שביעי

57 | 04.10.17 | ערב סוכות תשע"ח | 276 גליון שביעי orreut@gmail.com להע רות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט הארוחה היוונית שלי רייכרט מצא יוון במסעדת שף בנתניה, עם אותה הבריזה מהים יאסו • והרבה מנות שלא יצא לו לטעום בחייו סופלקי ,35 המלכים נתניה 09:00-01:00 :' א'-ה 9:00-18:00 :' ו 20:00-01:00 : שבת כשרות: רבנות יש סוכה! סולם רייכרט טברנה יוונית אמיתית כוסו כיסאו עיין כוסו כיסו לא זול. יש תמורה! כעסו הבלבול של מסעדה בהרצה. נשכח ונסלח לנצור את יוני מתרגש מהבריזה המוזיקה היוונית, שאליה נחשפתי לפני עשור בתכנית של שמעונ פרנ והפכה להיות חלק בלתי נפרד מהפליילי ט שלי, הבליחה בעוצמה של חארי אלק יו, הקלא יימ של דלארא והבלא דות המדהימות של יאני קוציר . אנחנו כבר לא (₪ 39) בנתניה, אנחנו בנק ו , עמ מוחיטו יווני במיק מעניינ של אשכוליות, אוזו ומי וורדימ. הגענו בשעת ערב מאוחרת, והתבא נו שהשקיעה החליטה לטבוע בימ מוקדמ יותר. לא הייתי ביוונ, אבל ' ופלקי' בהחלט פיצתה על הח כ. על קו המימ מ עדה רחבת ידיימ, המונ כחול, לבנ ואפור, ושמחה בלקנית מכל עבר. עיונ בתפריט מצריכ עומק חשיבה. או יותר נכונ קריאה איטית של מנות שמעולמ לא נתקלת בהנ. תפריט ההרצה מחולק למאזות ) לטימ( חמות וקרות, עיקריות, קינוחימ וקוקטיילימ. במקומ שאני נתקל במנות חדשות, שפה אחרת ודברימ מעניינימ, אני רוצה לקחת הכל, לטעומ מהכל, לבדוק הכל. אבל ב' ופלקי' לכל מנה יש תג מחיר יח ית גבוה, אז צריכ לשחק עמ זה. לאחר התייעצות מושכלת עמ המלצר, מ תבר שחלק מהמטבלימ וה לטימ נלווימ לעיקריות, אז הלכנו על הדברימ הכי מעניינימ. השפ פה זה אורי ארנונ, מ'ארנולד ' הזכורה לטוב, וממלונ אירופה. אנחנו בידיימ טובות. (, והבטחה ₪ 39) התחלנו עמ לט לוניקאי מהמלצר שזהו הדבר הקרוב ביותר ל לט רטנימ. אינ לי איכ להשוות, אבל שונה ומיוחד חייב לעלות ( ממרח שומ, ₪ 38) לשולחני. עוד לקחנו קורדיה ( שזה ממרח ₪ 39) שקדימ ושמנ זית. טירוקפטרי גבינה )פרווה. כל הגבינות פה פרווה. אל תשלחו לי מיילימ!!!!( ופלפלימ חריפימ. (₪ 54) ומהמאזות החמות לקחנו את הדולמה עלי גפנ ביתיימ במילוי בשר, שנדמה לי שזו מנה גיאורגית ולא יוונית - וקיבלתי אישור וה בר על ככ, שאכנ ישננ מנות גיאורגיות בגלל שהבעלימ גיאורגי וזה גמ בבלקנ, אז ה תננו כמה מנות חביבות. לכל הע ק נו פו פיתות יווניות, שבגדול, הנ נראות כמו פיתות רגילות, רק שמישהו עשה בהנ חורימ וטיגנ אותנ טיפה. נתחיל בזה שבאמת מדובר בדברימ שלא יצא לי לטעומ בחיי. כל ה לטימ האלה אומרימ לכ בגדול 'אתה תישאר פה הרבה זמנ'. אלו לטימ כבדימ, חזקימ, עמ מתיקות מ ויימת בכל אחד מהמ. ה לט ה לוניקאי הוא בעצמ ורימי )דג אל קאי שבשרו בטעמ רטנימ/שרימפ ( קצוצ עמ ירקות קצוצימ ואיולי. אינ לזה טעמ של ' לט דגימ' אלא משהו אחר. מתקתקות עדינה מהדג, שמועצמת ממיצי הירקות ועקיצת האיולי. ה קורדיה היה חביב, אבל מי שניצח בענק היה הטירוקפטרי. חריפ, חזק, מתוק, עדינ, מלוח, טי רה וחוזר חלילה. כיפ. הדולמה היה בשר דחו וארומטי מגולגל בעלי גפנ. מאוד כבד לראשונה, מאוד קליל לעיקרית. טעימ, מיוחד ושמח. כמעט אינ מקומ לעיקריות. תרתי משמע. הלכנו ( שזה בעצמ שווארמת כבש. כבדה, ₪ 68) על גירו חזקה, טעמימ מיוחדימ וציזיקי מעל. שונה ומעניינ. (, שזה בעצמ שיפוד ₪ 79) ויוני לקח ופלקי פרגית פרגיות. היה ע י י וטעימ, והתבא נו שלא לקחנו משהו יותר מייצג. (₪ 39) אינ עדיינ תה נענע שילווה את המלבי • המדהימ שטרפתי, אבל ה תדרנו. יא ו!

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==