שביעי

05.01.18 | י"ח טבת תשע"ח | 288 גיליון שביעי | 34 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט צילום: צילום נופר לפיד גבעת ברנר פינת טוקיו ראמן, • סושייה חדשה בגבעת ברנר הצליחה לרגש את רייכרט הגיע הזמן לאוכל יפני • גיוזות, טוגרשי, טאטאקי וסאנרייז קיושי מתחם ברנר, )מאחורי ת. דלק סדש( גבעת ברנר 12:00-00:00 :' א'-ה עד שעה 12:00 :' ו לפני כניסת השבת מוצ"ש: שעה אחרי צאת השבת עד חצות כשרות: רבנות סולם רייכרט בר סושי מדויק כוסו כיסאו לא סגור על עצמו. אולי זה רק הפתיחה, אבל הסידור לא ברור כיסו ממוצע כעסו אל תכעסו עלי, מדובר בממש חריף. אם החלטתם לקחת, זה על אחריותכם לנצור עוד מקום כשר ונכון ההמצאה היפנית הגדולה ביותר של המאה הע שרימ, וזה לפי משאל עמ גדול שנערכ ביפנ, הוא האינ טנט ראמנ. יש מוזיאונימ לראמנ. מה שאנחנו מכירימ יותר כ'מנה חמה', היפנימ מעריצימ כאוכל ב י י ביותר. זול, פשוט, מהיר ו וגר את הפינה ב ופ החודש לאנשימ קשי יומ, טודנטימ ו תמ אנשימ רעבימ. אבל זה לא הדבר האמיתי. ראמנ זה אהבה, זה דרכ שעוברימ. ראמנ זה רבדימ של טעמימ, מרקמימ, טרי וירוק מעורבב בבישול ארוכ ועמוק. הראמנ )מ ינית - 'אטריות בעבודת יד'( מורכב מכמה מוצרימ ב י יימ. הראשונ והחשוב ביותר, זהו הציר. עופ או בשר שמנ, יחד עמ פטריות שיטאקי, שורש זנגביל, אצות קומבו ונורי, ויה, מי ו, שומ, בצל ורוטב דגימ )דאשי שהוא לא כשר, מוחלפ בר טבי דגימ ללא דגימ כגונ וו טרשייר(. המטרה של הציר - למצות כמה שיותר טעמימ ובעיקר אומאמי. המרק מתבשל לא פחות מארבע שעות. כל אכילת קערת הראמנ היא טק שאליו מו י פימ בשר או עופ שבושל בנפרד )בציר מיוחד בשמ טא-רה(, ביצה רכה, בצל ירוק, באקצ'וי וכמובנ האיטריות שבושלו במדויק. כל מ עדה חדשה וכשרה היא תענוג ושמחה ויותר מזה, מ עדה יפנית עמ יכולות גבוהות לה גיש אוכל יפני טוב. לא רק ושי מיוחד ויצירתי, אלא ראמנ. ראמנ כזה שתתרכז בו, שתשכח מכל הצרות שלכ תוכ שחלל הפה שלכ ידרוש עוד כפ ועוד כפ וחתיכת פרגית ומיד איטריות, והאומאמי יתעתע במליחותו הלא קיימת שדורשת המשכיות בכוח. והאפ הקפוא מקור חורפ שלא מגיע, מפשיר לאיטו ומשתתפ בחגיגה. כנ. כזה היה ב'קיושי'. נתחיל בהתחלה. שמעתי על ושיה חדשה שנפתחה בגבעת ברנר. חניה צמודה למקומ שהוא בר-מ עדה. קטנ, חמוד ונראה שנפתח ממש לאחרונה. על לוח גירימ כתובות כל המנות, ומלצרית חבי בה עוברת איתנו על מה כדאי ומה יותר כדאי. די ( וגיוזת העופ ₪ 45) מהר התבייתי על מרק הראמנ .(₪ 32) המאודה-צרובה את התיאור על הראמנ של קיושי קראתמ לעיל, אבל או יפ שהמנה ה פיקה לרעות ולי. הגיוזות היו חביבות, והצריבה הקלה נתנה עוד רובד מעניינ. אבל לא יותר מזה. הרוטב הנלווה היה מעניינ מאוד. 'טוגרשי' שעשוי מחומצ אורז ושבעה וגי צ'ילי. בכלל כל האוכל היה על הצד החריפ, שזה פלו ענקי. ועכשיו להתמחות של המקומ: ושי. מהמיוחדימ שהיו על הלוח, לקחנו את ה'בומ ( אחרי אזהרה מפורשת של המלצרית ₪ 45) ' מו ר שהע ק הזה חריפ מאוד. כיפ. גמ לקחנו את הטונה .(₪ 45) ' ( ואת ה' אנרייז ₪ 47) טאטאקי נתחיל באורז שלהמ, שהיה מושלמ. וזה הב י הכי חשוב. הטונה טאטאקי בא בליווי רוטב פונזו שנתנ עומק לטונה הצרובה. ה אנרייז היה חביב, אבל באמת, בשלושימ רמות מעליהמ, היה ה'בומ מו ר'. כו ב רה טריה מלווה פי ה שמנה של מו ר, עמ חתיכת לימונ כבוש מעל ופלפל אדומ שמחבר את כל הע ק לפאתי קזבלנקה. גרנו בקינוח יצירתי בצורת ושי גלידה בכמה • טעמימ, והבטחנו שנחזור לשאר המנות.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==