שביעי

22.12.17 | ד' טבת תשע"ח | 286 גיליון שביעי | 28 חלי בן שחר מבשל י ם כשר טרנד תופח נציגים חובשי כיפה בפצצת הקלוריות והרייטינג, תוכנית הבישול כולם רוצים לטמון ידם • התורנית, ושוק האוכל הכשר כמרקחה בסיר הצ'ולנט, ויש מקום לכולם - חובבים ומומחים כאחד ”תכניות הבישול העלו את הרייטינג של המקצוע, שנה את אותו עופ 50 ופתאומ גמ האמא שמגישה כבר מכוב רוצה להיות מא טרית ולהכני טווי ט לתפריט המוכר", מ בירה שמרית לובל קי, בעלי בית ה פר (. ”השירות שעושה לנו Chefizz לבישול כשר ’שפיז' ) כל עונה חדשה של ’משחקי השפ' ודומיה הוא חשוב לאינ ערוכ. ביב כל תוכנית בי שול שיוצאת יש עלייה של אחוזימ ברישומ 30- כ לקור ימ. ההשתתפות של חובשי כיפה על המרקע הציפה את הצורכ במקומ שנותנ מענה לכל מי שרוצה לבשל גורמה כשר". מאחורי בית ה פר לבישול שפ תחה לובל קי, יזמית נדל"נ בעברה, עומדת השקעה בגובה כשישה מיליונ שקלימ. המקומ נראה כמו המק בילה הטלוויזיונית רק עמ הפרדה למטבח חלבי ובשרי. מפתיע שלא היה קודמ בית פר לבישול כשר,  בעיקר כשהקהל הדתי צורכ על ב י שבועי ארוחות ’גורמה' ביתיות. ”הביקוש לבישול הכשר נובע מהאפשרויות החדשות שקיימות בזכות ייבוא מוצרימ מהעולמ. לדוגמה, בת חומ הזילופ והאפייה, יש המונ מוצרימ מארה"ב שכיומ מייבאימ אותמ עמ כשרות. בעבר לא הייתה אפשרות ליהנות ממטבח מעניינ מהעולמ בלי לחפפ באחד המ רכיבימ, היומ אנחנו מרכיבימ מנות כמו ’פאני פורי' למהדרינ". מוסלמים ואוונגליסטים מעדיפים כשר מי שחש היטב את ההתפתחות העולמית בנושא הוא השפ הגרמני-ישראלי תומ פרנצ, מחלוצי הבישול הכשר על המ כ, שמאז זכייתו בתוכנית ’מא טר שפ' So schmeckt ה פיק להוציא רב מכר בינלאומי בשמ ’ ' )’זהו טעמה של ישראל' בגרמנית( המבו על Israel אוכל כשר וישראלי, וכיומ הוא מפתח ליינ של מוצרימ כשרימ שיימכרו בגרמניה. כבר לא צריך לחפף במרכיבים. מנת שף כשרה תהילה סיטון, מנהלת קבוצת הפייסבוק 'פודוס': הסיבה לשינוי טמונה בשינוי הגלובאלי שעובר על המגזר. אנשים פתוחים יותר לעולם, צופים בתכניות אוכל, סועדים כשר בחו"ל, ולא מוכנים לפשרות מעליבות בשם הכשרות תכניות הבישול העלו את הרייטינג של המקצוע. לובלסקי צילום: איגור צילום עננים צילום: אמוני זוסמן

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==