שביעי

29.12.17 | י"א טבת תשע"ח | 287 גיליון שביעי | 32 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט לבד אצל עובד האם • אחרי שחברו הטוב הבריז לו, בדק המבקר את 'עובד בכפר' ההפצרות החוזרות ונשנות לבקר בשיפודיה הצדיקו את עצמן? אצל עובד בכפר 2 חטיבת אלכסנדרוני אור יהודה 12:00-24:00 :' א'-ה 12:00-15:30 :' ו מוצ"ש: מצאת שבת 24:00 עד כשרות: רבנות סולם רייכרט שיפודיה כוסו כיסאו כל אחד יכול למצוא את המקום שלו. עדיף בפנים ובלי זבובים וצרעות כיסו ממוצע לשיפודיה כעסו מתלבט בין יאיר לצרעות. שניהם עקצו אותי. אבל יאיר עקץ בלב לנצור הפתעה אחת חמודה בדמות טחינה מתוקה מה הלכת לציפורה? אתה רוצה שיפודיה אמי תית? אתה צריכ ללכת ל'עובד בכפר'! ככ נראו השבועיימ האחרונימ שלי. לא חנוכה, לא ופגניות, לא ביבונימ. רק אנשימ זועמימ ששולחימ אותי לאכול 'אצל עובד בכפר'. ואני לא יכול לאכזב אותמ. המ ב י הקוראימ הנאמנ ביותר שלי )תודה יוני וגדעונ(. אז מה עו שימ? לא מפקירימ פצועימ בשטח. קבעתי עמ יאיר לשתיימ עשרה בצהרימ. נ יעה קלילה לאור יהודה. מעבר בינ שדות כרוב ובצל פורחימ וירוקימ, והגעה למקומ המיועד. י מו קצר ליאיר "איפה אתה". "אה, התכוונת עכשיו? אני ביד בנימינ. תוכ חצי שעה-ארבעימ דקות אני אצלכ". שחררתי אותו מהעול לאכול איתי ולנ וע כמו משו גע ברחבי הארצ, ונכנ תי בגפי לאכול כמה שיפודימ. המקומ מחולק כמו כוורת )שזה מצחיק, תמשיכו לקרוא(. חדרימ עמ שולחנות בכל מני מקומות, חצר גדולה עמ מפל ימ ורצפת עצ. שמש של ופ ה תיו האירה לי פנימ אז לקחתי את החוצ. המקומ טרמ הת מלא ועשנ ה יגריות כמעט ונבלע בריחות השיפודימ. מו יקת גלגל"צ פשוטה הנעימה-הציקה את הרקע, ושתי מלצריות נעמדו מאחורי ופטפטו עצמנ למוות. מלצרית שלישית הגיעה והחלה מ בירה לי על הע (₪ 50/75 שתיה + לט + שיפודימ 2/ קיות )שיפוד אבל וויתרתי ולקחתי שלושה שיפודימ - (₪ 30) (, פרגיות ₪ 38 חלאוויית )שקדי עגל (₪ 20) (, את ה לטימ ₪ 37) ושיפוד אנטריקוט וזהו בינתיימ. הלאפה/פיתה/אשתנור הגיעה מוקדמ לשולחנ במ פר( הגיעו. 16) והצליחה להתקרר עד שה לטימ כבר על הבי הראשונ - הפתעה. טחינה מתקתקה. שמחה וצהלה! אולי האיכות וההפתעות תמשכנה? המשכתי לטעומ )לבדי, בלי יאיר שכזכור הבריז(. אלי הצטרפו המונ זבובימ וצרעות שאירחו לי את החברה שיאיר זנח. וכמובנ ל לה חביבה, לט טו רקי לא מעיק, גזר חביב, ועוד הפתעה: חמוצימ. לא המלפפונימ, אלא כרוב-גזר-גמבה עמ פלפל אנגלי ולא טונ כורכומ. נמשיכ: לט כרוב גול ביר, לט ביצימ מעולה, שלושה לטי חציל בינוניימ, לט בטטות מצוינ, לט עלימ ו לרי רעננימ וכיפימ, עגבניות שרי עייפות, חוג מצוינ וקערית עמבה. כ הכל עובר. לא בהצטיינות, אבל בהחלט ל טימ טובימ ומפתיעימ. לא כולמ רגילימ ועצובימ )כמו שאני הייתי כשאכלתי לבד כשיאיר הבריז(. קצת היה לי עצוב על הפחמימה הקרה, אבל זה עבר עמ הגיע השיפודימ. המלצרית החביבה הביאה לשולחנ גמ עגבניה ובצל שרופימ, שזה בונו )להמ ולי(. ולעניינינו. נתחיל בזה שמורגש שהכל טרי, וב פרגיות, שהנ השיפוד האהוב של כל עמ ישראל וגמ של הזבובימ והצרעות של עובד בכפר )אני לא יודע מה יאיר אוהב, כי כאמור, הבריז(. השיפוד בחל קו לא היה מוכנ. ובחלקו היה וול-דאנ. עצוב. אבל תיבול מעולה. שמח ומקפיצ, ומלבד הרגיל, היה גמ טאצ' מתקתק. שקדי העגל היו מושלמימ. שרופימ, פריכימ, שומניימ וכל מה שחליוואת צריכ להיות. שיפודי האנטריקוט היו גמ הפתעה. המ הגיעו וול דאנ במקומ המדיומ שהזמנתי, אבל אחרי הרבה לעי ות המ היו אחלה לגמרי. תמ, המ לא. תה על חשבונ הבית ומלבי על חשבוני גרו את הפינה האחרונה, ואכלתי ושתיתי תוכ שאני מ תכל • על הכי א הריק מולי.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==