שביעי

08.03.19 | א' באדר ב' תשע"ט | 346 גיליון שביעי | 48 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט קפיצה לתאילנד • בלי מקלות וסושי • אווירה טרופית בלב בית שמש חובה לאוהבי חריף • 'קפאו' מדייקת אוכל תאילנדי בלבד קפאו מתחם שער העיר, ,6 שדרות יגאל אלון בית שמש 10:00-23:00 :' א'–ד 10:00-00:00 :' ה כשרות: מהדרין סולם רייכרט מסעדה תאילנדית אמיתית כוסו כיסאו סבבה. לא נפלתי, מצד שני זו לא מסעדת יוקרה כיסו זול כעסו אריאל, תתבגר לנצור הפייבוריט החדש שלי! הפעמ אנחנו נתמקד באוכל תאילנדי. המטבח התאילנדי מחולק לפי ארבעת אזורי המחייה של תאילנד. הצפוני, הצפונ מזרחי, המרכז והדרומ. אמ ננ ה לקחת צעד אחד אחורה, אז ישנמ כמה מרכיבימ עיקריימ באוכל התאילנדי. קארי על גווניו, רוטב דגימ )שמחליפ את המלח אבל אוצר כמויות מטורפות של אומאמי(, צ'ילי, אורז ואיט ריות. החלבונ משתנה לפי האזור, אינ מקלות ואינ כינימ. יש מזלג ויש כפ מיוחדת. מפה לשמ, לקחתי את ידידי משכבר הימימ, אריאל, לדגומ מ עדה שמעידה על עצמה שהיא 'תאילנדית אמיתית'. מ עדת 'קפאו' שוכנת בקניונ החדש בכני ה לבית שמש. שעת ערב מאוחרת והקניונ, שמכיל כמות נכבדת של מ עדות, הומה. המ עדה מחולקת לשנימ, אזור המטבח ואזור ישיבה בחוצ. התיישבנו בחוצ במעינ וכת דקלימ עמ מנורות אוריינטליות צבעוניות, כשכל זה מנ ה לתת לנו אווירה של תאילנד. למעט העובדה שאנחנו בבית שמש וכמות של חרדימ מ ביבנו, יש הצלחה מ וימת. התפריט היפה מחולק לראשונות, עיקריות מו קפצות, תבשילימ וקינוחימ, כשכל התפריט הוא על טהרת המאכלימ התאילנדימ. אפילו ושי קטנ, לרצות כל מני קהלימ שחושבימ שבאו ל'מ עדה ינית', אינ. כבוד. 39) שקלימ( ופיק גאי 32) התחלנו עמ ומ טאמ שקלימ(, לט פפאיה וכנפיימ בהתאמה. לט פפאיה ירוקה עמ גזר, עגבניות שרי, שומ ולימונ, נשמע מדהימ על הנייר. מתי יוצא לכמ לא כול פאפאיה ירוקה? ועוד ב לט חריפ? אז עמ כל ההתלהבות והשו הגדול, הפפאיה מזכירה מאוד זו קיני מוחמצ, ככ שמתקבל לט חמוצ-מתוק-חריפ לא מיוחד במיוחד. מצד שני, החריפ מדהימ. וזו נקודה כואבת, כי אריאל לא אוכל חריפ ולא ברור לי למה הוא בא איתי. אמ אתמ באימ איתי, אתמ אוכלימ, לא שואלימ שאלות. זה עבודה, לא משחק. מצד שני, הכנפיימ היו מדהימות. כנ. אני חולה על כנפיימ, וכמות השומ ששמו ברוטב הקפיצה את הכנפיימ לרמת שלמות. אמ אנחנו כבר במ עדה תאילנדית, לא יכולתי שקלימ(. כמו הפאד- 59) לוותר על מרק טומ-יאמ קפאו, זו מנת דגל בתאילנד. מדובר במרק חריפ עמ טעמימ לא מוכרימ, בזכות הגלנגל )שורש ממשפחת הזנגביל( והקאפיר הלימוני )עלימ טריימ בטעמי דפנה עמ נגיעות לימונ(. המרק חריפ ופותח לכ את הצ'אקרות. כיפ גדול. לעיקריות, אני לקחתי גנג קייאו וונ גי )תבשיל עופ בחלב קוקו וקארי ירוק, תיר גמרי, חריפ ועוד( ואריאל לקח את הפאד קפאו - מוקפצ בקר עמ בזיליקומ, בצל ותיר . שנינו קיבלנו גמ הר של אורז י מינ שעשוי חצי דביק. אז מעכשיו יש לי פייבוריט חדש )בחודש האחרונ זה היה טק -מק (, האוכל התאילנדי. כל הטרופיות העמוקה בעיקריות שלקחנו הייתה מ חררת. הקארי הירוק עמ העופ והחריפ על האורז היא מנה מדויקת, שורפת, אבל מרעננת ולא כבדה. הפאד קפאו היה פחות לטעמי, אבל בגלל אריאל הוא לא היה חריפ, מה שהוריד לדעתי את רמת העושר של המנה. שקלימ(, שני עלי בצק 36) קינחנו בבננה לוטי ש וגרימ על בננה, שוקולד, קוקו ואגוזימ בליווי • ורבה קוקו . מהממ.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==