שביעי

26.01.18 | י' שבט תשע"ח | 291 גיליון שביעי | 50 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט צילום: דן פרץ מרכז תרבות אסיה סושי טונה • קארי שמוכן במקום • אגרול מתפצח ברכות תרבות המזרח הרחוק הגיעה לחיפה • עם שבבי בטטה טאטאמי , חיפה 1 קדושי יאסי )בתוך תחנת הדלק פז( עד 11:45 :' א'-ה אחרון הסועדים מוצ"ש: שעה וחצי אחרי צאת השבת ועד אחרון הסועדים כשרות: רבנות סולם רייכרט מסעדה אסייתית עילית כוסו כיסאו עדינה, יפה ולא צועקת כיסו תלוי. יש דברים יקרים מדי ויש מנות ממוצעות. תלוי למה באים כעסו לא הגענו לעיקריות מרוב ששבענו לנצור אביהו. תביאו עוד כאלה לעיתימ רחוקות יוצא לי לנ וע לפגישות עבו דה מחוצ לתחומ הציוויליזציה, בינ ירושלימ לתל אביב. אבל כשצריכ ורוצימ לקדמ את התרבות הישראלית-דתית-יהודית-לאומית, אני אגיע לכל מקומ ואפגש עמ כל מי שרוצה ויכול. אחד כזה, שהקדיש את ימיו להעלאת התרבות בחיפה והצפונ, הוא אביהו. קופירייטר לשעבר, מקדמ תרבות בהווה. מחפש מ עדות כשרות בחיפה כל הזמנ. לקחתי אותו למ עדת טאטאמי )החדשה והכ שרה!!!( שיושבת בינ מרכז הקונגר ימ לבינ קניונ חיפה )בטח יש לו שמ או משהו, אל תיפלו עלי( בתוכ מתחמ תחנת דלק. המ עדה יפה, אלגנטית, לא צועקת, לא מתחנפת. פשוט יפה. עוד לפני הכל, נגיד שמדובר באחות הקטנה של מ עדת האמ שיושבת במרומי הכרמל ומגישה מא כלימ לא כשרימ. התפריט א ייתי ונוגע בכל המקומות שהאדמ הממוצע קורא להמ 'המזרח הרחוק'. אביהו, שלא רגיל לאכול מאכלימ שאינמ מחיות גדולות שעושות 'מו', לא ה תדר, ונאלצתי לקחת את המושכות. ( שה ₪ 52) ' לראשונות לקחנו 'שוקובוצו נגי מלצר הבטיח שהכל טרי, מיוצר במקומ, וגמ יש יפור חביב מאחורי השמ המעניינ של המנה: מדובר במחווה ל מוראי בשמ נגי ולא ברור מה זה שוקו בוצו ובכלל ה יפור הזה לא בטוח נכונ. אבל יופי של יפור, או שלא. ( וטא ₪ 38) ולקחנו גמ פוקט קרי פי אגרול .(₪ 61) טאקי טונה השוקובוצו הוא לט שורשימ תרד ובוטנימ בליווי ויניגרט וכר דקלימ שמוכנ במקומ. ה לט כיפי, והכל מתחבר אבל לא ממש הבנתי את ה וכר דקלימ. אולי זה כמו ב יפור, שזה לא כל ככ משנה. האגרול היה מעולה, ובניגוד למוצר הקנוי הת עשייתי שטובע בשמנ ומוגש במזללות מפוקפקות, היצור העדינ )אולי לעיתימ מדי( שנג נו בו היה עולמ אחר לגמרי. שברירי ומתפצח ברכות ולא במרקמ של קונכיה. אבל מעל כולמ עומד בגאונ הטאטאקי טונה. טונה טרייה, שזה לבד שווה מאה נקודות )של מה? מי עוקב? איפה?(. דיוק, יופי, עדינות הבשר מצרוב לנא, עמ רוטב הדרימ שלא משתלט. מנה יקרה ושווה. ל ושי לקחנו את הקרי פי טונה, שבא עמ שבבי בטטה, שבבי שאלוט ו פיי י מיונז ועוד דברימ טו בימ, ויכול להיות שהיינו צריכימ לעשות פה ארו חת ושי בלבד, ובלי שומ דבר מ ביב. לעיקריות, אביהו שמעולמ לא טעמ עופ בקארי (, ואני זרמתי ₪ 64) הזמינ את המומבאי גולד קארי .(₪ 68) על נודל טאטאמי הקארי שמוכנ במקומ )ולא קנוי ובלי מונו ודיומ גלוטומט כפי שהבהיר המלצר(, היה נפלא. עשיר, קרמי, מנה ענקית וכבדה, שבאה עמ אורז מאודה ש ופח את כל הנוזל הטוב והצהוב לבי מעורב של טעמימ, מרקמימ וניחוחות שנעימ על הציר בינ מנחמ למרעננ ברכבת הרימ שמחה. המנה שלי היתה פחות מ עירה, אבל עדיינ היה כיפ וטעימ. לא משהו לזכור, אבל בהחלט טוב. חתמנו עמ קנקנ תה י מינ, שהפרח עצמו נפתח במימ במחזה מרהיב, ו יכומ לפתוח בכל הכוח את • התרבות בחיפה.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==