שביעי
אהרן גרנות סיפור מהאגדות במשך שנים רבות נבנה המטבח היהודי סביב הסיפורים שעומדים יעקב וציפי אילוז קיבצו את הסיפורים הללו • מאחורי כל מאכל לספר המתכונים הייחודי 'אגדות טעם', שכבר הפך ללהיט אורח זר שייקלע ליישוב היהודי בחברונ, לא יעלה בדעתו כי האיש מאחורי הבודקה בכני ה, שי ברכו בברכת שלומ לבבית וילחצ על הכפתור שמרימ את השער, הוא לא רק שומר - אלא עיתונאי שכתב לאחרונה פר מתכונימ ייחודי יחד עמ אשתו. לכל מתכונ ב פר 'אגדות טעמ' מצורפ יפור קצר הקשור אליו, והמהדורה הראשונה אזלה פחות משבוע לאחר הוצאתה לאור; כעת שוקדימ השניימ על הדפ תה של המהדורה השנייה. הכירו את יעקב וציפי אילוז, הורימ לחמישה יל דימ, שבעיקר אוהבימ לבשל יחד וליצור טעמימ חד שימ במטבח. "גילינו שמאכלימ הופכימ הרבה יותר טעימימ כשהמ מביאימ איתמ ערכ מו פ או זיכרונ ישנ", מ פרימ השניימ. "ב פר ני ינו להגיע בדיוק למקומ הזה. יצרנו יחד את הפרויקט המשותפ הזה, כשעל רוב הכתיבה אחראי יעקב ואת רוב המתכונימ מביאה ציפי. המתכונימ שזורימ יחד עמ ה יפורימ בצורה שגור מת לקורא לחוש את טעמ המאכל תוכ כדי ה יפור". "תפקידי כשומר בשער היישוב מקנה לי יכולת לכתוב תוכ כדי עבודה", מ ביר יעקב, "והמיקומ שלי, בקריית ארבע, מאפשר לי להכיר הרבה אנשימ עמ יפורי חיימ מעניינימ. יש לדוגמה, יפור מרגש על זוג שני ה במשכ שנימ ארוכות ללא הצלחה להביא ילדימ לעולמ. השניימ קיבלו ברכה מהרב, וגמ הוראה להדר בדגימ לכבוד שבת. "האישה התגברה על חו ר התיאבונ שלה, וב ופו של דבר הצליחה לאכול שלוש חתיכות מהדג. בחודש שלא חר מכנ היא גילתה שהיא בהריונ, ובהמשכ גמ הבינה שיש לה שלושה עוברימ, אחד כנגד כל חתיכה שאכ לה מהדג. ב ופו של ה יפור מופיע מתכונ קל להכנה, שתמיד מצליח, לדגימ של שבת". "אנשים עוצרים אותנו ברחוב" "ההשראה שלי מגיעה בדרכ כלל מאשתי", מ פר יעקב. "היא מבשלת מאכל ואני רואה אותו ומחליט איזה יפור יכול להתאימ לו - לפי המרכיבימ, לפי גנונ ההכנה או אפילו לפי זיכרונ שיש לי מאותו חומר גלמ. הבאזז, שנוצר ברשת תוכ זמנ קצר, היה מפתיע בעוצמתו. נראה שאנשימ חיכו לצאת ה פר הזה יותר משאנחנו חיכינו להוציא אותו". הפכתמ ל לב ? "אנשימ ממש עוצרימ אותנו ברחוב כדי ל פר איזה פר מדהימ יצרנו. מרגש אותנו שהצלחנו לגעת לאנשימ בלב. אישה אחת, שכבר שנימ לא מתגוררת בישראל, רכשה פר עבור אמה שחיה בארצ ושילמה לנו באמצעות העברה בנקאית. האמ הייתה ביומ לא מוצלח במיוחד, וכאשר הגענו להעניק לה את ה פר ולמ ור לה דרישת שלומ מהבת שלה, תפ נו אותה בפתח הבית. מרוב התרגשות היא התחילה לבכות. בכלל, דמעות מאפיינות את ה פר שלנו. גמ גברימ וגמ נשימ מוצאימ את עצממ דומעימ לא פעמ למקרא • ה יפורימ". 15.03.19 | ב' תשע"ט ח' באדר | 347 גיליון שביעי | 14 המהדורה השנייה בדרך. בני הזוג אילוז מציגים את ספרם מצרכים כוסות קמח 3 כפיות אבקת אפיה מחוקות 2 ביצים טרופות 2 כפות סוכר 7 כפות שמן 10 כפות מים 8 אבקת סוכר לקישוט טבלת שוקולד מריר למילוי )קוביה לכל אוזן( ומלית פרג אופן ההכנה מערבבים את היבשים היטב בקערה )קמח סוכר ואבקת אפיה(. מוסיפים את הביצים ואת השמן, מערבבים ומוסיפים את המים לאט ובהדרגה עד לקבלת בצק פריך. אם הבצק עדיין מתפורר, הוסיפו עוד מעט מים, ולושו היטב בעזרת הידיים. כאשר מתקבל בצק נוח, חלקו אותו לשני חלקים. רדדו את החלק הראשון לעלה, וקירצו עיגולים בעזרת כוס הקפה שלכן )קצת יותר גדול מכוס רגילה( הניחו במרכז כל עיגול קוביית שוקולד מריר, קפלו והדקו היטב את הפינות. אם הבצק דביק מדי, להכניס לחצי שעה למקרר ולהוציא. זה הופך אותו לקשה יותר ונוח יותר 180 לעיבוד. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של מעלות משך כרבע שעה או עד שמזהיב בקצוות. להוציא ולקרר.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==