שביעי
41 | 15.02.19 | י' באדר א' תשע"ט | 343 גיליון שביעי orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט בין הרים סדר הגשת המנות • מקום הומה המעיד על משהו טוב שמתבשל מטבח וייטנאמי מדויק, מחדש וטעים • בבחינת כל הקודם יוצא 'כבר אכלת אורז היומ?', זה הפירוש המילולי הווייטנאמי של 'מה שלומכ?'. כי אמ כבר אכלת אורז, הכל טוב. ואמ לא, הכל לא טוב. המטבח הווייטנאמי הוא מיוחד מאוד. מרק הפו הכה מזוהה, אורז דביק, למונ גרא והמונ ירוק. מכיוונ שהמטבח לא מתב כולו על בשר לבנ ושומניו, אפשר להגיע לטעמימ דומימ וזהימ גמ במטבח הכשר. כל ההתחלה הזו לוקחת אותנו למ עדת נאיה - מ עדת הרימ א יאתית. מה זה מ עדת הרימ? ההפכ של מזללת עמקימ? אחות של חתוליית שפלה? בת דודה של שווארמיית גבעות? לא ברור. זה נשמע טוב, וזה עובד. המקומ שוכנ בדרכ לירושלימ )או ממנה, תלוי מאיפה אתה בא( בבית נקופה. במבנה יפהפה, מעו צב באור עמומ וחמ, אקו טיקה מצוינת, ומלצרימ שזזימ בלי הרפ. לקחתי את מכרי יוני לבדוק את המקומ. יומ שני, ערב. המקומ מפוצצ. אינ כי א ריק ותור של כמה זוגות משתרכ במבואת הכני ה. מחזה לא רגיל במחוזותינו. המלצר לוקח אותנו למקומ )שהוזמנ מראש!( פשוט. A4 ונותנ לנו חוברת תפריט שמודפ ת על המקומ קיימ למעלה מחצי שנה אבל עדיינ לא הד פי ו תפריט נורמלי. בקטנה. התפריט עשיר ומחולק למנות דג נא, צירימ, גריל ואידוי, באנימ וכו'. צריכ להבינ לבד מה פתיח, מה ראשונות וכו'. המלצר בחביבות מ ביר לי שזה לא כל ככ משנה, כי את המנות מוציאימ על פי דר ברור מאוד: מה שמוכנ - יוצא. לא אוהב את ה ידור הזה, אבל אינ לי מה לעשות בנידונ. אני לא אוהב להיות תחת מתקפת מנות, ולא לקבל את המתאבנימ אחרי העיקריות והכל יחד בערבוביא. הזמנו את המנות הבאות, ואבקר לפי דר הוצאתנ: שקלימ(, קרי פי פיש 64) אשימי טונה טאטאקי 52 , שקלימ(, פו גא )מרק וייטנאמי מ ורתי 52) שקלימ( ורול של דאבל 72) שקלימ(, פאד קפאו שקלימ( )איכ עשיתי לכמ חיימ קלימ לע 56) טונה שות את החשבונ של כמה שילמתי בערב(. היה גמ דימ אמ צימחוני ב פיישלימ, אז לקחנו. כי יוני לחצ עליי, זאת האמת. לא תמ המקומ היה מלא. אינ נפילות. הכל בדיוק, הכל מעורר, מיוחד, חדש, טרי, כיפי, אומאמי. טעימ לי ברמות של כלה. הטאטאקי טונה טופל בעדינות, טיפה מיונז צ'ילי, טיפה יוזו. הטונה מדברת בעד עצמה. כיפ גדול. הקרי פי פיש היו בבה. לא מיוחד במיוחד, אבל בבה. הפו-גא הוא ציר שחשבתי שיהיה קרוב יותר לראמנ, אבל הוא שונה מהותית. טעמי אדמה ותה, עופ מפורק, נודל , פלפל חריפ ורעננות מכו ברה. אושר במנה די גדולה. הפאד קפאו העיפ אותנו לגמרי. בשר קצוצ, אורז מושלמ, ביצת עינ שמאחדת בקרמ חלמונ, בי שזרק אותנו להאנוי. שקלימ(, קרמ יוזו, 48) ' גרנו עמ 'נאיה יוזו ב קוויט לימונ וטוויל שומשומ שחור. ליוזו יש טעמ של חושחש מורכב עמ מנדרינה. זה לאוהבי הע ק הזה, אני פחות. • אז כבר אכלנו אורז היומ? לגמרי. מסעדת נאיה ,154 שביל הלולים בית נקופה 12:00-23:00 :' א'–ה 19:30-23:59 : מוצ"ש כשרות: רבנות מטה יהודה בקר - חלק בית יוסף עוף - מהדרין ירקות - גוש קטיף סולם רייכרט מסעדת הרים אסיאתית )וואט?( מסעדת הרים אסיאתית )וואט?( כוסו כיסאו כיף, גדול, יפה. מלצרים מעולים. כיסו לא זול. כעסו יוני מדבר כשאני נהנה מביס. לנצור יוני שותק. צילום: דניאל לילה
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==