שביעי

24.08.18 | י"ג באלול תשע"ח | 319 גיליון שביעי | 40 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט שינוי פרספקטיבה בשרית כשגדעון ממליץ וצחי מפתיע, • מה כבר אפשר לצפות משווארמה מקומית? בבת ים מסתתרת השווארמה הטובה בישראל • רייכרט מאבד מילים צחי בשרים , בת ים 82 הרצל ,11:00-23:00 ' א'-ה מוצ"ש: חצי שעה לאחר צאת השבת 00:00 עד כשרות: בד"ץ בית יוסף סולם רייכרט שווארמיית עילית. כוסו כיסאו חביב וסביר. כיסו לא זול יחסית לשווארמה, כל השאר סביר. כעסו אף אחד לא מגיע סתם ככה לבת ים. לנצור הביס הראשון ברדיד העגל העסיסי. בת ימ, אולי העיר הכי מבוזבזת בישראל. ה נטה ברברה של עמידר, המונקו של השווארמיות, הטב ריה של, ובכנ, הימ התיכונ. וחבל. העיר כל ככ יפה, עמ פוטנציאל אדיר של תיירות, נופש, עשירונ עליונ ומ עדות יוקרה על שפת הימ. אבל עדינות, יוקרה וכוכבי מישלנ, לא הולכימ עמ מזג ישראלי, תרבות 'ה מוכ' ותכנונ ריכוזי וציאלי טי של שנות החמישימ. בכל מקרה, גדעונ התקשר אליי ואמר לי שאני חייב לדגומ את השווארמה הכי טובה בארצ. עכשיו אתמ בטח אומרימ לעצמכמ 'בטח כולמ אומרימ לו את זה בשביל לקבל ארוחה טובה', וזה נכונ ואפילו מקובל עליי מאוד, אבל לא במקרה של גדעונ. מי שעוקב, יודע שגדעונ הוא בע קי הבשר, וכשהוא ממליצ על מקומ פציפי, יש לו אינטר להראות לי איזה בשר טוב יש למקומ, שמנ ה תמ הוא הביא לשמ בכוחות עצמו. וזה אחלה אינטר , ואני מעודד אינטר ימ כאלה. נפגשנו ב'צחי בשרימ', בבת ימ. אני מודע לעניינ שהשמ לא מושכ קולינרית. זה כמו 'המחנה הציוני' של השווארמיות. אתה מבינ שאמ המ צריכימ להכני את השמ המפורש, משהו לא טוב. או שזה קופי גרוע. המקומ נראה כמו מעצמה, אבל עמ חיוכ גדול של צחי, שמרוח במעינ חצי קריקטורה חצי איור חביב על רבע מהשלט ועל כל המפיות של המקומ. המ עדה מחולקת, כמו רוב השווארמיות, לשני חלקימ - המזונ המהיר ואזור ישיבה. השעה הייתה שעת צהרימ, ועשרות אנשימ צבאו על המקומ. קירה קצרה מ ביב, לא ברור לי מאיפה כולמ באו. זה נראה כמו תמ רחוב שלא קרוב למשהו מרכזי. התיישבנו במ עדה, שהייתה באווירת מועדונ ג'אז ניויורקי טיפו י בעיצוב אבנימ ומתכת עמ תמונות של נגני קונטרב ופ נתר, ובשביל לה שלימ את האווירה, תמונה של בת משפחה עתיקה. התפריט המכובד )ולא מג'וייפ כמו רבימ מהת פריטימ במקומות מקבילימ(, שלווה גמ הוא באיור של צחי, לא גילה איזה פנינה שלא ראיתי לפני במקומות אחרימ. שיפודימ, טייקימ, חומו וכו'. בזמנ שאנחנו חקרנו אותו לעומק, השולחנ החל לטימ. לאפה טרייה 20- להתמלא בלא פחות מ יצאה מהמאפייה הצמודה, שמ תבר ששייכת גמ היא לאותו הצחי. כיפ גדול. ה לטימ היו טובימ. שומ דבר שהפיל אותי מהכי א. הלאה. נתתי את הכבוד לגדעונ לבחור לנו את המאכלימ, והוא דילג בקלילות מעל הכל, והזמינ 125) שקלימ(, צלעות כבש 65) צלחת שווארמה שקלימ( וזהו. שזה מעט, אבל די נכנ נו ב לטימ. לשולחנ הגיעו יחד השווארמה והצלעות. הצלעות היו בירות, אמ כי עשויות יתר על המידה וחבל. היה המונ פוטנציאל, ואני אישית פחות אוהב כבש אבל נגיע לעיקר. זו השווארמה הכי טובה שאכלתי בחיי. בחיי. "מ בעובי 6 "מ על 7 פי ות גדולות בגודל של מ"מ של בשר עגל נוטפ, ע י י, שמנ, ממלא 2 של את הפה והחיכ באושר וטעמי עגל מודגשימ ור כימ. מהמנות שבגללה הפר פקטיבה שלכ על שאר המתחרימ נעלמת ומקבלת חידוד - שאמ לא תבוא • לבת ימ, תאכל תמ עוד שווארמת הודו יבשה.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==