שביעי

03.05.19 | כ"ח בניסן תשע"ט | 353 גיליון שביעי | 50 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט בלקן ביט בוקס מטבח • מנות קטנות ומשביעות שלא שוברות את הכיס בלקני מיוחד מצליח לחדש טעמים גם אצל השכנים הישראלים בלקן ,99 החשמונאים תל-אביב 8:00-00:00 :' א'-ה 8:00-14:00 :' ו כשרות: רבנות ת"א סולם רייכרט מסעדה בלקנית מדהימה כוסו כיסאו חביב כיסו אכלנו יותר מדי ולא שברנו את הכיס כעסו למה מסעדות לא יודעות לעשות כזה כנאפה? לנצור את הערב הזה. הכי סחי שלי לפעמימ אני נתקע. לא יודע לאנ ללכת. אני עובר על פיד של קבוצות אוהבי אוכל, מחפש מקומות מעניינימ שהמליצו עליהמ. משמ אני עובר לחיפוש רנדומלי של מ עדות באתרימ יעודיימ של מ עדות, אולי במקרה אני אפול על משהו שיתפו לי את העינ. וזה בדיוק מה שקרה לי השבוע. הגיע הדד ליינ ולא מצאתי מקומ. ואני כבר מתחיל להילחצ. בודק פה בודק שמ, ופתאומ קופצ לי לעינ 'בלקנ'. מע ניינ. נכנ לאתר, מחפש תפריט. מהרגע הראשונ התאהבתי. מישהו פה יודע מה הוא עושה. "רעות, קופצימ לבלקנ". "בולגריה?" "לא, תל אביב". נ יעה קצרה מהמרכז למערב, ואנחנו בצנטרומ של תל אביב, בואכה רח' החשמונאימ. המקומ בנוי בצורה רוחבית )או אורכית, תלוי איכ אתה מ תכל על זה(, משלב אלמנטימ קלא יימ אתניימ ומודרניימ של שחור ואור עמומ. מו זיקה יוונית קלא ית של חאר אלק יהו וזורבה. התיישבנו בשולחנ גדול וא טרטגי. התפריט בנוי מהמונ מנות קטנות, קצת ביניימ וטיפה עיקריות. הרבה מילימ שצריכות פירוש לאדמ הרגיל, שמעוררות את בלוטות הטעמ מבלי שהנ יבינו על מה מדובר. מלצר חביב )או אחמ"ש, או בעל הבית, לא יודע( עבר איתנו על הכל, ה ביר יפה ואפילו תיאר במ ָטפורות, שזה נחמד. מה'צלוחיות קטנות וטעימות' לקחנו ְקֹורְד שק 24) לִיָה, ממרח שומ קונפי ושקדימ קלויימ לימ( ואָיְיבַר פלפלימ, שזה ממרח פלפלימ רבי שקלימ(. כמו כנ, לקחנו את הקאיימק, שבא 21) בחמש צלוחיות קטנות - קלא י, לק צלוי, אייבר פלפלימ, תאנימ מיובשות, למונ מעושנ, שקלימ(. 38) ואיתנ מגיעימ מקלות לחמ קרי פיות מהמנות הבינוניות לקחנו ניוקי גבינת אורדה 45) קרמ תרד, עגבניות צלויות וגבינת קשקבל שקלימ(, פיצה בלקנית שזה לחמ יוגורט שטוח עמ שק 51) קרי פי תפו״א בשמל תרד ופלפל קאיינ לימ(, ולחמ בית רבי עמ עגבניות מיובשות, בצל מקורמל, שמנ זית, יוגורט מיכ ואייבר פלפלימ שקלימ(. 22) נתחיל בזה שמדובר באחת הארוחות הכבדות, טעימות, מענגות, עגולות ומיוחדות ביותר שא כלתי מזה זמנ רב. ה קורדיליה, שהוא קרמ במרקמ חומו , היה טעימ פלו , אבל לא משהו שלא אכלתי קודמ. האייבר פלפלימ הוא משהו בינ מטבוחה לרי בת פלפלימ. מעניינ אבל זהו. הקאימק מדהימ. קרמ שמנת חמאתית במרקמ עננימ וגלידה, שנמ במגע עמ הלשונ ומעורר לחיימ את הטעמימ הגלומימ בו. הפלפלימ מעניינ, התאנימ מיוחד בצורה מטריפה, ה לק תמי והקלא י מגדיר מרקמ חדש. הניוקי מדהימ. לא יודע אמ באמת יש ניוקי בלקני, אבל טעמי קרמ התרד והקשקבל עמ יומת מתוקה חמוצה של העגבניה, פשוט זרק אותי לצפונ יוונ. הפיצה הבלקנית מזכירה בטעמימ קצת את הניוקי, אבל הלחמ שעליו הוא יושב שיצא השנייה מטאבונ אבנ, שמ את המנה במקומ גבוה מאוד. גרנו עמ הכנאפה הכי טובה שאכלתי בחיי. עמ גבינת עיזימ ו ירופ גרניומ לימוני, ועמ מחשבה על • חו ר עניינ לטו לבלקנ כשהוא שני מטר מהבית.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==