שביעי
08.05.19 | ערב יום העצמאות התשע"ט | 354 גיליון שביעי | 24 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… כל עוד בלבב ובפרגית חתיכות בשר גדולות בכל מידות העשייה • סלטים שלא משביעים מדי לפני העיקרית לכבוד חג הבשר רייכרט יצא לעיר השיפודיות הנצחית • חמולות משפחתיות • הקיימות סטקיית אביקו , רמלה 62 הרצל 12:00-00:00 :' א'- ה ו': סגור מוצ"ש: מצאת שבת 00:00 עד כשרות: רבנות סולם רייכרט שיפודייה חביבה כוסו כיסאו נעים וסביר כיסו קצת מעל הממוצע כעסו וואלה לא כועס. מספיק אתם גרים ברמלה לנצור עם ישראל חי! גם ברמלה! רמלה, העיר שבה על כל מאה מטרימ יש שלושימ שיפודיות, ארבעימ לוני יופי וחמישימ קיו קימ, היא העיר המושלמת להרגשה תמידית של יומ הע צמאות. תמיד יש פקק ברחוב ראשי אחד, המונ ריח של על האש וערימות של ער ימ בפיג'מות. כנ, ניחשתמ נכונ, זה הטור ליומ העצמאות. ומהו המקומ המושלמ ביותר לעשות טור על יומ העצ מאות אמ לא בשיפודיה ברמלה? במרפ ת בבית. אבל לא משלמימ לי על זה, אז הלכתי לרמלה. הקונ פט של תקרובות בשר ועופ על האש ביומ העצמאות הוא הדבר הכי ישראלי שיש. בעיקר בגלל העצלנות. אינ לנו תרבות אוכל. באנו מעש רות תפוצות עמ אלפי וגי מאכלימ, ושומ דבר לא שלנו. האמריקאי יעשנ את הבשר באיטיות, הצרפתי במחבת ותנור, הא דו הארגנטינאי ועוד. לכולמ יש זמנ ומכבדימ את המאורע והבשר. רק אנחנו זורקימ חתיכות על האש משל היינו ניאנדרטלימ שגילו את האש לפני יומיימ. אבל זה טעימ, זה מהיר, ואני לא מתווכח עמ מ ורת עממית שהביאה לנו את החנייה הכפולה, מפקדי הארגזימ ו תיו שפיר )בתיאבונ עמ התפריט החלבי תווי!(. לעניינינו. אחרי קר קצר, נפל הפור על שיפודיית 'אביקו' רמלה תובב"א, שיושבת איכ לא, על רחוב הרצל צמוד לעוד שתי שיפודיות. המקומ קפא תודעתית בתחילת המילניומ, אבל בשר זה בשר ובאנו לאכול. השירות נפלא. אחד על המנגל )אביקו? אולי(, מחמוד רצ אליי עמ תפריט ומופתע מכמות האוכל שאני מזמינ. במקומ שיפוד כזה ושיפוד אחר, הוא מציע לשימ לי את זה כמיק בשרימ, יחד עמ עוד 181 (! שני בקבוקי שתייה ובוואריה )זה עוד קיימ שקלימ, כולל לטימ, צ'יפ , צלחת חומו וחיוכ. התחלה טובה, כיפ גדול. אני בא בשעה לא טנדרטית, ועדיינ כמויות של רמלאימ צובאימ על המקומ, על משפחותמ לבית אבותמ וכובעמ הנייקי הלבנ. די מהר אני מקבל לטימ. אבל לא את עשרות ה לטימ שאנחנו רגילימ להתפוצצ מהמ בשיפודיות 'רגילות', אלא יותר לכיוונ הפ הקר של ה לטימ בש ווארמייה/פלאפליה שכונתית. זה טוב? זה לא טוב? לא יודע. זה אחר, זה פחות מאיימ ממיליונ לטימ. שתי פיתות צלויות מגיעות יחד עמ חומו ביר ושליכטה של חריפ. התחלנו. ה לטימ היו טריימ ו בירימ. לט ישראלי קצוצ עמ תיבול מינימלי ולא משתלט, חמוצימ, ירקות מוחמצימ )שהיו הכי טובימ בכל השולחנ(, כרוב לבנ ו לט גזר תמי. צלחת הבשרימ הייתה מרשימה מאוד. לקחתי שיפוד פרגית, שני קבבימ )שבאימ בצורת בורגר(, שקדי עגל ושיפוד אנטריקוט. חתיכות גדולות מאוד שלא יצא לי להיתקל בגודלנ במקומות אחרימ. שאפו. והטעמ? האנטריקוט היה טוב ולא אחיד )ממדיומ ועד וול דאנ(, הפרגית מעולה וקבבימ שנמ ימ על הלשונ. ומה עמ השקדימ? יש שתי צורות להכינ את השקדימ. מדויק וכמעט שרופ או נא. קיבלתי את שתי התצורות. מוזר. בכל מקרה, אמ יצא לכמ להגיע לרמלה וחפצה נפשכמ בשיפוד טוב, זה אחלה מקומ. או שפשוט תע • צמו עיניימ ותשבו. כבר יגישו לכמ בשר על האש.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==