שביעי

07.06.19 | ד' בסיון תשע"ט | 358 גיליון שביעי | 50 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… צילום: בן יוסטר לא על הלחם לבדו 'אל תתמלאו מהלחם' הוא משפט לא רלוונטי במסעדה שקוראת לעצמה המאפים מהטבון האימתני מוכיחים שהשילוב בין בצק לבשר מנצח • 'לחם בשר' לחם בשר ,10 שד' עובד בן עמי מלון איילנד, נתניה 12:00-00:00 :' א'-ה כשרות: מהדרין בית יוסף סולם רייכרט מסעדה בשרית רומנטית כוסו כיסאו על החוף. מה עוד צריך? כיסו מעל הממוצע כעסו תעזבו את הקרפצ'יו בשקט! לנצור איזה כיף זה לשבת עם אנשים שאתה אוהב לארוחה טובה את אורנ לא יוצא לי לראות הרבה מאז תומ ימי ישיבת הה דר השמחימ. היינו יושבימ שעות, דנימ בעניינימ ברומו של עולמ, מפריחימ ענני תפוח או מלונ, ובעיקר מנ ימ לפצח את הדבר החלקלק הזה שנקרא 'חיימ'. אורנ מאז ומעולמ )למעט תקופה קצרה( התגורר בג בעת אולגה, האחות עמ הפוטנציאל האמיתי של חדרה. בעקבות קמפיינ להשבת המשילות, האיזונימ והבלמימ, ובעיקר בעקבות תוצאות ההחלטות הש גויות של בג"צ, יצא לי לה תובב בנתניה באזורימ הפחות מתויירימ על ידי אנשימ שלא ה תננו לארצ. אחרי יומ פחות נעימ הייתי חייב להתרעננ. חי פוש מהיר הביא את 'לחמ בשר', וטלפונ אחד לאורנ הביא את אחד הערבימ היותר טובימ שהיו לי. מאז ומעולמ ני יתי להימנע מלהגיע ל'לחמ בשר'. משהו במיתוג האק טרא-מהדריני שלו גרמ לי לה רגיש את מה שחלק מהחילונימ מרגישימ כשאומרימ להמ 'מ עדה כשרה'. וזה לא שלא היה ב י לטענה. עד לפני כעשור, רוב השחיטה החלקה התקיימה בברזיל ופרגוואי. זנ נחות יותר של פרות ואזורימ הרריימ יצרו רקמת שריר לא טובה, ובשל ככ טייקימ מהדרינ לא טעי מימ. כיומ רוב הבשר מגיע מארגנטינה, אורוגוואי ואירופה, כשלכתחילה הבשר נשחט בשחיטת מה דרינ וכל פק קטנ 'יורד' ברמה. כמו כנ, זנימ שלא נשחטו בעבר בשל אחוז פגמ גדול יותר, נשחטימ ביתר קלות לאחר הבנת הזנ, וכיומ אנחנו נהנימ מזני אנגו ובלק אנגו מארגנטינה, לימוזינ ושרולה מצרפת )ותודה לגדעונ דנינו יקירי שה ביר לי(. בכל מקרה, התיישבנו במרכז המקומ. שקט יח ית למ עדה מלאה עד אפ מקומ באנשימ מכל גווני הקשת הישראלית. מוזיקת פופ רגועה, מלצרימ מחייכימ ופרצי צחוק רמימ מאזור המטבח. שמח. התפריט לא בא להתחכמ. כל מה שאתמ מכירימ ואוהבימ רק טעימ וטרי. אחלה. שקלימ(, 58) לראשונות לקחנו קרפצ'יו ינטה שקלימ(. 42) פוקצ'ה ראגו נתחיל דווקא עמ הפוקצ'ה, כי יש בפינת המ עדה טאבונ אבנ אימתני, וכמו שלימדתי אתכמ, כשיש טאבונ לוקחימ מאפימ. הפוקצ'ה היא המנה האולטימטיבית לבדוק את השמ 'לחמ בשר', כי זה גמ לחמ וגמ בשר )למי שהיה צריכ ה בר(. בד"כ אני לא אוהב לקחת לחמ שטוח א-לה פיצה עמ תו פות בשריות, כי הגבנ"צ שאמור להחזיק הכל במקומ איננו והכל נופל. אבל הביצוע בלחמ בשר מושלמ. הנ מבחינת הבצק, הנ מבחינת הבשר ורוטב העגבניות, ראגו הבקר, הפלפל הקלוי וזיתי הקל מאטה, והנ מבחינת הקונ טלציה. בראבו. בקרפצ'יו, שמגיע עשוי מרדידי ינטה, בל מי, פי טוקימ ואורגולה, נבזק בל מי יתר-על-המידה. הרבה מ עדות נופלות בזה. תנו לנו להרגיש את הבשר! לעיקריות לקחנו את מק ימומ הבשר שהיה. שקלימ(. 142) שקלימ( ו ינטה 164) פילה בקר אז נתחיל בברכות לגריל-מנ. בשר מדויק על השנייה, נתחימ יפימ, וע י בשר שנאצר עד לרגע הבי וממלא את הפה באושר בשרי עילאי. שניהמ מדויקימ. לאוהבי טעמימ חזקימ, נתח ה ינטה המיושנ לצד ציר יינ אדומ נותנ מענה מעולה. כו יינ ליד ויש לכמ ארוחת לחמ-בשר. אבל תרגיעו • עמ הלחמ, שלא תתמלאו.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==