שביעי
37 | 12.01.18 | כ"ה טבת תשע"ח | 289 גיליון שביעי orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט צילום: אנדרו מלקובסקי האודי הארווי! מדוע • מסעדת בשרים מעושנים בסגנון דרום אמריקאי גרמה למבקר לאבד שליטה ומדוע הוא סיים עם חור חדש בחגורה • רייכרט חזר לימיו כמבקר מסעדות מתחיל הארווי'ס 7 שמעון בן שטח ירושלים 12:00-23:00 :' א'-ה מוצ"ש: צאת השבת עד חצות כשרות: מהדרין סולם רייכרט מסעדת בשרים מעושנים בסגנון דרום ארה"ב כוסו כיסאו לא משהו אייקוני לזכור כיסו לא זול כעסו בטוח שיש דרך לפתור את עניין החום. הרגיש לי שבת בלי פלטה לנצור איזה כיף עם יצחק! בניגוד לפא ט פוד הטיפו י השמנ האמריקאי, - בישול, 'low&slow' בדרומ מקובלת השיטה של עישונ או צליה בטמפרטורות מאוד נמוכות למשכ שעות רבות. הי טורית, זה מגיע משימוש בנתחימ זולימ וקשימ שחייבימ טיפול ארוכ ואיטי והשתרש כשיטה מדהימה לריכוכ כל וג בשר, כשהידועימ מביניהמ המ הא דו )שורט ריב (, החזה )ברי קיט(, הצלעות ועוד. יצחק, הידוע בכינויו 'יצ', הוא אמריקאי. בורנ אנד רייז ואפילו בדרומ. וככזה, כל מ עדה אמרי! קאית עמ אוכל נוטפ שומנ, מטוגנ פעמיימ בשמנ עמוק, פריכ, נוזלי וחו מ עורקימ, גורמ לו לאושר. טלפונ באמצע היומ והוא מודיע לי ש"יש מקומ חדש בירושלימ, נקרא 'הארווי' ', אני או פ אותכ היומ ונו עימ לשמ". הכי טוב. נ יעה קלילה לירושלימ, חיפוש אינ ופי של חניה, ואנחנו ברבע מדרחוב-מ עדות של רחוב בנ שטח. פתחנו תפריט ואז זה קרה. הגזמתי. איבדתי שליטה. כאילו לא עברו ארבע שנימ מתחילת העבודה, ונפתחו לי עיניימ גדולות של מבקר מ עדות מתחיל שמנ ה מכל המנות כאילו ראה בפעמ הראשונה אוכל. יצ ואני שמנו לב לאותנ הראשונות. קצוות שרו! ( וטא! ₪ 39) (, כנפיימ ב גנונ באפלו ₪ 53) פימ .(₪ 46) קו צלעות נתחיל בעניינ שהכל מעושנ בעדינות. לא עי! שונ שנותנ לכ טירה לפנימ, אלא עוטפ את הבשר ברוגע וזורמ איתו לטעמימ המשלימימ. הקצוות השרופימ המ חתיכות חזה בקר מעו! שנ מקורמלות. רכות, מזמינות, אבל כמו שנראה לאורכ כל הארוחה ועקב אכיל של המקומ, לא ממש חמות. חמימות. העישונ בטמפרטורה נמוכה וההגשה גמ. זה טיפה מוזר, וכל המנות מקבלות את חו ר החומ, אבל זה נ בל מרוב שזה טעימ. 18 הטאקו מולאו בבשר צלעות שהתעשנו להנ שעות, יושבות על מיונז צ'יפוטלה וגוואקמולי. מנה מעולה וקטנה מדי. הכנפיימ היו המנה הכי פחות טובה. העישונ בבה, הרוטב החריפ-חמוצ נאמנ למקור הצפונ מזרחי, אבל לא כיפ לאכול כנפיימ לא חמות. לעיקריות, מרכיבימ פלטת בשר כשהמחירימ גרמ, בוחרימ תו פות ו/או אותמ וגי 100- המ ל הבשרימ רק בפרנה. למעט המבורגר, שנמצא רק בפרנה. כל העיקריות מעושנות לפי מ פר שעות/ וג העצ איתו השתמשו לעישונ. גרמ בשר 100 (₪ 28) גרמ ברי קיט 200 לקחנו ליחידה( ונקני! ₪ 65) (, חצי עופ ₪ 28) צלעות (. לתו! ₪ 58) ( וגמ המבורגר ₪ 28) קיית צ'ורי ו ( וקול לאו. אמרתי ₪ 10) פות לקחנו לחמ תיר לכמ שהגזמתי. ועוד רציתי א אדו, דביל. הברי קיט היה ע י י ונימוח, הצלעות היו אותנ צלעות מהטאקו , אבל הפעמ בלי הפרעות. אושר של מנה. חצי העופ התח ל בשניות, ומהפלטה, הכי טוב היה הצ'ורי ו. שמנ, ע י י, נוטפ בכל בי . תי! בול מדויק של טיפה חריפ שמתער ל במיצי הבשר המעושנימ. לחמ התיר היה טעות. טעמ לוואי מוזר ולא ברור ליווה אותו והוא נשאר בצד. הקול לאו עבד יופי. ההמבורגר הגיע עמ בייקונ כבש )יאיי!!!( והיה עשוי נכונ, והפרנה שתתה את כל המיצ וכל בי החזירה את הע י אלי. אושר. לא היה משהו אייקוני כמו פאי לימונ או פאי • דובדבנימ, אז יימנו עמ תה וחור חדש בחגורה.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==