שביעי

05.10.18 | כ"ו בתשרי תשע"ט | 324 גיליון שביעי | 18 19 | 05.10.18 | כ"ו בתשרי תשע"ט | 324 גיליון שביעי א ם בימי שישי תתהלכו ברחובות בני ברק, אתם עלולים להיתקל באזרחים תמימים למראה, שעוטים על ידיהם כפפות אפייה. לא, זו לא אופנה חדשה, ואין מדובר במנהג חסידי שלא ידעתם אודותיו, אלא בפרקטיקה למהדרין: הם עושים את דרכם לעבר סמטת שמשון הגיבור, ולנגד עיניהם מטרה אחת - להתחמש בחלות ויז'ניץ פריכות לקראת השבת. מאפיית ויז'ניץ פתוחה למשך שעות בשבוע בלבד, והיא 24- כ אינה מייצרת דבר מלבד חלות ול ו מושיק עפיה אוהב את החלה שלו עם דג חריף, ולא מוותר ח"כ ציפי לבני נחשפה • עליה אחרי הקידוש בכל שבת ואפילו ראש הממשלה בנימין נתניהו • לתופעה והתמכרה • דאג לצרף את המוצר הפריך והדחוס לפמלייתו כשטס לחו"ל בעלי מאפיית ויז'ניץ מספר על הקשר המשפחתי המפתיע לשכן המתחרה ומגלה מדוע סירב לאפות חלות לאפיפיור לירון מולדובן צילום: // אהרל'ה ויסברג לחם על חמניות. אבל היא מזמן לא נחשבת רק למאפייה, אלא למותג, למוסד ולתופעה. לקרבות על החלה, שנפ ו תחים בשעות הערב של יום חמישי ונמשכים כמעט עד הצפירה המבשרת את כניסת השבת, מתייצבים אנשים מכל קצות החברה הישראלית; חו ו בשי שטריימלים לצד חובשי כיפות סרוגות, מסורתיים לצד כאלה שא ו פילו לא נוהגים לעשות קידוש. לרגע מונחות בצד כל המחלוקות, והעיקר להשיג את החלה הכי טרייה, ואם אפשר - זו שמעוטרת בכמה שיותר גרגירי שומשום. "שש וחצי בבוקר בבני ברק, והמ ו קום כבר מתמלא בלקוחות", דיווח עידו גפן מרעננה בחשבון הפייסבוק שלו בערב ראש השנה. "חלק גר בא ו זור, חלק עשה את הדרך במיוחד. מגש חדש יוצא מהתנור, ומי שכבר ביקר בעבר - יודע בדיוק איפה לעמוד כדי לבחור את החלות הראשונות. אחד העובדים אומר שאין לקוח חדש שלא חוזר מוויז'ניץ עם כוויה קטנה באצ ו בעות. מה לעשות, רק ככה לומדים. בשלב הזה חלק מהלקוחות משת ו מש בשקיות הנייר החומות ככפפות מאולתרות, אחרים ממציאים טכניקת

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==