה 1 כפות אבקת אינסטנט פודינג 2 כפות גדושות קורנפלור 3 כוסות 2 קמח בערך הכנה: לערבב את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד ולא מעלות, 160 דביק. לצנן כרבע שעה, לחמם תנור לחום לרפד תבנית תנור בנייר אפייה, ליצור כדורים קטנים, ניתן לפזר מעט אגוזי לוז וקשיו קצוצים מעל כל עוגייה דק', למנן ולהתענג. 10 - לפני האפייה, לאפות כ עוגת תפוז סולת וקוקוס מצרכים לעוגה: )M 6 (או L ביצים 5 כוס סוכר 3/4 קורט מלח שקית סוכר וניל 2 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי 1 תפוז קטן חתוך ונקי מחרצנים טחון עם הקליפה 1 כוס סולת 1 כוס קוקוס (או שקדים טחונים) 1 כוס אינסטנט פודינג ¼ כוסות קמח 2 שקיות אבקת אפייה 2 לסירופ סוכר: כוסות סוכר 2 כוסות מים 1½ לפיזור על העוגה לפני האפייה: חופן שקדים מולבנים פרוסים/שבבים הכנה: מעלות ולשמן תבנית מלבנית חד 160 לחמם תנור לחום פעמית. לטרוף ביצים עם מלח, סוכר וניל וסוכר, להוסיף שמן, תמציות אפייה ומיץ תפוזים. לערבב את כל היבשים ולהוסיף אותם לבלילה לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה, לצקת דקות, עד שקיסם 40- לתבנית לפזר שבבי שקים ולאפות כ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, בינתיים להכין את הסירופ, להביא לרתיחה עד להמסת הסוכר ולצנן. ברגע שמוציאים את העוגה יוצקים עליה את הסירופ, להמתין לספיגה מלאה, ניתן לפזר מעט אבקת סוכר ואפשר כבר להתפנק, העוגה טעימה גם חמה וגם מהמקרר... תהנו באהבה. 2022 אוקטובר | תשרי תשפ״ג 78
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==