שביעי

23.03.18 | ז' בניסן תשע"ח | 299 גיליון שביעי | 50 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט צילום: אפיק גבאי אקספרסיוניזם טעים אל תפספסו • ממסעדה שפועלת בתוך מוזיאון מכובד אפשר לצפות רק לטוב מנות שהן יצירות אמנות והמחיר סביר • את ארוחת הטעימות של יום שלישי מודרן ,11 דרך רופין מוזיאון ישראל, ירושלים 11:30-17:00 :' א'-ה 11:30-22:00 :' ג כשרות: רבנות ירושלים סולם רייכרט מסעדת שף מעולה כוסו כיסאו בתוך המוזיאון. אפשר גם לעשות סיור וגם לאכול. תרבות ואוכל. כיף! כיסו לא יקר כעסו ניסו עלינו את התזמונים! אבל בקטנה. יצא לנו שעתיים וחצי טובות לנצור פתוח בחול המועד פסח תפ תי את אחי הקטנ, העונה לשמ 'הוד', והלכ נו לחגוג שמחה קטנה-גדולה. בשבועות האחרונימ התפר מה בעלוני השבת מ עדת 'מודרנ', וכפר ומאי, אני לא יכול להתעלמ מדבר כזה, בטח לא כשאני רעב. המ עדה יושבת בתוכ מוזיאונ ישראל. הגענו בשעת ערב מוקדמת. המקומ המה, אור רכ האיר אהילימ פו ט מודרניימ שיצרו מעינ חלל שמתאימ בדיוק למ עדה שיושבת במוזיאונ ישראל. מוזיקת רוק רכה משנות השישימ-שבעימ הנעי מה במדויק את המקומ, וכו קברנה השתלבה יופי על ההתחלה. תפריט שנראה חדש, ומ תבר שגמ היה מאוד חדש, הושק באותו הערב. במעבר מהיר הכל נראה טוב. אבל האושר האמיתי היה בתחתית התפריט, ₪ 165 כשארוחת טעימות מוגשת כל יומ שלישי ב לאדמ )!!!!(. כמה זה זול? זה כמו לשימ את היצירה המקושקשת של הילד שלכמ במוזיאונ ישראל. לא הי נו לרגע )מי ישמע, אנחנו איתנ מגבעת התחמושת(, ולקחנו שניימ כאלו. עכשיו, בעיקרונ, אני מעדיפ לא לקחת ארוחות טעימות. בניגוד לשמ המטעה, אלו לא 'טעימות', אלא כל התפריט. במ נות רגילות. לרוב האנשימ שאני מכיר, אינ קיבה מ פיק גדולה בכדי להקיפ את כל היצע השפ, ואני ממליצ לכמ, בד"כ, לא לעשות כנ. אבל זה היה ממש זול ונורא התחשק לי לטעומ מהכל. רק בש בילכמ. זה הכל מקצועי חברימ, הכל מקצועי. אז נתחיל. מנת הפתיחה הייתה יכולה לשעממ כמו כל פוקאצ'ה ומטבלימ, לולא היה שמ את קרמ הח צילימ השרופ, ממרח שחור בוהק, קרמי, משובצ בצנוברימ שנתנ פתיחה מעולה. לצידו הוגשה כו קטנה בשמ 'א פר ו ארטישוק ירושלמי'. יצירתיות מתפרצת בדמות מרק אוורירי ובצבע מזוויע, שא חרי מייקאובר הפכ להיות כו קפה משגע. משמ עברנו לברו קטת בשר צלעות על לחמ שאור, עלי נענע ופטרוזיליה שלמימ ורדידי צנונ. החלק הכי פחות טוב במנה היה הלחמ. וזה עצוב כי מדובר בברו קטה, שהלחמ הוא הב י . הלחמ ה פיק ל פוג מהר מידי את כל מיצי הבשר, והפכ לרכרוכי. אז פשוט אכלנו את הכל בלי הלחמ. לט עלימ הכולל תפוחימ, קדאיפ, נענע ובזילי קומ, פקאנ מ וכר וויניגרט הדרימ, היה מפתיע בכל בי מחדש. בדרכ כלל אני לא לוקח לטי עלימ. קשה להתעלות. אבל הבזיליקומ בהחלט הפתיע. ביצ'ה מו ר ימ על משאוושה )או טחינה עמ גרגירי חומו (, הייתה מנה חזקה ולפנימ. בניגוד ל ביצ'אימ )אני ממציא מילה, זרמו( אחרימ שמנ ימ דקירה קלה ועדינות יתר, ה ביצ'ה של 'מודרנ' עטופ בחוזקה של טחינה, לימונ, חריפ ודומיו. יגר כבדי עופ עמ מטבלי טחינה וחריפ היה ביר. הוד אהב מאוד. מצד שני, הוא לא קולינר דגול. הוא שר אחלה, אבל זהו. גולת הכותר היא ללא פק, ופריטו ערמונימ וארטישוק ירושלמי. בשר רכ ומתמ ר, מרקמימ משתלבימ של הערמו נימ, הבשר והארטישוק. אושר אמיתי. יימנו עמ מנת ברינה על פירורי עוגיות וג לידת הל ותבלינימ. וכבר טעמתי גלידת הל, אבל היה שמ גמ טימינ טרי, שזה פוצצ לי את המוח. • בראבו.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==