חדשות מתם | מאי 2018

מסעדת אלטו במרכז הקונגרסים קולינריה כאמנות לפני כשנה וחצי השיקו מיכאל ושנית קרצק את מסעדת אלטו במרכז הקונגרסים, כחלק מחנות האלכוהול המפוארת הרמיטאז', והראו לחיפאים שאפשר גם אחרת. את העיצוב היוקרתי של החנות הענקית משלימה מסעדת אלטו שצמודה אליה ומעוצבת בטוב טעם ובשיק. מראה המסעדה משרד תחכום וניקיון עיצובי, ובהחלט מזמין את קהל עובדי ההייטק מאזור מתם להגיע ולהתפנק בארוחה עסקית בצהרים, או לחזור עם בת הזוג לארוחה רומנטית בערב. מסעדת השף שמה דגש על נתחי בשר, אולם יש בה מנות ראשונות ייחודיות, אליהן כל סועד יוכל להתחבר. הבעלים הצליחו להפוך את הקולינריה במסעדה לאמנות ומי שטועם את אלטו בפעם הראשונה, מיד מזהה שמדובר במשהו אחר. המנות הססגוניות והכלים הצבעוניים גורמים לסועדים להרגיש בחגיגה. "באלטו תוכלו ליהנות מאווירה יוקרתית וקולינריה משובחת. אנו מכניסים את הלב והנשמה למנות וזו בעצם האמנות", אומר מיכאל קרצק. ממוקמת במרכז הקונגרסים גרין בר לחסידי הבריאות שנה, נפתח הגרין 14 עוד לפני שטרנד הבריאות השתלט על העולם, לפני בר במרכז הכרמל. בר השייקים העשיר צבר לעצמו מהר מאוד מוניטין גבוה. בהמשך, נכנסו לתפריט של הגרין בר גם סלטייה הכוללת את כל סוגי הירקות והפירות. אחרי שהלקוחות במרכז הכרמל לא הפסיקו לנדנד ולהגיד לבעלים, שאולי עוז, שאם יפתח סניף נוסף במתם, יפקדו אותו כל במתם. 3 יום, נפתח הסניף השני בבניין "את הדגש אנחנו שמים על הסלטייה שלנו, בה יש עשרה סוגי רטבים בייצור עצמי", אומר עוז. "יש אצלנו רטבים שלא רואים בכל מקום, כמו למשל רוטב ויניגרט פטל, רוטב וייטנאמי, מייפל אגוזים, או רוטב שומשום בוטנים אסייתי. כל אחד יכול להרכיב את הסלט שהוא אוהב ויחד עם הטעמים במיוחדים של הרטבים שלנו, לקחת אותו לאן שהוא רוצה". לאחרונה נוסף לתפריט גם בר פסטות בהרכבה אישית, מפסטות טריות המיוצרות במקום וכריכים בסגנון שונה ולא סטנדרטי. כך למשל, תמצאו בין סוגי הלחמים גם לחם מחמצת או לחם דגנים ובתוך הכריכים משולבים אנטיפסטי וכמה סוגים של גבינות. שנים העלינו את נושא הבריאות 6 שנה, אבל לפני 14 "גרין בר קיים כבר רף והכנסנו שייקים ירוקים שמשלבים ירקות, כי זה נכנס עכשיו יותר חזק בגלל טרנד הבריאות", אומר עוז. "חסידי הבריאות מגיעים אלינו ויש לנו במתם 3 ממוקם בבניין לקוחות שמגיעים יום יום ולא מפספסים". מסעדת חומוסמוס חומוס עבודת יד לפני כעשרה חודשים פתח יעקב איטח את מסעדת חומוסמוס במתם. מדובר במסעדת חומוס ובשרים, כאשר החומוס נעשה במקום בעבודת יד והבשרים נצלים על פחמים. במקום גם מתקן שווארמה כשר. אנשים, אירועי חברה, ימי 70 במקום ניתן לערוך גם אירועים עד הולדת וגם אירועי ערב. חומוסמוס מציעה מנות עסקיות הכוללת מנה בשרית, שתייה, חמישה סוגי סלטים וטחינה וחמוצים באופן חופשי. "כל המאכלים נעשים במקום, כולל החומוס, הסחוג והחמוצים", אומר איטח. "המטבח שלנו מייצר את כל הפריטים במסעדה, כולל הפיתות שנאפות בטאבון מיוחד והכל טרי מאוד. את סוגי הסלטים אנו משנים לאורך השבוע, מאחר שמדובר בלקוחות קבועים שמגיעים מדי יום". לאיטח בשורה משמחת עבור עובדי מתם, החל מהחודש הבא תתחיל מסעדת חומוסמוס לספק שירותי משלוחים, כך שיוכלו ליהנות מהאוכל ממוקמת במבנה הטרי של המסעדה, אפילו מבלי לצאת מהמשרד. של אלביט, צמוד למרכז אנרגיה 7 בזק, ליד מבנה שחף צילום: רימון גלבוע | מכניסים את הלב והנשמה למנות. מסעדת ארטו צילום: יח"צ | בקרוב שירות משלוחים. חומוסמוס צילום: יח"צ | חזק בטרנד הבריאות. גרין בר חדשות 9

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==