שביעי

19.01.18 | ג' שבט תשע"ח | 290 גיליון שביעי | 52 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט צילום: ניר סלקמן עצם העניין • כשהשף ניר צוק פותח מסעדה כשרה – רייכרט מגיע תביאו לו עוד שפים כאלה • מלצרים מקצועיים • מנות מדויקות מאפו תל אביב 9 מאפו עד 12:00 :' א'-ה אחרון הלקוחות כשרות: רבנות תל אביב סולם רייכרט מסעדת שף יצירתית כוסו כיסאו מוזר ועובר כיסו לא זול כעסו ממש רציתי לכעוס על החניה כי תל אביב, אבל יש חניון זול מטר מהמקום לנצור להבין שמוטי טועם פעם ראשונה סביצ'ה שנימ ארוכות שאני צופה ועוקב אחרי תכ ניות בישול. לא ריאלטי נחות, אלא ממש בישול. כזה שאינ בו את אלמנט התחרות, אלא רק את המיומנות, הנראות, טיפימ ותצוגות תכלית של שפימ וקונדיטורימ שיודעימ מה המ עושימ. עוד מתקופת חיימ כהנ ב'שומ, פלפל ושמנ זית', צחי בוקששטר ב'טעמימ' וכל התכניות של אהרוני. מאז יוטיוב יש לי כמה ערוצימ של שפימ שאני מנוי עליהמ וצופה באדיקות )ומנ ה את המתכונימ מיד אחרי...(. אחד הדברימ שהכי מעניינימ אותי, הוא היציר תיות. ואחד השפימ שהכי עניינו אותי מהבחינה הזו, היה ניר צוק. תמיד עמ טווי טימ שונימ ומיוחדימ, תמיד עמ צורת הגשה שונה. אז נכונ שהוא כמעט תמיד מבשל אוכל לא כשר, אבל מאז שהוא פתח את 'מאפו' תכננתי לתת ביקור. ובערב מערבי השבוע, תפ תי את גי י היקר, מוטי, ונתנו קפיצה לתל אביב. המ עדה יושבת בלובי של מלונ, ואתה לא כל ככ יודע לאנ אתה נכנ . למלונ? למ עדה? איפה יוש בימ? המלצרית הצביעה על השולחנ עמ הכי אות ופתרה לנו את הבעיה. התפריט מצומצמ ומעניינ, וברור שהגענו למקומ הנכונ. בנאדמ שיודע מה הוא עושה, לא מתפזר על אלפ מנות. אתה בא לאכול מה שהוא מכינ, לא מה שבא לכ. ובינ הדברימ החשובימ - מלצרימ שיודעימ. באמת מבינימ מה המנות, מה הולכ איכ וכמה. ואינ הרבה כאלו. ( חביבה שהגיעה עמ ₪ 18) התחלנו עמ פוקאצ'ה עגבניות טריות מרו קות, טפנאד מעניינ וזיתימ. ( ו ביצ'ה כנעני ₪ 64) ' התקדמנו ל'רגאלו עגל .(₪ 54) עמ חיטה נתחיל ב ביצ'ה. מוטי, שהוא עורכ דינ מכובד, אמר לי שזו פעמ ראשונה שהוא משתמש על אוכל במושג 'רעננ'. ועכשיו במילימ שלי: זה היה משב רוח קליל של בוקר שנשא ניחוחות דשא קצוצ טרי ולימונ. מ פיק פלצני בשבילכמ? אז נתקדמ לרגאלו. מדובר במאפה פילו מגולגל וממולא בבשר עגל ותבלינימ. כשאני מתאר את זה ככ, זה נשמע כמו יגר בקבלת פנימ בבר מצווה, אבל לא. מדובר במנה מדויקת, עמ בשר שנמ ולא קציצה מפורקת שצריכ לריב איתה. מתקתקה, מלו חה, תיבול עדינ וטיפה לימונ שמקפיצ את התיאבונ להמשכ הארוחה. המלצר הגיע בזמנ מושלמ לקחת מאיתנו, או יותר נכונ להגיד לנו מה לקחת. כשבאימ עמ בי טחונ כזה, אני לא מתווכח. "פריימ קבב ופילה בהתאמה(, הוא ₪ 160- ו ₪ 93) " בקר בריח תו אמר ולקחנו. שתי חתיכות פילה יפות ישבו לצד בטטה ענקית ומתוקה. ערמונימ שמונחימ להמ ב בבה, בשר עשוי מדויק, טעימ, אבל רציתי יותר יצירתי. קיבלתי אותו במ מר הערב - הקבבימ. כל אחת יושבת על עצמ ענקית מעל ערימה של ירקות צלויימ. ההרגשה היא של איש מערות שבא למ עדת שפ. הקציצה עצמה ע י ית ומלאה בעשבי תיבול שמלווימ בני חוח טרי כל בי . כיפי, יצירתי, טעימ ונכונ. גרנו עמ קרמ ברולה עמ אג ביינ ותבלינימ. • תביאו לי עוד שפימ כאלו.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==