שביעי

01.02.19 | כ"ו בשבט תשע"ט | 341 גיליון שביעי | 50 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט צילום: סיון שוב עמי הצד השני של איטליה איטלקית בשרית שנותנת פייט ולא מפחדת אל תסתפקו רק בפסטה • מאתגר הכשרות לוזאטו , רעננה 77 אחוזה 12:00-23:00 :' א'- ה 19:00-23:00 : מוצ"ש כשרות: מהדרין סולם רייכרט מסעדה איטלקית בשרית כוסו כיסאו פשוט ועושה את העבודה כיסו לא זול, לא יקר כעסו לחפש חנייה בנפתולי רעננה לנצור בקרוב המקום יהיה עם הכשר הרב מחפוד. תעקבו. לצערנו הרב )או לשמחתנו, תלוי את מי אתה שואל(, א ור לנו לאכול אי-אלו חיות. ואותנ החיות הנ המרכיב העיקרי במטבח האיטלקי. השו מנ, הבשר, הכל עובד עמ אותה החיה. הקרבונרה, הפרשוטו, הבולוני, הפנצ'טה, הפפרוני ועוד ועוד. את כל אלה אנחנו לא יכולימ )לא רוצימ( לאכול. אנחנו רוצימ כשר. אז מ עדה איטלקית היא מ עדה חלבית. וככ פתרת את רוב הבעיות. אינ בולונז, וקרבונרה זה עמ למונ מעושנ. דגימ לא צריכימ שומנ עגל ורוד שעושה 'אוינק', ועמ פ טות ופיצות השמימ המ הגבול. ומה עמ מ עדה איטלקית בשרית וכשרה. נשמע מדהימ? נשמע מעולה? נשמע שעוד רגע נאלצ לה רחיב את החגורה. אז כשנודע לי שברעננה יש מ עדה איטלקית בשרית, הייתי קפטי ורעב. אז נ ענו רעות ואני לרעננה. המקומ בנ חצי שנה והמה בכמות אדירה של אנ שימ. טאבונ אבנ ענקי עומד בצד המ עדה ומוציא ללא הרפ פוקאצ'ות. התפריט הצליח לעורר בי חיוכ. רואימ ני יונ לא פשוט להתגבר על בעיית הכשרות, או לה תעלמ לגמרי מקיומה של הבריה שהקב"ה א ר עלינו. פוקאצ'ה בקר ותפוח אדמה ופוקאצ'ת בקר טחונ שקלימ כל אחת(. 48) הבקר הטחונ הגיע עמ בצל גול, צנוברימ ופט רוזיליה, מוגש עמ טחינה ופלפל ירוק חריפ. זה היה בעצמ לחמעג'ונ לא רע. אבל לא איטלקי. הבקר ותפוח האדמה היה הברקה מדהימה. בצל מקורמל עמ רדידי בקר מעושנימ וקרי פיימ, עמ מעט תפוח אדמה שלא משתלט וביצה עלומה )שכמעט הייתה ביצה קשה, אבל יאללה(. בשר מעושנ חמ על בצק חמ מטאבונ. נשבע ) ליחה, 'מצהיר'( שלא צריכ יותר כלומ בחיימ. מו יקה שקטה לוותה את האוכל, לא מעיקה ולא מיוחדת. מלצרימ באו, לקחו, ניקו, חייכו יפה. מחזה לא רגיל במחוזותינו. בונו גדול. התקדמנו לעיקריות. מצד אחד רצינו פ טה, את שקלימ(. מצד שני, צד את 88) הפפרדלה לוזאטו שקלימ(. מצד שלישי, 88) עיני העגל קלופיני גרמ(, 250 שקלימ ל 170) ממש רציתי פילה בקר ובפפרדלה יש כבר נתחי פילה. אז עשינו חושבימ זריז והזמנו את הכל. אינ נפילות. הכל נשק לשלמות. הפ טה ברו טב יינ וציר בקר עמ עגבניות שרי, שהקפיצו את הכבדות של המנה לרעננות מעניינת. העגל ק לופיני )חיתוכ דק מאוד של נתח בשר( במרינדת פטריות ורוטב לימונ, ציר, פטרוזיליה ויינ לבנ שהצליח לחדש לי טעמימ - בינ עגל ללימונ, בינ בי רכ לציר יינ. מנה גדולה, יפה ומלווה בפירה מצוינ. וב ופ הפילה. מדויק, מושלמ, חזק, טרי, ע י י, רכ, נמ . רוטב יינ וגבעת פירה. שקלימ( ותה, ועוד 44) גרנו עמ פבלובה מעולה מקומ שנכנ לרשימת הפנינות שהצליחו להפתיע • אותי.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==