"הארגון - המגזין החברתי של ישראל" | 72 | יולי 2024, תמוז תשפ"ד
והפעם קבלו מתכונים לקיץ טעימים במיוחד... גלידת חלבה חם חם חם ואנחנו נתקרר עם... איך נקרא לזה? גלידה? פרפה? סמיפרדו? בקיצור קינוח קר ונפלא בכלום עבודה והצלחה מובטחת ולא, לא צריך מכונת גלידה.... מצרכים: שמנת מתוקה 2 כוס טחינה גולמית 1 כוס אבקת סוכר 1/4 גרם שוקולד מריר 150 כוס חלב מרוכז 1/2 הכנה: להכניס למעבד מזון שוקולד וטחינה עד לקבלת תערובת חלקה להוסיף שמנת, חלב מרוכז וסוכר ולערבב הכל לתערובת אחידה. לרפד תבנית אינגליש בניילון נצמד, לצקת את התערובת ולכסות בניילון נצמד, להכניס למקפיא שעות, זהו. לפרוס פרוסה לקשט בשבבי 4- לפחות ל שוקולד ואפילו קצת אגוזים ולהתקררררר. טארט שוקולד חלב ופיסטוקים שוקולד.. פיסטוקים.. יאמי... כל כך טעימה ומרשימה, מושלמת לאירוח ואי אפשר בלי עוגה לשבת, אז קדימה לעבודה. מצרכים לבצק: כוס קמח ¾ כוס פיסטוקים קצוצים 1/3 גרם חמאה 100 כפית תמצית וניל קורט מלח כוס סוכר ¼ כוס קקאו ¼ למלית הפיסטוק: כוס פיסטוקים ½ כוס סוכר ¼ קורט מלח כף שמן הכנה: לערבב היטב את חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד בתחתית ובדפנות. להוציא 26 ונעים. להדק בתבנית פאי עודף בצק ולהעביר למקרר לחצי שעה. לערבב את מלית הפיסטוקים. ולאפות את התחתית כעשרים 170 0 לחמם תנור לחום . לפזר את 160 0 דקות. להוציא מהתנור ולהנמיך את התנור ל- הפיסטוקים ולהדק אותם היטב על הבצק, אפשר להיעזר בתחתית כוס. להכנת מלית השוקולד יש לחמם חלב ושמנת ולצקת אותם על השוקולד. לערבב עד לקבלת תערובת חלקה ולתת לה להתקרר מעט. להוסיף את שאר החומרים ולערבב לתערובת חלקה לצקת על הפיסטוקים שבתבנית ולהמשיך דקות, זהו, לקשט 30 לאפות עד שהבלילה מתייצבת בערך בפיסטוקים, ניתן להוסיף קצפת… כמה שזה טעים... מלית השוקולד: גרם שוקלד חלב 150 כוס חלב ¼ כוס שמנת מתוקה ½ L ביצה 1 לקישוט: פיסטוקים קצוצים 2024 יולי | תמוז תשפ״ד 86
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==