שביעי

02.02.18 | י"ז שבט תשע"ח | 292 גיליון שביעי | 50 orreut@gmail.com להע רות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט צילום: דן לב מן הארץ • ויש גם מנה לפנתאון • מלצרים עושים שמח בימי הולדת • חדשנות בהגשה 'המוציא' של השף אבי לוי ממאסטר שף מרימה את מחנה יהודה המוציא ,113 רחוב יפו ירושלים 12:00-24:00 :' א'-ה 11:30- ו': מ עד שעתיים לפני כניסת השבת כשרות: רבנות ירושלים סולם רייכרט מסעדת שף מרוקאית יצירתית ושמחה כוסו כיסאו חביב, עמום, שמח כיסו יש ויש כעסו הסלטים. טוב זה לא מספיק לנצור כל המלצרים מתחפשים, מנגנים ושרים כשיש יומולדת ישננ מ עדות שעוד בחייהנ הופכות מיתולוגיות. משהו חמקמק, הנע בינ אווירה, אוכל ואנשימ. ויש כאלו שהשפ-בעלימ שלהמ פתח את הלב בתכנית ריאליטי וכולמ עפו. לא ראיתי את התכנית. מצטער, לא יכול לראות את העריכות הישראליות שמוצצות את הדמ לצופימ, לא משאירות מקומ לשבריר דמיונ, צפויות, והמטרה העיקרית שלהנ היא להרוויח כמה שיותר כ פ מע שרות הפ קות של פר ומות בחמש דקות של שיא. אז אולי בגלל זה לא היה לי את הדרייב והת שוקה לרוצ ולאכול אצל אבי, אבל כנ שמתי לי בראש את המ עדה שלו. במהלכ השנימ שהמ עדה קיימת, שמעתי המונ ביקורות )לא כמו שלי, פשו טות כאלה, אנמיות במקצת( של אהבתי/לא אהב תי, הוא התדרדר/מקומ מדהימ, זה לא מרוקאי/ בתא שלי לא מכינה ככה. המ עדה יושבת בפאתי שוק מחנה יהודה בירוש לימ, על רחוב יפו. כבר בכני ה, שירימ ישראלימ )הקרואימ בטעות 'מזרחית'( מנ ימ להכני אותכ לאווירה. אבל אינ שומ דבר שמכני אותכ לאווירה ב'המוציא' יותר מחגיגת יומ הולדת, כשמתחלפ השיר הגלגלצי למ שהו אותנטי וכל המלצרימ יוצאימ בתופימ ובמחו לות וכל הע ק נהיה שמח, צוהל ומקפיצ. נתחיל בשורה התחתונה: האוכל של אבי לוי נע בינ הישנ והמ ורתי מאוד )כדוגמת 'דארנא'(, לבינ חד שני, יצירתי ופורצ גבולות )כדוגמת 'ג'קו טריט'(. המנעד הרחב מאפשר לו לשחק באהבה שלו מחד, ולתת ל ועדימ למצוא את עצממ מול מנות מוכרות מאידכ. התחומ האפור הרחב מאפשר המונ תנועה, דבר שמתבטא בכל מנה. זה מרגיש כמו צמיחה של שפ ולא התפרצות של לב. זה דבר טוב מאוד. התיישבנו במקומ א טרטגי וצפינו בהמולה הש מחה תוכ שהמלצרית החביבה ממליצה לנו על רא שונות. התחלנו עמ אפרטיפ - נייה של לטימ ( ופילה ₪ 49) (, מעקוד ₪ 24) ' ו'לחמ של המוציא .(₪ 69) דגימ בשרמולה ה לטימ היו טובימ. הלחמ היה פרנה. אחלה פרנה וזהו. למי שמב וט מ לטימ טובימ. בתפריט לא כתוב מהו פילה הדג, והגיעו בר בוניות. למרות הטיגונ הכבד שכמעט ייבש אותנ לגמרי, השרמולה המפתיעה הצילה אותנ לגמרי. הבי ימ ה תדרו, והמתיקות העדינה של הדג נבלעה ב טירה המצלצלת של הרוטב האלג'יראי. המעקוד, בניגוד למעקודה של חמותי שתחי' שעשויה מביצימ )המעקודה(, הגיע בצורת קציצות תפו"א וכרישה. מדויק, נימוח, טעימ, חמ, כיפי ומענג. ממש ככ. לעיקריות לקחנו את הכי מיוחדות שהצלחנו למ ( ו' פינג' כבד ₪ 89) ' צוא. 'מופלטה של אנטריקוט (. אז קודמ כל - וואוו. זה מה שהצליח ₪ 128) ' אווז אבי לוי להוציא מאיתנו. חדשנות בהגשה, יצירתיות ובלי לפגוע בטעמימ. המופלטה דומה למופלטה של חמותי שתחי', והבצל המקורמל עוטפ את הבשר שע שוי נפלא, והכל מתחבר בבי שלא מתנגד ונשפכ כמו בוריטו מרוקאי. וטיפה מעליו היה פינג' שמנ ושמנוני, מתקתק ופריכ שנחו מעליו שתי פרו ות שמנות של כבד אווז. זו מנה לפנתיאונ. חיבור מושלמ. (, שכבות של עלי יגר ₪ 31) ' גרנו עמ 'וורקא וגלידת קרמ קוקו , שכבר היה טו-מאצ'. טעימ אבל מעל הקצה. אי אפשר לגמור ארוחה מלאה במנה כל • ככ כבדה. ובכל זאת ניקינו את הצלחת.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==