שביעי
21.09.18 | י"ב בתשרי תשע"ט | 322 גיליון שביעי | 66 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט צילום: אפיק גבאי שנים ושווארמה דגים 14 • מסעדה יוקרתית שנותנת כבוד לשוכני הים הכשרים ככה חוגגים יום נישואים • מטוגן, בתנור, בגריל וקצת יותר הפי פיש ,14 שדרות ממילא ירושלים שעות פתיחה: 12:00–23:00 ‘ א‘–ה 10:00 ‘ יום ו עד שעה וחצי לפני כניסת שבת כשרות: מהדרין סולם רייכרט מסעדת דגים ברמה גבוהה כוסו כיסאו מלון ממילא מאבד את הקטע היוקרתי כשאתה במרפסת מעל הקניון כיסו לא זול כעסו הייתי צריך לשמוע בקול המלצרית לגבי מרק הדגים. לנצור את רעות שלי. מזל טוב אהובתי. לציונ יומ הנישואינ לאישה שאני אוהב, אני מש תדל לקחת אותה למקומות מעניינימ ומיוחדימ. לי זה הרבה יותר קל, תמיד זו תהיה מ עדה טובה. אז מה עושימ? נו עימ בזמנ הכי נורא של השנה. לא נורא, למדנו. זה היה ביומ חמישי, ערב פתיחת שנת הלימודימ, ויצאנו לקניונ ממילא אשר בבירה. זו הייתה טעות של שעתיימ נ יעה, או יותר נכונ, זחילה משוגעת לכיוונ מרכז העיר. כל העולמ ואחותו נ עו לשתי הופעות ענק שהתקיימו שמ. בכל מקרה, היה לנו מ פיק זמנ לחפש מ עדה תוכ כדי הנ יעה, והגענו ל'הפי פיש'. מדובר במ עדת דגימ )אני מניח שהבנתמ את זה מהשמ( חלבית. המקומ, עמ וכה ענקית בחצר )שרק מחכה שי תחלפו העונות והחגימ יגיעו, בכדי לממש את מלוא הפוטנציאל של המקומ(, שולחנות על הגשר בינ המלונ למ עדה ומעל הקניונ הפתוח של ממילא, והמונ אווירה מדהימה של ירושלימ פו ט קיצ. מלצרית חביבה ניגשה אלינו וה בירה על המנות. מלצרית יינ )להלנ: ' ומילייה'( ה בירה על היינות. ממש כמו המ עדה האחות, רופטופ, שנמצאת בגג ממעל. יינ לכל שלב, בהתאמה מיוחדת לכל וג מנה, כולל ה בר מלומד, טעמימ, ריחות, ארומות, הי טוריה של היינ והקשר שלו למנה. אל תקלו ראש בדבר. מדו בר בחוויה מרשימה שמקפיצה את כל הארוחה בכמה רמות. חוויה רב חושית, תרבותית, טעימה וכיפית. לעניינינו. ( מעולימ. מ ת ₪ 52) התחלנו בפוקאצ'ה ומאזטימ בר שהמאזטימ מתחלפימ, ונפלנו על אחלה לט ביצימ, חצילימ חמודימ ועוד דברימ שהעבירו את ההתחלה בכיפ. ואז התחלנו לחפור בתפריט. כיאה למ עדת דגימ, התפריט נותנ כבוד גדול מאוד לחלק של בעלי ה נפירימ, ומחלק את המנות ל'מטוגנ', 'בתנור', 'בגריל' ו'דגימ וקצת יותר'. אבל לפני החלק של הדגימ, הלכנו לחלק של 'המיוחדימ'. הכל שמ קרצ לי ומשכ, ואמר לי 'בוא אור, אתה חייב לטעומ אותי'. ,(₪ 72) אז לקחנו משמ שווארמה דגימ, לט עדשימ ירקות שוק צלויימ, פטה צאנ, שמנ עשבימ ואורגנו (, ומרק דגימ, ברו קטות ואיולי פלפלימ ₪ 48) ( שהמלצרית הזהירה אותנו מפניו. ₪ 58) נתחיל בשווארמת הדגימ. מדובר במנה עילאית, שמצליחה להרימ את הדגימ לרמת 'וואוו, תביא עוד בי , יש לזה טעמ של פרגיות', שזה גבוה. הירקות שומ היו חמודימ, חלקמ מטוגנימ ובמצב צבירה שאתה אמור לנחש במה הבאת בי )שזה כיפ! היי, הנה חציל!(. המרק היה לא קל. מכירימ חריימה? יופי, אז כזה רק במרק. מדובר בחתיכות יפות של דג ששוחות )חחחח, כי דגימ( ברוטב פלפלימ עמ טעמימ מודגשימ של דג. זו מנה חזקה מדי, ולא מתאימה לרוב האנ שימ. בניגוד לבויאבז )מרק דגימ צרפתי( ח רה עדי נות וקונטרה שתר נ את טעמי וריחות הדגימ. חבל. יאללה, לדגימ: ( ורעות לקחה למונ ₪ 98) הזמנתי לברק בתנור .(₪ 94) בגריל הלברק הגיע כדג שלמ המוגש פרו בצורה שטרמ ראיתי כמותה. זה הקל מעט על הנבירה מ ביב לע צמות, והיה קצת מוזר בצורה שהוא ה תכל עליי. ה למונ היה מושלמ. זהו. גרנו בפאי לימונ עמ בצק מצוינ שנתנ יופי של קו • נטרה לחמוצ, והמשכנו לעוד עשרות שנימ של אושר.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==