שביעי
01.12.17 | י"ג כסלו תשע"ח | 283 גיליון שביעי | 34 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט פלטה או פלומה או נאצ'וס? במסעדה דרום אמריקאית • לראשונה רייכרט נתקל בתפריט לא מוכר כמעט לחלוטין אותנטית בשוק מחנה יהודה רייכרט לקח כמעט הכל רק כדי לדעת שהוא חייב לחזור פפיטוס מחנה 11 האגוז יהודה ירושלים 11:00-01:00 :' א'-ה 11:00-16:00 :' ו 20:00-01:00 : מוצ"ש כשרות: רבנות סולם רייכרט מזללת שוק דרום אמריקאית, הכי אותנטית במסגרת הדת שאני דגמתי כוסו כיסאו שתי שולחנות בשוק מחנה יהודה. בעייתי מאוד כיסו זול כעסו איך פותרים את עניין הישיבה? מביאים עוד כיסאות! לנצור כיף עם הדר טו ט נקניק היה להיט בשלהי שנות התשעימ. כמו כל אוכל עילאי ומיוחד, המאכל הדרומ אמ ריקאי הזה הגיע אלינו עמ שנמוכ משמעותי, תפל וח ר מעופ, ועמ תחליפימ עצובימ לבקר וורוד בצורת נקניק תה ואבומינציות מ וגימ אלו. לפני עשור השתפרו המצרכימ, הצרכנימ והמו דעות, אבל טרמ נמצאו תחליפימ ראויימ לחיות א ורות בחלב אמנ. שגורמת לפריכות שמיימית מבחוצ. ובכל זאת, יש כמה רשתות שעושות יופי של טו טימ בשריימ וטעימימ ש וגרימ פינות כשאתה רעב ועני. ב רט 'שפ' של ג'ונ פאברו )כתב, ביימ, שחקנ ראשי( הוא עוזב את עולמ הקולינריה הגבוהה בכדי ללכת ולמכור כריכ קובני מתוכ משאית אוכל )טרנד אמריקאי מדהימ וכבר לא חדש, שהבירוק רטיה בארצ עושה הכל כדי שזה לא יעבוד(. הכריכ שלו נצרב לי במוח. ופ מערכה ראשונה. בביקור קצר אצל הורי, נזכרתי שאני חייב טור וטרמ הלכתי למ עדה. חטפתי את אחותי הקט נה, הדר, ונ ענו בדחיפות למחנה יהודה. בלי יעד ברור, אבל בידיעה שנמצא משהו. אחרי יבוב של רבע שעה מצאנו חור בקיר בשמ 'פפיטו '. אוכל דרומ אמריקאי. התפריט הרג אותי. חוצ מאמפנד ונאצ'ו , לא הכרתי כלומ. 'לה בומבה', 'אל קובניטו', 'לה נגרה'. חושי המבקר שלי עיקצצו, ולפני שהזמנתי בערכ את הכל שאלתי את הבחור מאחורי הדלפק מה זה מי ומה כדאי לקחת? אז קודמ כל הוא הרגיע אותי. ה ביר לי שה תפריט מחולק לדרומ אמריקאי מחד והתמקדות בקולומביאני מאידכ. כי הוא מקולומביה. אמרתי לו 'פלטה או פלומו'. הוא לא צחק. בכל מקרה, את הדרומ אמריקאי אפשר בג'בטה או בטורטיה מתיר , והקולומביאני מגיע במעינ לחמ/ פיתה קולומביאנית מקמח תיר בשמ 'ארפ '. ( ועל ₪ 29) ' מהטורטיות הלכנו על ה'לה בומבה (. מהארפ לקחנו את ה"לה ₪ 26) ' ה'אל קובניטו (. אמפנדה קולומביאנה אחת במי ₪ 39) " מורנה .(₪ 25) ( ונאצ'ו קונ-קרנה ₪ 15) לוי תפו"א 23) ולהוריד את הכל עמ חצי גולד טאר מחבית ( ומימ לאחותי )לא יודע למה(. ₪ התיישבנו על אחד משני השולחנות המוצעימ לבאי המקומ, ולאחר חמש דקות של בהיה בבאי השוק הגיע כל האוכל. בתוכ דלאי מתכת קיבלנו טורטיות מפוצצות, שמנות וע י יות. נתחיל ב'לה בומבה'. חביב. טעימ. כיפי. לא משהו מיוחד. אבל ה'אל קובניטו' היה מה שחלמתי עליו. אווז מעושנ, כתפ בקר, פ טרמה רומנית ורטבימ שהמ הכינו, התכנ ו לכדי בי מדהימ שהטורטיה, בפריכות דקה, עזרה באיגוד נכונ ורמז לקונטרה. האמפנדה התח לה מהר מדי ועברנו ל'אל מור נה'. תבשיל בשר עמ גוואקמולה, ל ה ורדה, עג בניה ושעועית שחורה. וואוו. הבשר פשוט מתפרק מרוכ וטעמימ עזימ. הכל מתערבל באושר של רכות ובליל כמעט נוזלי של אושר. הלחמ המוזר - מוזר. קצת כמו התחתית של יר אורז. אבל בבה. הנאצ'ו קונ קרנה הגיעו בדיוק עמ המצרכימ של הלה מורנה, אז אפשר לדלג. עכשיו נשאר רק לחזור לפה לבדוק את שאר הד • ברימ שלהמ.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==