שביעי
16.02.18 | א' אדר תשע"ח | 294 גיליון שביעי | 48 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט דוסטוייבסקי בפיתה זמר רוסי המלווה על ידי גיטריסט • סלט תפו"א עם עוף • חזה אווז קר רייכרט התחבר לשורשיו במסעדה רוסית-גיאורגית יוקרתית • וכנר שאלוט ,3 רח' הברזל תל אביב 12:00-24:00 :' א'-ה כשרות: כשר למהדרין סולם רייכרט מסעדה רוסית-גיאורגית יוקרתית כוסו כיסאו אווירה משגעת, שמח על הצד הרוסי כיסו יקר כעסו לא משנה למה ציפיתי, אבל לא טועים בלהכין בשר לנצור ערב שאתה בעולם אחר דוד, ידידי החדש, הוא רו י במקור. אבל הוא מקולקל. הוא לא שותה אלכוהול ולא אוכל דגימ מ ריחימ. מכיוונ שרו יותו מוטלת ב פק, הח לטתי לקחת אותו למ עדה ששמתי עליה עינ זה מכבר - 'שאלוט' - מ עדת גורמה על ציר הרי הקווקז-מו קווה. כבר בדרכ, יפר לי דוד על הפילמני, כופתאות בשר שמייצגות את ה ובייט. "אה, כמו כל אומה שיש לה כופתאות. מקרעפלכ לטורטליני", אמרתי. "כנ, אבל בתור מאכל די פשוט, אצל הרו ימ זה מאכל הדגל", ענה דוד. כבר בכני ה משב רוח קלא י מכל עבר. כולמ לבושימ בקפידה, הכל צועק 'יוקרה' ואפילו בתקרה יש דוגמאות גב . בצד השני של המ עדה משפחה חוגגת עמ זמר רו י המלווה על ידי גיטרי ט וכנר. דוד, אנחנו כבר לא בקנז , אנחנו ב נט-פטר בורג. התפריט מחולק למנות פתיחה, בצקימ, עיקריות, גריל וקינוחימ. ני יתי לזהות מנות, שכנ זורמ בעורקיי דמ בל רו י משובח, ואני לא נרתע מאוכל רו י אמיתי. לראשונות ומהבצקימ לקחנו מניפת חזה הברווז ,(₪ 65) ' (, 'קורז'ה ₪ 65) ( לט האוליבייה ₪ 68) .(₪ 65) שדוד זיהה כפילמני גיאורגי, ו'צ'ודו' בשר מניפת חזה הברווז הגיעה בהגשה יפיפיה, עמ רוטב פירות יער, לט פלפלימ קלויימ ופלחי תפוז מפולטימ. אבל זה הגיע כמנה קרה. מעולמ לא אכ לתי חזה ברווז קר. זה שונה. המרקמ משתנה מני מוח ועדינ לנקניקי ומוצק. טעימ ושונה. אני עדיינ מבולבל מהמנה. ה לט אוליבייה זה לט תפו"א עמ עופ. מדו בר במנה שנוגעת בנימימ הדקימ ביותר של האומה הרו ית הגדולה. מצד שני, אני לא חלק מהאומה הזו. אז מדובר ב לט תפו"א עמ עופ. הקורז'ה היו חמודימ. לא פאר ג טרונומי, אבל מי לא אוהב כי ונימ ממולאימ בבשר? אותו כנ"ל הצ'ודו, שהוא מעינ בצק פריכ דק ממולא בבשר ע י י ונוזל. כי מי לא אוהב בצק פריכ חמ ודק ממולא בבשר ע י י ונוזל? לעיקריות. ב'גריל' אתמ יכולימ למצוא את כל מה שאתמ מכירימ ואוהבימ, אבל לא בשביל זה הלכתי. ( וחליה עמ ₪ 160) ' אנחנו לקחנו 'ב טורמה .(₪ 160) פולנטה הב טורמה זה מדליוני פילה שמוגשימ על מחבת לוהטת עמ בצלי שאלוט, פלפל צ'ילי חריפ, מיצ רימונימ ותפו"א, כשכל הע י מהמרכיבימ מת ערבבימ ועוטפימ את הבשר. אבל, וזה אבל גדול, הבשר היה מאוד לא אחיד. ביקשנו מדיומ, וחצי מהבשר היה רייר, וחצי מדיומ. מצד שני, זה היה כל ככ טעימ, שאני לקחתי את הרייר ודוד בל את המדיומ. החליה זה תבשיל בשר בקדירה. רוטב נפלא, הפולנטה מדוייקת ו ופחת יפה את הכל, והבשר ביר. בהליכ הנד י של ערבוב כל המרכיבימ, יוצא בי טוב. הבשר לא היה רכ דיו, אבל עבר ב דר. ש"ח( וכו תה. העוגה 45) גרנו בעוגת הבית היתה ה יומ המדויק של הערב. עוגת שכבות של מרנג, אגוזימ ועוד כל מני דברימ לא מזוהימ וט • עימימ, שלא טעמתי בשומ מקומ מעולמ.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==