שביעי

16.03.18 | כ"ט באדר תשע"ח | 298 גיליון שביעי | 50 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט צילום: אלעד ברמי הדגים אוי הדגים • בדיוק כשרייכרט חשב שכבר ראה הכל הגיע אליו וואטסאפ אנונימי ויש גם להקה לפרפרי הלילה • מסעדת שף ירושלמית הפתיעה את המבקר בלו הול מיוסיק יואל משה סולומון , כיכר המוזיקה, 12 נחלת שבעה 17:00-03:00 :' א'-ה שעה אחרי יציאת 03:00 שבת עד כשרות: מהודרת- רבנות ירושלים סולם רייכרט מסעדת שף לכולם כוסו כיסאו כל אחד יכול למצוא את המקום שלו. חמים ונעים כיסו סביר פלוס כעסו הבייביסיטר לא יכלה להישאר עד מאוחר, אז נאלצנו לברוח לפני ההופעה לנצור הפתעה! מקום שהצליח להרים בינוניות ושעמום לגבהים ושמחה ראיתי הרבה תפריטימ בימי חלדי. הרוב מנ ימ לקלוע לטעמ הרחב מה יבה הברורה, שאמ כולמ אוהבימ - כולמ יבואו. תפריטימ כאלו מדרדרימ את רמת האוכל. אינ הפתעות. הבינוניות שולטת. אבל ככ בכל דבר. שפ עילי מתחיל עמ מנה גבוהה, המנה מתפר מת, היא מתדרדרת במורד המ עדות ומגיעה כמנת ביניימ ברשתות הגדולות. כשהחנ אובד, הייחודיות נעלמת וגמ מרכיבימ חשובימ. ומעטות המ עדות שעושות ההפכ. לוקחות מנה משעממת, רגילה ופשוטה, וממנפימ אותה משל הייתה מניית בזק בימי מילצ'נ. ואז אני מקבל את הוואט אפ הלא מזוהה הבא: "אתה חייב ללכת לבלו הול מיו יק!". "מי זה?" שאלתי את הוואט אפ הלא מזוהה. "אתה לא מכיר, אבל זו מ עדה שתעיפ לכ את ה ככ". אני לא אוהב הפתעות. אני אוהב לתכננ, לב דוק קודמ, לברר, לקרוא ביקורות, לעבור על התפריט, ובכללי - לדעת לקראת מה אני הולכ, ואינ לי גמ ככ. אחרי בירור קצר ברשת, מ תבר שיש מ עדה בכיכר המוזיקה שטרמ דגמתי. היתה את 'פיקולינו' הפחות, 'כינור בכיכר' המצוינת ו'נחמנ' המעולה. אבל אני לא זוכר שהיתה אחת בשמ הזה. עברתי על התפריט של המקומ ולא נפ לתי. עוד מאותו הדבר. או לפחות ככ חשבתי )טאמ טאמ טדאאאאאאממ(. לקחנו ערב חיובי והלכנו למקומ. עברנו על פניו מ פר פעמימ, עד שהבנו שמדובר במרתפ שהד רכ אליו כרוכה בירידה במדרגות. המקומ יפיפה. מעינ מרתפ ערבי מחולק לאזורימ )בר, אזור מופע ובמה, חדרימ וכד'(, מואר קלות ומונעמ )יש מילה כזו? וורד לא ימנ לי עמ קו אדומ( בעיבודי רוק קלא י עדינימ. התייעצות עמ המלצרית החביבה, הביאה לב ( ומרק ₪ 54) חירת טרטר למונ עטופ באבוקדו (. הטרטר יצא מ וגננ ברמת ₪ 34 , היומ )תפו"א צלחות של שפ. ירידה לפרטימ, עדינות וכל בי הרהיב את היופי מויזואליה לטעמ. מרק תפוח האדמה היה כשמו. מרק מתפוחי אדמה. אבל, וזה אבל גדול, מעולמ לא אכלתי כזה. או בכלל מרק תפו"א. זה חמוד, כיפי, לא מנת גורמה עילי, אבל בהחלט חיממ לנו את הערב הירושלמי הצוננ. בינ המנות באה המלצרית וני תה לשכנע אותנו להישאר להופעה. מ תבר שבשעה עשר וצפונה, המקומ הופכ עורו ממ עדה לבר-מוזיקה ובכל ערב מופיעימ שמ. אפילו התפריט משתנה מת פריט מ עדה לתפריט ברימ )טוגנימ ודומיהמ(, בעיקר בשל העובדה שהשפ הולכ לישונ. ( ור ₪ 135) לעיקריות, אני לקחתי פילה בקר (. שוב, ₪ 119) עות הלכה על לברק שלמ בתנור אינ נפילות. הכל מדויק, ע י י ונכונ. אפילו הדג, שדי קציה עמוקה יכולה להביא לייאוש בדג שלמ עמ עצמות קטנות, היתה קלה ונעימה כשבשר הדג פשוט נפל ברכות ע י ית מהעצמ, מלווה בירקות ארומתיימ שהעצימו אותו )ונאכלו גמ כנ!(. גרנו בפונדנט קרמי וחמ שהוכנ במקומ )ולא חוממ מבעוד מועד והוגש כלאחר יד(, וה תכ לנו בלהקה שהתחילה להתארגנ לקראת מופע • הלילה.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==