שביעי
15.03.19 | ח' באדר ב' תשע"ט | 347 גיליון שביעי | 48 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט צילום: גלעד הר שלג מתחפשים לאבירים נפוליאון לא הצליח לכבוש את עכו, אבל עכו הצליחה אוכל אותנטי עם תחושה של חו"ל • לכבוש את רייכרט ROOTS עכו העתיקה 1 ויצמן 12:00-23:00 :' א'-ה כשרות: רבנות סולם רייכרט מסעדת שף ים תיכונית- ערבית כוסו כיסאו בתוך אולם עתיק ומרהיב כיסו מסעדת שף כעסו עכו זה רחוק. אבל שווה את זה לנצור סופ"ש מושלם עם רעות בעכו, 'עכותיקה' והמסעדה של אורי לא הכרתי את עכו. בושה וחרפה. גיליתי עיר בקנה מידה בינלאומי שיושבת שעתיימ מהמר שנימ, אולמות 4,000 כז )דולב( עמ עתיקות בנות אבירימ כמו בהוגוורט ומשחקי הכ , שוק חביב ומרינה יפה. איכ התגלגלתי לשמ? שמעתי שהשפ אורי ארנונ וזו יבה מ 'ROOTS' פתח מ עדה חדשה בשמ פיק טובה להגיע. מ תבר שטעיתי, יש אלפי יבות להגיע לפנינה הזו בשמ 'עכו', ו'רות' ' רק מחזקת את זה. לא בכל יומ אנחנו נו עימ רחוק, ואמ כבר, עשינו מזה ופ"ש ארוכ. מזמינ אתכמ לגלות את העיר הזו. עושר תרבותי-ארכיאולוגי-דתי שיעביר בכמ תחו שה של חו"ל )וגמ יש פחות ישראלימ מיוונ(. המ עדה שוכנת בתוכ אולמות האבירימ, ליטר לי, לא בכאילו. מבנה עתיק ושיק מטורפ, ומוזיקה ערבית עדינה מקבלת את פניכ יחד עמ חיוכ מכל המלצרימ. התפריט מודפ על נייר פשוט, והמלצרית מק ריאה לנו כמות נכבדה של פיישלימ ואנחנו לא 68 , מצליחימ לבחור. "תתחילו במאזות ) לטימ שקלימ( ותראו מה זורמ לכמ". רעיונ טוב. מלצרית אחרת מגישה לנו צ'יי ר עארק וגמ לכל מי שבמ עדה. כיפ גדול! ככה מתחילימ בחיוכ. המאזות מגיעות עמ פרנה חמה מהתנור ואני משתדל לא לטרופ הכל. כי כמו ישראלי טוב, אני לא רוצה להיות שבע מהלחמ. מגיעות שמונה צלחות, עמ זיתימ, חומו , לא בנה )פרווה!!(, קרמ חציל, עלי גפנ, משוויה ) לט פלפלימ פיקנטיימ( פאתוש ) לט עמ חתיכות פיתה קראנצ'יות( וקובה. המאזות מזקקות את הטעמימ של הלבנט, הבשר הטחונ והירק הגדל פה, החומו ועלי הגפנ. הכל מושלמ מדי וקצת מזכיר את המ עדות הקודמות של השפ אורי )ארנולד ע"ה(. הכיפ הגדול הוא לטבול קובה בלאבנה, ולהרגיש קצת ערבי. המנה הבאה היא מנה של שלושה כוכבי מישלנ. כבד אווז צרוב על טו ט מקורמל ברוטב פירות שקלימ(, והיא מהטובות שאכלתי בחיי. 118) יער כבד האווז נפצע על ידי השיניימ ונשפכ על הטו ט, שקיבל מרקמ אחר ע"י הקרמול. דמיינו טו ט שיצא השנייה מהטו טר ונטבל בחמאה, ומייד אתה נותנ בי . הקראנצ'יות נלחמת להישאר חיונית אל מול הכבד, הקרמול ורוטב פירות היער. טנדינג אוביישנ בתוכ הפה שלי. שקלימ( 72) לעיקריות לקחנו מקלובה אישית שקלימ(. 150) ופילה עגל המקלובה מחויבת המציאות במ עדה עמ אוכל ערבי אותנטי. מקלובה )'הפוכה' בערבית(, מגי עה ב יר קטנ והמלצרית הופכת אותה על צלחת מולכ. וזה חביב. המקלובה עצמה, שעשויה שכבות של אורז, פרגיות, חצילימ ועוד המונ דברימ קטנימ וחמודימ, לא הייתה שיא הערב )ע"ע כבד אווז(, אבל האווירה של המקומ והאוכל משלימימ אחד את השני. הפילה היה עשוי מושלמ, עמ פ אדומ דק וע מוק, מיצי בשר שמשתחררימ בחלל הפה, ועדינות חמאתית שרק אוהבי בשר יודעימ להעריכ. שקלימ( 28) גרנו עמ תה נענע ומלבי מצוינ וחיכינו לטיול הגדול בעכו בשישי בבוקר, חזרה • לכאנ, לאולמות האבירימ.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==