שביעי
10.11.17 | כ"א חשון תשע"ח | 280 גליון שביעי | 34 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט קרוקודיל דנדי בהרצליה פיתוח מסעדת בשרים אוסטרלית בהרצליה מצליחה להרים חתיכת בשר די פשוטה רייכרט מפציר בכם לגשת ישירות לעיקריות • לגבהים חדשים בר-בי-קיו ,8 המנופים הרצליה פיתוח ,12:00-16:00 :' א'-ה 19:00-23:00 כשרות: רבנות סולם רייכרט מסעדת בשרים אוסטרלית כוסו כיסאו כמו כל מסעדת בשרים שהייתי בשנתיים האחרונות. אבל יפה כיסו לא יקר כעסו מה אוסטרלי? איפה הקנגרו? איפה קרוקודיל דנדי? איפה עכבישים מפחידים? לנצור את גודל המנות. אל תספרו לו. בינתיים אנחנו מבסוטים אנשימ שמדהימימ אותי בתעוזה שלהמ, המ אלו שעוזבימ הכל, ועושימ את מה שהמ באמת אוהבימ. התשוקה לעשות את מה שאתה אוהב, שואבת ממכ כל שניה כשאתה תודעתית מחובר לאהבה שלכ. יש כאלו שמציירימ, יש כאלו ש ורגימ, ויש כאלו שעושימ אוכל. אבל לא תמ עושימ. בודקימ, משייפימ מיומנות, רוכשימ ידע נו פ, משקיעימ זמנ, המונ זמנ. זה נותנ תחושת שלמות. תחושה של שקט נפשי, של רוגע. של יפוק. אני אוהב לשאול אנשימ 'מה אתמ באמת אוהבימ לעשות'. זו שאלה קשה. לא כל אחד יודע לענות עליה. אבל אלו שמצליחימ לענות, פותחימ כר של מלל ותשוקה על התחביב שלהמ. אתה יודע שעורכ דינ נועד להיות צלמ רק מהאושר שהוא מדבר על העדשה האחרונה שהוא קנה. ולמה כל הפתיחה הנאו-זנ דמיקולו שלי? כי תשוקה כזו ראיתי במ עדת 'בר-בי-קיו' בהר צליה. המ עדה היא בעצמ מ עדת בשרימ או טרלית, שאמורה לתת את האווירה של הברביקיו האו טר לי, מה שזה לא יהיה. המלצר שניגש אלינו, התברר כג'יי ונ - הבעלימ של המקומ. חיוכ ענק מרוח על השפתיימ שלו, ומעינ אושר לא ברור. תחקרתי אותו קצת, ומ תבר שהוא בארצ שבע שנימ, והוא קפצ ראש לאחד הע קימ הכי קשימ בישראל. בעיקר בגלל האהבה לאוכל טוב ול חיבור שלו למקורות האו טרליימ שלו. התפריטימ כתובימ גמ על הקיר וגמ בתפ ריט אמיתי. התפריט מחולק לראשונות, עיקריות ו'מגשי בשרימ' שזה הדבר שהכי עניינ אותי. ג'יי ונ ה כימ למחצה. הוא אמר שאנחנו חייבימ ( ב ו-ויד שמתבשל ₪ 69) לנ ות את הצלי כתפ שעות. עמ כזו תשוקה אני לא מתווכח. 15 כבר אז לרעות לקחנו את ההמלצה, ואני לקחתי מגש בשרימ 'או טרליה'. (₪ 25) לפני כל אלו, התחלנו לאט עמ כנפיימ ( שדי התנגדתי, אבל ג'יי ונ לחצ. ₪ 45) וקרפצ'יו הוא צדק. הקרפצ'יו היה מושלמ. רדידי בשר עמ בל מי ועלי מיקרו שלא ה תירו את המנה. המונ כבוד לבשר ולטעמימ החזקימ. הכנפיימ היו פחות. אני לא יודע למה ציפיתי, ואולי אני מעדיפ את הבופלו או את החריפות. בכלל ה גנונ האמריקאי עדיפ בכנפיימ. חריפ, מתוק ומלוח. כאנ הכל היה מאוד עדינ. ומעל הכל, העיקריות. מציע לכמ כבר עכשיו לדלג על הראשונות, מה שבד"כ אני מציע ההפכ. מגש הבשרימ היה אושר גדול, ויותר מזה, שתי המנות היו ענקיות. גדולות מדי. המגש כלל קרעי אונטריב בקר מעושנ שנמ על הלשונ תוכ ערפול מעושנ, רצועות ינטה שמנמנות וכיפיות ונקני קיות צ'ורי ו בירות פלו . לט לא ברור נתקע במרכז המגש, נדמה לי רק בשביל לצאת ידי חובה. אבל ניצחונ ענקי לחתיכת בשר די פשוטה, ש'ברביקיו' הצליחו להביא לגבהימ חדשימ. צלי כתפ שהגיע בארבע חתיכות ענקיות, רכות ונמ ות, אחרי למעלה מחצי יממה באמבט שחוממ לטמפר טורה גבוהה, דמי גל עשיר שכי ה את כל הטוב הזה, ושומ קונפי שהשלימ את הבי לחתיכה קטנה מאו טרליה. • ברוכ הבא ג'יי ונ.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==