הנדסת מים
25 איכות ללקוחותיה תוך עמידה בתקנים המחמירים גומי עין ביותר, ובכך להבטיח שמערכות בהם מוצרי מורכבים, לא תיפגע איכות מי השתיה אשר שמר מגיעים אל כולנו בפתיחת ברז המים בכל בית אב בישראל וגם בעולם. ותפעולית גם בתקופות מאתגרותשל מחסור בחומרי גלם בעולם. שגית ולגה, סמנכ״לית הטכנולוגיה והפיתוח של גומי שנה בתעשיית הגומי, 30 , בעלת ניסיון של עין שמר מובילה ועוסקת במשך שנים בפרויקטים בנושא פיתוח של מוצרים חדשים, תהליכים הכוללים פיתוח תערובות אשר יתאימו לדרישות, מציאת חומרי גלם אשר מתאימים לתקנים, פיתוח פורמולציות של תערובות שיעמדו בדרישות התקנים, ויתאימו לטכנולוגיות הייצור של חברת גומי עין שמר, הכולל ערבוב במיקסר גומי (בנבורי), ייצור באקסטרוזיה וייצור בהזרקה או כבישה. את תהליכי פיתוח התערובות בחברה מוביל . התהליכים הארוכים כוללים גם ביצוע ד״ר עלי עמאש תהליכי בדיקה במעבדה מתקדמת עם צוות מיומן, ובמעבדות השונות בעולם בהתאם לתקנים הנדרשים, אשר מבוצעות באופן תדיר במשך השנים בכדי לתקף את האישורים הקיימים ולשמר את יתרונה של חברת במכירת מוצרים אשר מאושרים למגע גומי עין שמר עם מי שתיה. ייצור מגוון המוצרים של החברה מתבסס על תערובות מרכיבים שונים הכוללים את 20- גומי המכילות כ הפולימר, חומרי מילוי כמו פיח או סיליקה, מרככים, חומרי גיפור, ועוד כימיקלים שונים הנדרשים לקבלת מוצר אלסטי שעומד בדרישות של תכונות פיסיקליות לאורך השנים. על מנת שתהיה התאמה לאישור מגע עם מי שתיה אסור שתהיה כל מיגרציה של תוצרי ריאקצית הצילוב (ריאקציה כימית) בו האלסטומר עובר מהמצב הפלסטי שלו למצב האלסטי, כל זאת כדי שהאטם, חבק או כל מוצר גומי שנמצא במערכת שבאה במגע עם מי שתיה, ישפיע על איכות או טיב מי השתיה. השקיעו מאמצים רבים גומי עין שמר לפיכך בחברת בגריידים מיוחדים EPDM בפיתוח תערובות מבוססות בעלי עמידות כימית טובה, עמידות טובה לתנאי מזג אוויר משתנים , עמידות בכלור, מים חמים, אוזון ועוד. מבחינת חברת גומי עין שמר, הפיתוח הגיאומטרי למוצרי פרופילים באקסטרוזיה היווה פריצת דרך וחדירה ליישומים חדשים בעולמות התשתיות והובלת נוזלים. פיתוח חבקי גומי שונים לצנרת במגוון גדלים וצורות, התמודדות עם ביצוע תכן ייחודי לפיות ומערכי האקסטרודרים על מנת לקבל את הגיאומטריות המורכבות בתהליכי האקסטרוזיה, כאשר התערובות נתונות (לאחר פיתוחם) מבחינת התכונות שלהן ולכן עיקר העבודה נעשית ע״י טכנולוג קווי האקסטרוזיה שאחראי על כל תהליכי פיתוח עמוס טרבולסקי – הפרופילים החדשים עם תערובות למי שתיה, מלווה את שלבי הפיתוח עד הגעה לייצור הסדרתי, מדובר פרופילים חדשים שפותחו עד כה. 200- בכ גאה בייצור מגוון מוצרי גומי עין שמר לסיכום, חברת גומי איכותיים למגע עם מי שתיה ותמשיך להשקיע בתחום זה גם בעתיד. החברה רואה חשיבות עליונה בפיתוח וייצור מוצרי esrubber.co.il סקירת התקנים החשובים בעולם במגע עם מי שתיה: 4 שבעיקרו בודק BS 6920 מבוסס על התקן הבריטי WRAS תקן פרמטרים: . ריח, טעם ומראה 1 . התרבות מיקרואורגניזמים 2 . מיצוי של חומרים שעלולים להיות מקור לפגיעה בבריאות הציבור 3 . מיצוי מתכות 4 אמריקאי, מתמקד בביצוע אנליזה לכימיקלים NSF / ANSI 61 תקן מתכתיים ואורגניים, הערכה טקסלוגית של ריכוזי מיגרציה ותוצרי לוואי שיכולים לנדוד מהמוצר למי שתיה. , תקנים בגרמניה בודקים התאמת הרכיבים שמופיעים W -270- ו KTW בפורמולצית (רצפט) הגומי על בסיס רשימת חומרים מותרים ובדיקת ההתנהגות המיקרוביולוגית של האטמים שבאים במגע עם מי שתיה, כולל התייחסות לעמידה בדרישות “היגיינה בטיחותית״. הצרפתי כולל בדיקות של מרכיבי הרצפט מול רשימות של ACS תקן חומרים שמותרים לשימוש “רשימה חיובית״ כולל גם בדיקות של התפתחות בקטריאלית, מיגרציה ורעילות מתכתית למוצרי הגומי. האוסטרלי/ניו זילנדי מבוסס על התקן הבריטי AS \ NZS 4020 תקן מותאם לתנאים באוסטרליה, כולל ביצוע בדיקות מיגרציה, BS 6920 תוצרי לוואי. בדיקות של טעם, ריח ומראה, התרבות חיידקים, חומרים רעילים ומיצוי מתכות. , AS / NZS 4020 ותקן NSF 61 בישראל, מבוסס על תקן 5452 ת״י הדרישות מתייחסות לבדיקות טעם, ריח, מראה. בדיקות מיגרציה והתרבות חיידקים.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==