הנדסת מים

מגזין המים הישראלי הנדסת מים 24 מהמרחב ומהעולם חדשות יוזמה אמריקאית: מיליון דולר לטיהור 10 מים ביריחו מיזם חדששל סוכנות הסיוע האמריקנית נחנך בעיר התמרים, בנוכחות שליחו המיוחד של הנשיא טראמפ, ג'ייסון גרינבלט מיליון 10 הממשל האמריקאי השיק בתחילת חודש נובמבר מיזם בעלות של דולר לשיפור הטיפול במי שופכין בחוות פלסטיניות השוכנות באזור יריחו. ג'ייסון גרינבלט, עוזרו הבכיר של הנשיא דונלד טראמפ, נמנה על הבכירים שהשיקו את המיזם בעיר ההיסטורית, הסמוכה לים המלח. גרינבלט הוא מבין עוזריו של הנשיא המבקשים להתניע מחדש את המשא ומתן לשלום בין ישראל לפלסטינים. כחלק ממאמץ זה, בכירים אמריקניים דיברו על שיפור הכלכלה והתשתיות הפלסטיניות. המיזם נועד להגדיל את מספר הבתים המחוברים למערכת טיהור המים באזור יריחו, שהיא חלק ממפעל שנבנה בעבר בסיוע יפני ויועד לכעשרת אחוזים מתושבי העיר יחוברו 70- אלפים תושבים. משמעות הדבר היא שכ למפעל, לפי נתוני הקונסוליה האמריקנית בירושלים. המיזם החדש גם יחבר את המפעל לחוואי התמרים הפלסטינים באזור. “הממשל האמריקני והנשיא טראמפ עצמו נותרו מחויבים לשלום צודק וארוך טווח בין הישראלים לפלסטינים, ומרכיב מרכזי לשלום זה הוא כלכלה משגשגת והזדמנויות אמיתיות לפלסטינים ביהודה, שומרון ועזה“, אמר הקונסול הכללי של ארה“ב, דונלד בלום. יושב ראש רשות המים הפלסטינית, מאזן גנאים, ציין כי “למיזם תהיה השפעה ישירה וחיובית על יצירת עבודות וגידול כלכלי“. התנאים היבשים באזור הבקעה גורים להפסקות מים תדירות ביריחו. ארגוני זכויות אדם שונים טוענים שישראל מפלה את הפלסטינים לרעה | בחלוקת המים. מיםעם לימון הםמשקהמועדף בקרב אנשים רבים, אולם כעתצצהאזהרהחדשהשמגיעה בעקבות מחקר אמריקני: מים עם לימון - לשתות אך ורק בבית אין ספקשתוספות כמו לימון וקרח יכולות לשדרג כל כוס מים, אך נראה שלימון לא רק מוסיף טעם, אלא גם עלול להוסיף וירוסים וחיידקים למים. חוקרים מאוניברסיטת קלמסון בדקו כמה חיידק האי-קולי שורד בסביבה שבה מאוחסנים לימון וקרח. ידוע כי מים עם לימון אמנם מסייעים למטבוליזם, אך המשקה עלול גם להרוס את השיניים שלכם ומומלץ לשתות אותו רק באמצעות קשית. כעת, מחקר אמריקני מוסיף מגבלה נוספת - אל תשתו את המשקה הזה בבר או במסעדה. “מעבר לסיכון של ייצור קרח ממים מזוהמים, קרח ולימון יכולים לספוג חיידקים ממשטחים שונים, כמו מכונות קרח, קרשי חיתוך, ידיים וכלי עבודה“, כתבו החוקרים וסאם אל-ג'דאווי ופול . theconversation.com דוסון לאתר הם מצאו, כי כשמדובר בידייםשמזוהמות בחיידק אחוז 100 האי-קולי, קרח ולימון רטוב ספגו אחוז. 30 מהחיידק - ואילו לימון יבש ספג רק תוצאות אלו תואמות למחקר קודם, שדיווח כי 21- אחוזים מפרוסות הלימון במשקאות מ 69 מסעדות בניו ג'רזי, היו מזוהמות בחיידקים ובפטריות שמקורן בבני אדם. אולם כשזה נוגע אחוז מחיידקים 83 . לקרח, המצב אף חמור יותר אחוז 67- שהיו מצויים בכפותמזיגה עברו לקרח ו מחיידקים שמקורם בידיים עברו לקרח. גם אם לקחתם בעצמכם את הלימון מקערה במסעדה או בבר, אתם לא מוגנים מזיהומים. על פי אל-ג'דאווי ודוסון, הלימונים יכולים להזדהם כבר בזמן החיתוך, מידיו של האדם שחותך אותם, או מחיידקים שכבר היו מצויים על גבי קרש החיתוך. אחד המצבים הגרועים ביותר, הוא כשקערה של לימוניםחתוכיםמונחתבטמפרטורתהחדר במשך יום שלם. “במחקר שלנו, מצאנו שכאשר לימונים מזוהמים באי-קולי הוחזקו בטמפרטורת החדר, שעות. 24 עד 4 במשך 5 כמותהחיידקיםעלתהפי לפיכך, יוםשלםשבו אנשים נוגעיםבקערתלימונים עשוי להיגמר במסיבתמיקרואורגניזמים“, הסבירו. האם אלכוהול מונע הדבקה? רבים יגידו שכאשר מדובר בלימון בתוך כוס הוודקה, האלכוהול יחסל אתהחיידקים. אבל האמתהיא, שזה לא בדיוק כך. במחקר אחר, פתוגנים (מיקרואורגניזמים מחוללי אחוז מכוסות 80-86- מחלות) שרדו בקרח גם ב הוויסקי וטקילה שנוסו. במרבית המשקאות, רוב הפתוגנים שרדו בקרח גם לאחר שהקרח נמזג לתוךהכוסות. כאמור, אלתסמכו על זהשהזיהומים | ייעלמו אם מדובר במשקאות אלכוהוליים. החיידקים שמגיעים עם פרוסת הלימון

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==