"הארגון - המגזין החברתי של ישראל" | 68 | יולי 2023, אב תשפ"ג
השבת המאוחרת מזמינה אפיה מיוחדת השבת ניכנסת כל כך מאוחר ואפשר להשאיר את הכנת הקינוח לדקה האחרונה.... עוגיות במילוי תמרים לא, אתם חייבים אבל ממש חייבים למלא צנצנת עם העוגיות הנפלאות האלה.... מגולגלות במילוי תמרים. מצרכים: גר' חמאה רכה או מרגרינה, מחמאה, נטורינה - כל 200 אחד לבחירתו כוס אבקת סוכר 1/2 שקית סוכר וניל 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי 1/2 כוס שמן 1/4 M ביצים 2 כוסות קמח 3½ שקית אבקת אפיה 1 למלית: צנצנת ממרח תמרים (או ממרח שוקולד) אפשרות לתוספת במילוי - אגוזים קצוצים דק לציפוי: אבקת סוכר הכנה: מעלות ולרפד תבנית תנור 160 לחמם תנור לחום של בנייר אפייה. לערבב יחד את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד נעים ולא דביק, במידת הצורך ניתן להוסיף קמח. לרדד כל חלק לעלה (אני אוהבת 4 - לחלק את הבצק ל דפי אפייה) למרוח מהמלית, ניתן 2 וממליצה לרדד בין בשלב זה לפזר אגוזים קצוצים דק לגלגל לרולדה להניח בתבנית ולסמן סימוני חיתוך עדינים על הבצק לאפות דק' עד להזהבה לצנן לפרוס בהתאם לסימונים 20 - כ ולפזר אבקת סוכר זהירות ממכר... רולדת שוקולד ואגוזים בקרם וניל קבלו רולדה בכלום עבודה ובטעם מושלם, ללא גלוטן, וגם לא חייבים לחכות לשבת אפשר לאפות גם בימי חול. מצרכים: )M 5 ( או L ביצים 4 קורט מלח כוס שמן ½ כף תמצית וניל 1 אינסטנט פודינג שוקולד 1 כפות קורנפלור 2 שקית אבקת אפייה 1 כוס אגוזים קצוצים דק ½ הכנה: ולרפד תבנית תנור בנייר אפייה ולשמן 165 לחמם תנור לחום אותו הייטב. להקציף את הביצים עם המלח והסוכר לקצף בהיר ותפוח. להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף בזרם דק את השמן, להוסיף את הוניל. להוציא מהמיקסר. לערבב יחד פודינג, קורנפלור, אבקת אפייה ואגוזים ולהוסיף הכל לתערובת הביצים בתנועות קיפול, עד לקבלת תערובת אחידה. לא לערבב יותר מדי, לצקת לתבנית ולפזר את הבלילה דק' עד שקיסם הננעץ 15- בצורה אחידה על התבנית. לאפות כ בעוגה יוצא יבש. לכסות במגבת שתישמר הלחות שלה. להכנת המלית והציפוי: להקציף יחד שמנת מתוקה, פודינג וניל, חלב וקרם מסקרפונה את 1/3- ולהוסיף ל 2/3- ו 1/3 לקצפת יציבה, לחלק את הקרם ל פודינג שוקולד, למרוח את קרם הוניל על העוגה ( ניתן להשאיר מעט לקישוט) ולגלגל לרולדה, אני אוהבת לגלגל מהאורך, יוצאת רולדה ארוכה וכשפורסים מתקבלת פרוסה יפה, לצפות את הרולדה בקרם השוקולד, לקשט בקצפת וכד'... למלית ולציפוי: שמנת מתוקה 2 כוס חלב 1/2 כפות פודינג וניל 3 כפות פודינג שוקולד 3 גביע קרם מסקרפונה 1 2023 יולי | אב תשפ״ג 70
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==